fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Lehetséges műköröm díszítést tanulni online oktatással?

A műköröm díszítés most már online is tanulható! Hogy hogyan? És milyen technikákat sajátíthatsz el az egynapos tanfolyamunkon? Olvasd el blogcikkünkben!

 

Egy kis körömdíszítési történelem

A köröm díszítése már ókorban is fontos szerepet játszott. A színes vagy nagyon hosszú körmökkel társadalomban elfoglalt helyüket, gazdagságukat szimbolizálták.  Volt, amikor kifejezetten csak a férfiak manikűröztettek. A régi időkben leginkább hennát használtak körömfestésre, de Egyiptomban aranyozott és porcelánporból készített pót-körmöket használtak a fáraók. A középkorban tű segítségével beszúrtak a körömágyba, oda festékanyagot juttattak, így eleve színes körmeik nőttek. Aztán ahogy teltek az évszázadok, újra divat lett a köröm festése, de a mai manikűrhöz hasonló kíméletes eljárás csak a XIX. században látott napvilágot. Ezután még 100 évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy ollót, fém reszelőt használjanak, melyeket aztán fertőtleníteni is lehet. Ebben az időszakban jelent meg a mai körömlakkok őse is.

 

Miért akarjuk a körmeinket díszíteni?

Minden nőnek lételeme a szépség. Mindenki szereti, ha az előnyös részei szépen ki vannak emelve, és ha a kevésbé előnyösek szebbé tehetők. Nincs ez másképp a kezünkkel sem. Hiszen a természetes köröm elegánsabbá, díszesebbé tehető. Nem is beszélve arról, hogy ha olyan körmökkel születtél, melyek nem tartoznak a legszebbek közé, hiába van rá igényed, hogy ápolt, szép legyél, ez némi beavatkozás nélkül nagyon nehéz.

Viszont ma már milliónyi lehetőségünk van rá, hogy mindent megtegyünk – egészséges keretek között – azért, hogy kezeink ápoltak legyenek és saját magunk és a környezetünk elvárásainak is megfeleljenek. A környezeti elvárás elsősorban pl. a szakmai ártalmak miatt létrejött olyan elváltozásokra vonatkozik, mint pl. egy fodrász esetében, akinek a hajfesték akkor is megfogja a körmét, ha folyamatosan kesztyűt visel. Az ő esetükben a kézápolás illetve a műköröm nem csak esztétikailag fontos, de véd is. De vonatkozhat azokra a nőkre is, akik pl. otthon gazdálkodnak, de aztán hétköznap meg kell jelenni az irodában, a kezük pedig árulkodik a kertben eltöltött időről. Műköröm segítségével nagyon hamar rendbe tehetők kezeink.

Lépj szintet!

Ha már unod az egyszerű francia körmöket, vagy a színes, de minta nélkülit, akkor tetess rá díszítést. Sőt, tanuld meg, hogyan készítheted el Te magad!

Teljesen mindegy, hogy rövid vagy hosszú a körmöd, sőt az is, hogy porcelán vagy zselés, mindre lehet mintát kitalálni és szépen alkalmazni. Például nagy divat télen a pulcsi minta, de lehet porcelánból 3D-s alakzatokat, virágokat készíteni, és az egészet fel lehet dobni még sellőporokkal, vagy csillámporokkal. Elképzelted? Ugye, hogy nincs határ?

 

Az online oktatásé a jövő!

A legjobb, hogy a műköröm díszítést akár otthonról, online is megtanulhatod. Most, a covid idején különösen hasznos, hogy nem muszáj tanterembe vonulni, hanem mindez könnyedén megoldható online formában is.

Az online műköröm díszítő tanfolyamon az oktató és a hallgatók között folyamatos kommunikáció folyik, hiszen élő kapcsolatban zajlik az egynapos képzés. Ebben az egyetlen napban legalább tízféle műköröm díszítési technikát elsajátíthatsz, amit aztán úgy kombinálhatsz és variálhatsz, ahogyan csak szeretnéd. A tanfolyam végén tanúsítványt állítunk ki, melyet büszkén kitehetsz a szalon falára!

Hogyan fogsz tudni jól műkörmöt díszíteni?

A műköröm díszítéshez nagy adag kreativitásra és kitartásra van szükséged. Rá fogsz jönni, hogy a vendégeid nagyrésze imádja a díszítést. Sokan lesznek, akiknek szinte csak a díszítésből fog állni a körmük, de olyanok is, akik csak minimalista díszítést kérnek. De a minimalista díszítés is díszítés, azt is meg kell tanulni!

Legyenek minőségi eszközeid és kellékeid!

A tudásod mellett fontos, hogy megfelelő kellékeket használj. Hiszen csak jó minőségű anyagokkal és eszközökkel lehet szépen dolgozni. Csak ezekkel fogsz tudni minőségi munkát kiadni a kezedből.

Régen elég volt egy-két körömmatrica, egy-két nyomdaminta, és máris kimagasló lehettél a körmösök között. Ma viszont már annyiféle lehetőség rejtőzik a szakmában, hogy érdemes beleásnod magadat, ha nem akarsz lemaradni a trendekről!

Használhatsz a lakkok mellett matricákat, köveket, strasszokat, porcelánt, tigrisszemet, különféle díszítő porokat, pl. sellőt és csillámot is, színes zseléket, akril festéket, effektporokat, gél lakkot. Rengeteg lehetőséged van. Arra figyelj, hogy úgy válogasd össze a kellékeidet, hogy azok tökéletesen passzoljanak az aktuális palettádhoz. Mert pl. hiába tetszik egy bizonyos sellőpor, ha nincs olyan színed, amihez igazán passzolna.

Webáruházunkban megtalálhatsz mindent, ami a körömdíszítéshez kellhet, legyél kezdő vagy profi a szakmában! Ráadásul kínálatunkat folyamatosan bővítjük, az igényekhez alakítjuk. Így körömlakkra, géllakkra vagy épített műkörömre való díszítő kellékeket is találsz nálunk.

Az idő pénz!

Elcsépelt szólás, de nagyon igaz! Számolnod kell vele, hogy a körömdíszítés plusz időt vesz igénybe. Tehát a vendéged igényeit ismerned kell, hogy tudd, mennyi időt kell szánnod őrá. A díszítés miatt nem csúszhatsz el, nem várhat a következő vendéged, mert akkor biztosan lesz olyan, akinek végérvényesen búcsút mondhatsz.

Ez egy kreatív folyamat, ami tervezést, előkészületet igényel, és nem elég hozzá az alapvető műkörmös tudás. Minden egyes technikát külön meg kell tanulni és gyakorolni, mint egykor a kézápoló és műkörömépítő tanfolyamon az alapokat.

 

3D műköröm díszítés

Ha 3D díszítésre adod a fejed, akkor több mindenre oda kell figyelned. Először is a legfontosabb a kreativitás, de ebben a szakmában ez alapvető. Nagyon jó kézügyességre van szükséged, hiszen térben kell, hogy dolgozz. Teljesen más kihívás a köröm felületére virágot rajzolni vékony vonalakból, és teljesen más megépíteni porcelánból a virágot úgy, hogy szépen mutasson, ne legyen éles széle, ne akadályozza viselőjét, és végig fent is maradjon, mire eljön az új időpont. Persze vannak olyan díszítések, amik csak 1-1 alkalomra szólnak. Ezek lehetnek extrém nagyok, kiállóak, színesek, hiszen valószínűleg csak néhány órán át lesznek viselve. A kisebb, laposabb 3D díszek tartósabbak, tartósnak kell lenniük.

Emiatt fontos, hogy a megfelelő anyagot válaszd ki. Legyen jól formázható, tudj vele könnyedén dolgozni. Ha megtalálod az igazit, attól a ponttól kezdve öröm lesz vele minden egyes alkotás. Ha meg van a megfelelő anyagod a 3D-hez, akkor akár színezheted is. A technika elsajátítása és alkalmazása nem igényel nagy befektetést, hiszen ebben az esetben is ecsettel kell dolgozni.

 

Nincs megállás!

Ma már bárkinek a körmére rávarázsolhatók azok a minták, formák, díszek, amiket kifutókon, modelleken, színészeken, sztárokon látni. Egészen furcsa, kirívó díszítésekkel is lehet időnként találkozni, melyek persze azért nem a mindennapi használatra lettek megtervezve, de egy kifutón simán megállja a helyét. Ilyenek a mindenféle szőrös, hajas műkörmök, a levedlett kígyóbőr vagy bogarak, rovarok beépítése a műkörömbe. Ezek az igazán meglepő díszítések nem elterjedtek, de tudva, hogy egy nagyon kreatív szakmáról beszélünk, igazából bármi jöhet a jövőben.

 

Felcsigáztunk?

Tudod, hogy nálunk a műköröm díszítési tanfolyamon kívül még számos szépségápolási tanfolyam elérhető? Vannak tantermi, levelező és online képzéseink is!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül:

Forrás: studioflash.hu

Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések