fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

OKJ változások 2020: Így tudsz még OKJ tanfolyamra jelentkezni!

Az OKJ 2020 december végén megszűnt. Az Országos Képzési Jegyzéket, melyben több mint 700 szakma szerepelt a szakmajegyzék váltja fel. Az új szakmajegyzék tavaly szeptembertől van érvényben és mindössze 174 szakmát tartalmaz. A hivatalos hatályba lépéstől függetlenül azonban nem született még rendelet a tanfolyamok rendjéről és az oktatás menetéről. Annyit tudunk, hogy az új szakmajegyzékben szereplő képzések iskolai rendszerűek lesznek. Ez azt jelenti, hogy vagy nappali vagy esti tagozaton lehet majd őket elvégezni és átlagosan 2-5 évet vesz majd igénybe egy képesítés megszerzése. Arról, hogy pontosan hogyan rendelkezik majd a kormány még sajnos nem lehet tudni. A különböző iskolák így ennek a rendeletnek a megszületését várják. A várakozás közben azonban akad egy kiskapu, hiszen a tavaly már elindult okj képzéseket nem kellett felfüggeszteni.

OKJ 2020-ból – csatlakozás a már elindult csoportokhoz

Az OKJ képzések 2021-től való megszüntetésétől függetlenül a tavaly decemberben, vagy előtte indult tanfolyamokhoz még most is lehet csatlakozni. Sajnos nem tudható, hogy ez meddig lesz így, ezért érdemes minél előbb bekapcsolódni a már futó képzésekbe. Az új, iskolai rendszerű szakmák helyett ugyanis a tavaly indult OKJ tanfolyamok továbbra is pár hónap alatt adnak szakmát. Ez a közeli jövőben már évek kérdése lesz, ráadásul kényelmetlen nappali vagy esti tanrendben, ami megnehezíti a munkavállalást.

Online képzések és egyéb tanfolyamok, amikhez még csatlakozhatsz

A tavaly decemberben indult csoportjaink közül még mindig van lehetőséged csatlakozni ahhoz, ami érdekel, ha OKJ képzést szeretnél. A legnépszerűbb tanfolyamaink, amikhez még most is tudsz csatlakozni, az élelmiszer és vegyiáru eladó OKJ képzésünk, a boltvezető OKJ tanfolyamunk, továbbá a kézápoló és műkörömépítő OKJ tanfolyamunk. Ezeken felül persze további tanfolyamok közül is válogathatsz honlapunkon. Vannak például online és távoktatásban induló képzéseink is. Vállalkozási ügyintéző, jövedéki ügyintéző és termékdíj ügyintéző tanfolyamainkat például távoktatásban is el tudod végezni.
Érdemes tehát még az év elején eldönteni, hogy szeretnél-e rövidebb idő alatt szakmát szerezni, mert ezekre a képzésekre csak korlátozott ideig tudsz jelentkezni! A rendelet meghozatalának idejét pedig még nem tudjuk, de amint lesz információnk róla, azonnal közölni fogjuk.

Matics Kata

További bejegyzések