fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Milyen tanfolyamot érdemes elvégezni? Segítünk kiválasztani a Neked megfelelőt!

Szeretnél újra belevágni a tanulásba, de nem tudsz dönteni melyik tanfolyam lenne a számodra leginkább megfelelő? Olvasd el bejegyzésünket! Segítünk választani!

 

Elismert szakmák Magyarországon

Egy 2021. év eleji kutatás – többek között – azt is vizsgálta, hogy melyek Magyarországon azok a szakmák, amiket az emberek a legelismertebbek között tartanak számon. Valószínűleg senki nem lepődik meg azon, hogy a programozók, marketing szakemberek, könyvelők ezen szakmák képviselői közé tartoznak.

 

Tanulj meg programozni!

Az egyik legfelkapottabb szakma a programozó. Ez a foglalkozás nem csak alkalmazottként végezhető. Szabadúszóként, a saját lábadra állva is sikeres tudsz lenni és így a világ bármely pontjáról – akár az otthonod kényelméből – tudsz dolgozni.

Azt se felejtsük el, hogy hiányszakmáról van szó. A megbízók kapkodnak egy jó programozóért. Nem is beszélve a fizetésről! A nagy cégek magas fizetéssel honorálják a megbízható IT-s munkaerőt.

Amennyiben a programozásról szeretnél még bővebben olvasni, nézd meg korábbi cikkünket, amiben azt is eláruljuk, mitől leszel jó a szakmában.

 

Ha érdekel a marketing világa

Egy jó marketing szakemberre nagy a kereslet, mivel még a kisebb vállalkozásoknak is szükségük van olyan emberre, aki kellő mélységű marketing tudással rendelkezik. Ha megvan a hozzáértésed, sokféle lehetőséged van munkát vállalni. Korábbi bejegyzésünkben tippeket adtunk, hogy a szakmán belül milyen területeken tudsz elhelyezkedni.

Ha belevágsz Online marketing tanfolyamunkba, megtanulod a digitális marketing előnyeit, a digitális marketing csatornák különböző típusait, mint például e-mail, social media felületek, valamint azt is eláruljuk, hogyan használd hatékonyan az egyes csatornákat.

 

Számlák szakértője: a könyvelő

Egy adminisztratív, pénzügyekkel foglalkozó tevékenységről van szó. A könyvelő mindig naprakészen dokumentálja a vállalkozás pénzügyeit.

Amennyiben egy kisebb cégnél helyezkedsz el, akkor valószínűleg az összes pénzügyi-számviteli feladatot Te fogod ellátni. Ha viszont egy nagyobb cégnél tudsz elhelyezkedni, úgy valószínűleg többen lesztek megbízva, így a feladatoknak csak bizonyos részeit kell elvégezned, de lehet, hogy Te leszel az, aki irányítja a könyvelők csapatát.

Ahhoz, hogy Te legyél a legjobb, precíznek és elérhetőnek kell lenned. Ha ezt teljesíted, mindig hemzsegni fogsz a munkában és a fizetésre sem fogsz panaszkodni.

Ha belevágnál egy tanfolyamba, ajánljuk figyelmedbe távoktatásos képzéseinket. Listánkban már új típusú szakképesítés is szerepel. Érdemes lesz később is visszanézned, mert elérhető tanfolyamaink száma egyre bővül:

Ha a könyvelők tevékenységéről bővebben szeretnél tájékozódni, írásunkból további információkat tudhatsz meg.

Amik sosem mennek ki a divatból…

Vannak bizonyos foglalkozások, amik folyamatosan népszerűek. Ilyenek főként a szépészeti-, valamint az építőiparban dolgozó gépkezelő szakmák. Mindig van a dolgozókra kereslet, sosem maradsz munka nélkül. Lássuk ezeket, kicsit részletezve.

 

A szépségápolás szakmái

A szépségipar különböző szakmái virágkorukat élik. Nem csoda, hisz a mai világban elvárás a mindennapos igényes megjelenés. Így a munkaerőpiaci helyzet is nagyszerű ebben az ágazatban.

Kezünk sok mindent elárul rólunk. Ha nem megfelelően ápolt, akár egy állásinterjún, vagy bármilyen fontosabb eseményen, megítélésünk rögtön hátrányt szenved. Éppen ezért is fontos jelentősége van a Kézápoló és műkörömépítő szakmának.

Nyári időszakban lábunk állapota is feltűnő. Egy ügyes lábápoló képes a legjobbat kihozni egy fáradt, bőrkeményedéses lábból is. Ezt a képzést akár 4 hónap alatt elvégezheted!

Egy csábos tekintet nőként az egyik legerősebb fegyver. Ennek eléréséhez a műszempilla építéssel lehet különösen hozzájárulni. Legyen az 1D, 2D, vagy volume műszempilla építés. Egyre több szál műszempilla saját pillára rögzítéséhez úgy tudsz feljebb haladni, hogy először az alap, majd a duplázó és aztán a volume gyors, egynapos tanfolyamot végzed el.

 

Építőipari jellegű foglalkozások

Megállás nélkül dübörög ez az ágazat. Sok a külföldi befektető, így megszámlálhatatlan az építési beruházás. Napjainkban rengeteg bevásárlóközpont, autópálya, lakópark és irodaház épül. Ezeken az építkezéseken mind nagy szükség van emelőgépkezelőkre, targoncavezetőkre, valamint földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelőkre.

Ha fontos szempont számodra, hogy munkádra mindig legyen kereslet, valamint jól tudsz bánni a gépekkel és van érzéked a vezetéshez, ezekbe a képzésekbe bátran belevághatsz. Ráadásul, külföldön is sikeresen el tudsz vele helyezkedni. Ehhez Europass bizonyítvány-kiegészítőt is lehetőséged van igényelni.

 

A jövő a távoktatásé és az online képzéseké!

Mielőtt belevágnál egy képzésbe, először is azt kell eldöntened, mennyi időt tudsz tanulásra szánni. Be tudod vállalni, hogy éveken keresztül iskolapadban ülj? Ha igen, akkor az iskolarendszer keretén belül, legalább 3 éves képzések várnak Rád. De alaposan gondold át, hogy lesz-e elég időd és energiád hétköznap, munka után oktatásra járni.

Ha nincs időd éveket tölteni tanulással, próbáld ki az iskolarendszeren kívüli felnőttképzési formákat. Ezeket akár távoktatásos, vagy online formában is végezheted.

 

Távoktatásos képzések

Ha képes vagy jól beosztani az idődet, és önállóan tanulni az általunk biztosított tananyagból, de kontaktórákon is szeretnél részt venni, emellett pedig szívesen veszed az e-learning támogatást, akkor a távoktatásos formát ajánljuk figyelmedbe. Egyes anyagokhoz tankönyvet biztosítunk, másokat pedig internet segítségével nyújtunk át részedre.

Ezt a képzési formát rengetegen választják, hiszen nagyon praktikus, hogy saját magad oszthatod be az idődet, és senkihez sem kell alkalmazkodnod. Otthonról tanulsz, így nem kell utaznod sem, tehát útiköltséged sem keletkezik. Időt is tudsz spórolni, mivel nem kell megadott városba, helyszínre utazni.

Ez a képzési forma jóval rövidebb, mint az iskolarendszeren belüliek, mert csak 3-12 hónapig tart. Amire szükséged lesz, az csak számítógép, vagy laptop és stabil internet kapcsolat.

Népszerű távoktatásos tanfolyamaink a munkavédelmi előadó-, az élelmiszer bolti eladó-, az ingatlanközvetítő-, valamint az élelmiszer eladó és üzletvezető szakképesítések.

 

Online képzések

Ha rugalmas és gyors képzési formát keresel, melyet akár a világ másik pontjáról is elvégezhetsz, akkor számodra az online tanfolyamok valók. Nem kell órákra bejárni, nincs szükséged tankönyvekre, mindent online el tudunk intézni. Lényeg, hogy legyen egy számítógéped, vagy laptopod, valamint megbízható interneted, és kezdheted is a tanulást!

Sokféle online képzésünk van, és számuk folyamatosan növekszik. Általában ezek végén certifikátot állítunk ki, mellyel tanúsítjuk, hogy a tanfolyamot elvégezted és ezzel hasznos tudásra tettél szert.

Felkapott online képzésünk a műköröm díszítő online tanfolyam és a műszempilla építő online alaptanfolyam. De ezeken felül több, mint 30 online képzésünk elérhető.

 

Egynapos képzések

Egynapos tanfolyamaink közül egyik legközkedveltebb a műköröm díszítő tanfolyamunk. Képzésünket 1 nap alatt tudod teljesíteni, utána pedig képes leszel szalonodban, vagy akár otthon alkalmazni az összes alapvető körömdíszítési technikát.

 

Újfajta szakképesítések

Az új szakmajegyzék 2020. szeptember 01-től került bevezetésre. Ennek egyik halmazát a szakmai képzés keretében megszerezhető szakképesítések alkotják. Ezek eredményes elvégzéséről tanúsítványt szerezhetsz, mellyel szakképesítő vizsgára jelentkezhetsz. Sikeres szakképesítő vizsga esetén pedig államilag elismert szakképesítést igazoló bizonyítványt kapsz.

Legkeresettebb szakképesítéseink közé tartoznak a társasházkezelő-, az üzletvezető-, valamint a tűzvédelmi előadó, és az erre épülő tűzvédelmi főelőadó tanfolyamok.

 

Sikerült választani?

Ha megjött a kedved valamelyik képzéshez, vágj bele! Soha nem késő tanulni.

Ha sikeres akarsz lenni, ne halogasd!

 

 

Forrás: szakkepesites.ikk.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések