fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Szeretnéd a profi smink alapjait elsajátítani? Akkor smink tanfolyamunk Neked való!

Kacérkodsz a sminkes szakma gondolatával? Vagy csak saját részre szeretnél profi sminket készíteni? Mindkét esetben remek választás smink tanfolyamunk!

 

A sminkelés története

A sminkelés története egyidős az emberiséggel. Mióta az ember két lábra állt, mindig is szépítette magát. Ma már bizonyítékok támasztják alá, hogy a kőkorszak embere nem csak a barlangok falát, hanem magát is festette, nő és férfi egyaránt.

Az ókori Egyiptomban ólom és réz keverékével érték el a zöldeskék árnyalatokat. Ezekkel a mérgező anyagokkal festették szemeiket. A vörös ajakfestéket bogarak összezúzásával állították elő. Fekete szemfestéket szénpor, fém, és állati zsír felhasználásával nyertek. Valószínűleg ez volt az első kor, amikor a nők már magukkal vitték apró dobozokban a sminkjeiket. Sokszor még az elhunyt mellé is helyeztek kozmetikumokat, fésűt, szemfestéktartót.

Az ókori Görögországban égetett parafa és korom használatával formázták szemöldöküket, pirosbogyós gyümölcsök levét használták rúzsként és pirosítóként.

Az ókori Rómában a rúzs használata társadalmi rangot jelzett. Nők és férfiak is viselték. A rómaiak az időszámításunk szerinti első században krétával kezdték arcukat fehéríteni, hogy makulátlan bőrűeknek tűnjenek.

A középkorban egyes nők a denevérek vérét kenték az arcukra és arzént nyeltek, mivel bőrszépítő hatást tulajdonítottak neki. A sápadt bőr volt a törékenység és előkelőség jelképe. Aki csak tehette nem tartózkodott kint a napon és nem dolgozott a szabadban.

A sminkek összetétele folyamatosan változott a történelem folyamán. Sok közülük tartalmazott ólmot és higanyt, amitől a nőknek kihullott a hajuk, kikészült a gyomruk, sőt volt, aki bele is halt. Aztán a 18. században már természetes szerekből is kezdtek sminktermékeket gyártani. Népszerűvé vált a rizspor alapú arcpúder, a ricinusolajjal bekent és szétválasztott szempilla, s a viaszt, vagy zsírt tartalmazó illatos kenőccsel és répalével színesített ajak. Az igazi szenzációt Eugéne Rimmel – a híres parfümkészítő – piacra dobott egészségre ártalmatlan szempillaspirálja hozta, amely óriási siker lett.

Így jutottunk el – fokozatosan fejlődve – napjainkig. Most is előfordul, hogy sminkszereink egy-két összetevője káros hatású, de már nem kell attól tartanunk, hogy halálunkat okoznák. A sminkeseknek azért így is oda kell figyelni, hogy melyik termékeket választják vendégeik részére a minél jobb eredmény és az egészségünk megőrzése érdekében.

 

További érdekesség a múltból

Régen rengeteg sminkeléshez használt termék okozott súlyos egészségkárosodást, akár még halált is. Viszont voltak, akik ezt ki is használták. Az itáliai Giulia Tofana mérget állított elő, így téve el láb alól a hozzá forduló asszonyok férjeit. Tofana a mérget női kozmetikumként csomagolta be, így az nem keltette fel a férjek figyelmét. Mindez azért, mert a 17. századi Itáliában a válás lehetetlen volt és a nők teljesen ki voltak szolgáltatva házastársuknak.

A tofana-víz néven elhíresült méreg valószínűleg arzént, ólmot és nadragulyát tartalmazott. Több mint 600 férfi esett áldozatául. Elképzelhető, hogy a Tofana által előállított méreg receptjét anyjától, Thofania d’Adamótól tanulta, akit 1635-ben végeztek ki férje megmérgezése miatt.

 

Miket csinál a sminkes?

A sminkes tanulmányozza az arc anatómiáját, a színelméletet, tisztában kell lennie az arc sminkelésre való előkészítésével. Sminkesként ismerned kell a ceruzatechnika alapjait, a szemöldöképítést. El kell sajátítanod a bronzosítás, a kontúrozás, az árnyékolás, a füstös szem, az arc különböző részei hangsúlyozásának technikáját.

A sminkesek számára a főszezon áprilistól augusztusig tart, és a december – az ünnepi összejövetelek időszaka – is ide tartozik. Ilyenkor leginkább az esküvői smink és az alkalmi sminkkészítés igénye növekszik meg.

Minél nagyobb a tudásod, minél több technikát sajátítasz el, annál szélesebb lesz az ügyfélköröd. Szívesebben mennek a Te szalonodba, ha tudsz alkalmazni néhány optikai csalást. Így aztán a jövedelmed is egyre inkább emelkedni fog.

Te is szeretnéd elsajátítani a sminkelés alapvető technikáit? Smink tanfolyamunk megadja hozzá a szükséges tananyagot.

 

Ez a foglalkozás Neked való, ha …

 • érdekel a szépségápolás,
 • követed a divatot,
 • vágysz a folyamatosan változó ismeretek, módszerek megszerzésére,
 • rajongsz a sminkelésért és szeretsz kenőcsökkel, porokkal, krémekkel dolgozni,
 • jó érzéssel tölt el, ha valakit hozzásegítesz abban, hogy megszépüljön,
 • nem az íróasztal mellett szeretnéd tölteni a napjaidat,
 • ötletes, kreatív vagy, gazdag a képzelőerőd,
 • tudsz hosszú időn át összpontosítani, türelmes vagy,
 • van kézügyességed,
 • mindig is érdekelt hogyan lehet egy fiatal, vonzó színésznőt idős asszonnyá alakítani,
 • szeretsz önállóan tevékenykedni egy-egy megbízó – pl. fotós, menyasszony – kérésére,
 • szívesen vagy emberek között, szeretsz beszélgetni velük.

 

Néhány praktikus tanács

A termékek megvásárlása előtt nézd meg a legismertebb sminkbloggerek értékeléseit, és vedd figyelembe a bloggerek által piacra dobott márkákat. Viszont, ha új terméket szeretnél kipróbálni, előbb magadon teszteld!

Sokkal olcsóbb lesz, ha a leértékelések időszakában szerzed be kozmetikumaid. A kedvezmények követésére iratkozz fel az érintett üzletek hírleveire. Szinte mindig bejelentik a következő akciót.

Sajátíts el új technikákat, például a kifutósminket vagy televíziós sminkkészítést. Legyen az bármiféle alkalom, Te tudd elkészíteni a vendéget sminkjét. YouTube oktatóvideókból is tanulhatsz új sminktechnikákat.

 

Mire figyelj munkád során

Nagyon fontos, hogy betartsd az alapanyagok használatának feltételeit, hiszen munkád eredménye a másik ember arcán jelenik meg. Muszáj rendszeresen ellenőrizned, nehogy lejárt termék legyen a birtokodban. Ha nem is mindig prémium márkájú cikkeket használsz, arra mindenképp figyelj oda, hogy vásárlás előtt rákeresel mások véleményére az adott termékkel kapcsolatban, nehogy rossz minőségű terméket vásárolj.

Az eszközöknek minőségieknek kell lenniük, mert sokáig fogod használni őket. Kb. 20 különféle ecsetre lesz szükséged. Rendszeresen fertőtlenítsd őket, mindig tiszták legyenek. Ha a gondatlanságod miatt lesz probléma valakinek az arcával, a rossz híred pillanatok alatt tovább terjed.

A sminktermékek és az elvárások állandóan alakulnak, naprakésznek kell lenned a szépségiparban zajló változásokkal. Legyél folyamatosan jelen a szakmai berkekben. Smink tanfolyamunk segítségével megismerheted a legújabb trendeket.

Egy jó sminkes ügyes, pontos, udvarias, jókedvű, a rosszkedvet mindig otthon kell, hogy hagyja, pozitív hangulatban dolgozik.

 

Szeretnél sminkelésről tanulni? Mutatjuk smink tanfolyamunkat!

Online képzésünk 4 modulja során megismerkedhetsz a sminkelés alapjaival, de bemutatjuk a profi smink technikáit is. Számos gyakorlati oktató videó vár Rád. Ha végigtanulmányozod az oktatási anyagot, ezentúl képes leszel reggelente 5 perc alatt a nappali szuper sminkedet elkészíteni. Elsajátítod vele a füstös smink felvitelét is, valamint megtanulod az alapsmink gyors elkészítését is.

A sminktanfolyam során szükséged lesz smink termékekre, ecsetekre, egy barátnőre, vagy családtagra, akin tudsz gyakorolni, tollra, hogy tudj jegyzetelni és stabil internetkapcsolatra, valamint egy digitális eszközre – számítógépre, laptopra, vagy okostelefonra – hogy el tudd sajátítani a tananyagot.

Ez a tanfolyam Neked való, ha kacérkodsz a sminkes szakmával, de még nem döntötted el, valóban Neked való-e. Elvégzéséhez nincs szükség semmilyen előképzettségre. Az idődet magad oszthatod be, az otthonod kényelméből tanulhatsz. Ráadásul, kedvező ára van.

 

Társszakmák

Smink tanfolyamunkon kívül még számos szépészeti képzés található oldalunkon. De vajon mi dobja fel az arcodat a sminkelési technikákon kívül? A gyönyörű pillák! A szálas műszempilla építés három különböző részre oszlik, amik az 1D, 2D és volume műszempillák. A szálas műszempilla a legtartósabb és nem kell az egészet cserélni, elég csak kipótolni. Ezáltal a legkedveltebb, természetes hatású, de a legidőigényesebb is.

A Classic műszempilla építés egyre ritkább, de kötelező ezt is megtanulnod, mert ez a szakma alapja. Akár online formában is elvégezheted. A vendégek kérésére duplázó műszempilla építést már gyakrabban kell alkalmaznod. Volume műszempilla építéskor 3-10 szál szempillát is felrakhatsz egy természetes pillára.

Ha kreatív vagy, jó a kézügyességed, a műköröm díszítés világa is közel állhat hozzád. Képzésünket sikeresen teljesítve képes leszel alkalmazni az összes alapvető műkörömdíszítési technikát. Online tanfolyamunkat akkor ajánljuk, ha inkább otthonról szeretnéd a tudást elsajátítani.

 

Fantasztikus sminktrükkök

 • Használj fehér szemceruzát az alsó szemhéjon, ha nagyobb, csodálkozóbb szemeket szeretnél. De ne vidd túlzásba!
 • Miután kifestetted a szád, vigyél fel egy kis világos gyöngyházfényű szemhéjpúdert az alsó ajkad közepére.
 • Amikor alapozót választasz, ne az arcodhoz nézd össze a színt, hanem a nyakadhoz.
 • Élénk tekintetet érhetsz el azzal, ha szemeid belső sarkába, vagy az egész szemhéjadra egy hangyányi világos gyöngyházport teszel.
 • Ha azt szeretnéd, hogy rúzsod egész nap kitartson, vigyél fel belőle egy réteget, majd tapassz a szádra egy vékony szalvétát, vagy papírzsebkendőt, hogy felszívja a felesleget. De ne vedd még le, hanem púderezd be ajkaidat. Most már eltávolíthatod. Az utolsó lépés, hogy vigyél fel még egy réteg rúzst. Meglátod, ultra tartós lesz így.

 

Sminkes munka előnyei

Ha a sminkes szakmát választod, nem kell naponta a gyártósor mellett, vagy az íróasztal felett görnyedned. Folyamatosan új emberi kapcsolatokat tudsz kialakítani. Munkád során megmutathatod kreativitásod.

Nem csak Budapesten, még a kisebb városokban is kapkodnak egy jó sminkesért. Lehetőséged van külföldön is kamatoztatni tudásod. Egy ügyes kezű sminkesre mindenhol szükség van.

 

Meggyőztünk?

Várjuk jelentkezésedet online sminkes tanfolyamunkra! A képzéssel megalapozod smink tudásod és belekukkanthatsz a szakma rejtelmeibe. Mivel ez egy online képzés, nem vagy elkésve! Kezdd az alapoktól, hogy később sminkmester válhasson belőled!

 

 

Forrás: qjob.hu, palyaorientacio.munka.hu, bestmakeupstore.hu, miragemagazin.hu, stylemagazin.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések