Jövedéki ügyintéző szakképesítés online tanfolyam

Jelentkezz most!

Új típusú képzéseinkkel államilag elismert bizonyítványt szerezhetsz!

Részletekben is fizethetsz!

Jövedéki ügyintéző szakképesítés online tanfolyam elvégzésével naprakész tudást szerezhetsz.

Képzés ára:

195 000 Ft

Képzés típusa:

Szakképesítés, Szakképesítés (online)

Szükséges iskolai végzettség:

Szakképesítés, szakképesítés-ráépülés / Szakirányú felsőfokú végzettség / Érettségi + 1 év gyakorlat

Kiválasztott város:

Ha jelentkezni szeretnél, vagy további információkra vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi városok közül!

A HUNTER HAWK Kft. felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E/2020/000254

Ismerkedj meg a Jövedéki ügyintéző képzéssel a szakmára jellemző feladatkörrel!

A jövedéki ügyintéző tanfolyam ideális választás azoknak, akik szeretnének egy piacképes szakmát magukénak tudni. Ezzel a szaktudással az államigazgatás és a gazdasági területeken is elhelyezkedhetsz, hiszen olyan komplex tudásra tehetsz szert, amire mindkét területen kiemelt szükség van.

Ha szívesen tanulmányozod a jogszabályokat, jó szervező és rendszerező vagy, és ezeket kihasználva szeretnél karriert építeni, akkor ez a jövedéki ügyintéző online képzés neked szól!

Hiteles szakmai tapasztalattal rendelkező oktatóinktól tanulhatsz online, hogy a jövedéki ügyintéző szakma alapjait sikeresen elsajátítsd és a képesítés megszerzése után akár azonnal munkába állj.

Szerezz államilag elismert bizonyítványt nálunk, ahol 20 év felnőttképzési tapasztalattal várunk!

Mit csinál egy jövedéki ügyintéző?

A jövedéki ügyintéző több különböző feladatot ellát munkája során, amik szorosan kapcsolódnak az adózás és a kereskedelem területéhez.

A jövedéki ügyintéző mindennapi feladatai

 • Jelen van a kereskedelmi szerződések megkötésekor, és a szükséges információk kézbesítéséért felel.

 • A jövedéki ügyintéző felelős a szükséges hatósági engedélyek beszerzéséért és az igazolások rendszerezéséért, a hivatalos szervek felé történő kézbesítésért.

 • A feladatai során a jövedéki ügyintéző a jogszabályoknak megfelelően kezeli az elektronikus okmányrendszereket.

 • A jövedéki ügyintéző kapcsolatot tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerveivel, valamint más hivatalos szervekkel.

 • Felülvizsgálja és szükség esetén intézi a jogorvoslati ügyeket és a céget képviselve közreműködik az illetékes hatóságok által végzett ellenőrzéseknél.

 • Tisztában van a hatályos jogszabályokkal. Biztosítja az ügyfelek által végzett tevékenységek jogszerűségét és szakszerűségét. Közreműködik a jogszabályok által meghatározott kötelezettségek és jogok érvényesítésében.

 • Adminisztrációs feladatokat lát el, amik során tevékenységéhez kapcsolódóan papír alapú és digitális dokumentumokat készít, rendszerezi és kezeli a munkavégzés során keletkező iratokat és bizonylatokat.

jovedeki-ugyintezo-1.jpgMi az a jövedéki adó?

A jövedéki adó egy olyan adófajta, amit bizonyos termékek értékesítése, illetve felhasználása után kell megfizetni. Annak a cégnek, amelyik ilyen termékeket szeretne előállítani és tárolni vagy forgalomba hozni, engedélyeztetnie kell a tevékenységet a hivatalos hatóságokon keresztül.

Mik tartoznak a jövedéki termékek közé?

 • alkohol és alkoholtartalmú italok

 • energiatermékek

 • dohánytermékek

Hogyan kell megfizetni az adót?

Az Európai Unió által meghatározott minimum összeget és az ország által meghatározott további adókat szükséges befizetni.

A fizetendő adó általában a termékek kilogrammban, literben, hektoliterben, darabban stb. kifejezett mennyiségén, vagy tisztaszesztartalmán alapul.

A szabályozás nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor valaki magánhasználatra visz be termékeket egy másik országba. Tehát ha valaki kisebb mennyiségű alkohol és dohányterméket szállít, azt nem terheli az adókötelezettség.

A jövedéki ügyintéző képzés célja

A tanfolyam során olyan szakemberek képzése a cél, akik képesek elvégezni a jövedéki ügyintézéssel kapcsolatos feladatokat a gyakorlatban.

A tanfolyam felkészíti a résztvevő diákokat a változatos helyzetekre, hogy sikeresen tudjanak helytállni a különböző, jövedéki ügyintézésekhez kapcsolódó területeken és hatékonyan tudjanak együttműködni a hivatalos szervekkel.

A képzés átfogó tudást nyújt, hogy a tanulók képesek legyenek elvégezni a jövedéki adók bejelentésével, nyilvántartással kapcsolatos feladatokat. Megtanulják, hogyan kell intézni a jövedéki adó köteles termékek adózásával kapcsolatos ügyeket, miközben részletesen megismerkednek a területhez kapcsolódó jogszabályokkal.

Mi vár rád a képzés elvégzése után?

Jövedéki ügyintéző képzésünket sikeresen teljesítve fő feladatod a jövedéki adóval kapcsolatos ügyintézés lesz.

Ezt a munkát olyan magáncégek végzik, akik elsősorban logisztikai vagy erre szakosodott vállalatok. Jövedéki ügyintézőt alkalmazni jelenleg az adóraktárak részére kötelező, de sokat segíthetsz olyan cégeknek is, akik bejegyzett kereskedői tevékenységet végeznek.

Ez a piacképes szakma izgalmas és változatos, hiszen egy komplex rendszer ismerete szükséges a feladatok elvégzéséhez.

A tanfolyam egyik legnagyobb előnye, hogy utána számos helyen el tudsz majd helyezkedni a megszerzett képesítéssel. 

Adóraktárak

A jövedéki ügyintéző OKJ képzés után elhelyezkedhetsz adóraktárak alkalmazottjaként. Ezek olyan szervek, amik részére kötelező a jövedéki ügyintéző alkalmazása.

Jövedéki termékeket csak adóraktáraknak minősített raktárakban szabad előállítani, feldolgozni és tárolni. Az adóraktár egy olyan hely, amely alkalmas arra, hogy az ott előállított, tárolt jövedéki terméket terhelő jövedéki adó felfüggesztés alatt álljon. Ez lehet egy raktár, üzem, vagy távvezeték. A felfüggesztés addig tart, amíg a terméket szabad forgalomba nem bocsátják.

Adminisztrációs feladatok, a jogszabályok érvényesítése, a kapcsolattartás és a szerződések megkötése a feladataid közé fog tartozni, ha adóraktárnál leszel jövedéki ügyintéző.

Kereskedelmi tevékenységet végző cégek

Az adóraktárak mellett a kereskedelmi tevékenységet végző cégeknek is szükségük lehet egy jövedéki szakemberre, aki ellátja a szükséges feladatokat.

Ilyen lehet például a dohány, alkohol, ásványolajok vagy kőolaj és földgáz kereskedelemmel foglalkozó cégek, akik beleesnek a szabályozásokba.

Amennyiben az adminisztráció jobban érdekel, elhelyezkedhetsz irodai adminisztrátorként is. Olyan feladatok várnak rád ebben a pozícióban, mint az alapvető ügyviteli feladatok, nyilvántartásba vétel vagy érkeztetés, adatok gyűjtése és rögzítése, illetve iktatása. 

A jövedéki ügyintéző elláthat még iratkezelői feladatokat is, ahol számlák, nyugták és kartonok irrattározását végzi, vagy éppen dokumentumokat másol és nyilvántartásokat vezet. 

jovedeki-ugyintezo-2Miért válassz minket?

Több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezünk a felnőttoktatásban és több, mint 89.000 elégedett hallgató végzett nálunk az évek során. Ha piacképes szakmát szeretnél tanulni és egy mély, átfogó tudásra vágysz, akkor a legjobb helyen jársz!

A távoktatás előnyei

A jövedéki ügyintéző képzés távoktatásban az ország egész területéről elérhető, így lehetőséged van, hogy saját igényeid szerint végezd tanulmányaidat.

Az online oktatás lehetőséget nyújt arra, hogy otthonról, kényelmesen, a saját időbeosztásod szerint sajátítsd el a termékdíj ügyintéző szakképesítés megszerzéséhez szükséges tudásanyagot.

A tananyagokat elektronikus úton kapod meg és az oktatás során felmerülő kérdésekben az oktatók elektronikus úton adnak választ.

Szakképzett oktatók

Oktatónk a jövedéki ügyintézés területén szerzett, igazolt gyakorlattal és átfogó tudással rendelkezik és valós tudásanyagot biztosít számodra. A képzés során felteheted a kérdéseidet, elérhető lesz számodra egy részletes tananyag és támogatunk a fejlődésben.

Elismert szakképesítés

Ezzel a képzéssel államilag elismert bizonyítványt szerezhetsz.

Jelentkezési feltételek

A képzésre való jelentkezés feltétele az érettségi végzettség megléte és legalább hat hónap igazolt gyakorlat, vagy szakirányú felsőfokú végzettség, vagy szakképesítés.

Mivel az oktatás e-learning, azaz online oktatási formában valósul meg, szükséges egy számítógép és egy stabil internetkapcsolat ahhoz, hogy az órákon részt tudj venni.

A további feltételekről az alábbi linken olvashatsz.

A képzés felépítése

A termékdíj ügyintéző képzés három fő témára épül, amik az alábbiak:

 • Áruosztályozási ismeretek

 • Jövedéki ismeretek

 • Ügyintézést támogató egyéb szakmai ismeretek

Jövedéki ügyintéző szakképesítés online tanfolyam - Kinek ajánljuk?

 • Azoknak, akik irodai környezetben szeretnének elhelyezkedni és egy piacképes szakmát szeretnének magukénak tudni.

 • Azoknak, akik egy felelősségteljes munkakör betöltésére vágynak, ahol munkájukkal jelentős mértékben hozzá tudnak járulni egy cég sikereihez.

 • Azoknak, akik szeretik a megújuló, kihívásokkal teli munkát, ahol változatos feladatokon dolgozhatnak.

 • Azoknak a cégeknek, akik nemzetközi tevékenységet folytatnak és szükségesnek érzik egy jövedéki ügyintéző foglalkoztatását. 

 • Azoknak, akiknek fontos a képzési idő hossza és viszonylag hamar szeretnének egy teljesen új szakmát elsajátítani.

 • Azoknak, akik szívesen dolgoznak a jogszabályokkal és könnyedén kiigazodnak a komplex rendszerekben.

 • Azoknak, akik gazdálkodási területen képzelik el magukat, és szívesen végeznek számítógépes munkát.

 • Azoknak, akik rendelkeznek valamilyen szakképesítéssel és tovább szeretnék magukat képezni, hogy új szakmai lehetőségek nyíljanak meg előttük. 

 • Azoknak, akik tudásukat szeretnék felfrissíteni, kiegészíteni a jövedéki ügyintézéshez kapcsolódó fogalmakkal, összefüggésekkel.

Ha magadra ismertél, várunk a tanfolyamon!

A Jövedéki ügyintéző szakképesítést tanfolyam az ország egész területéről elérhető, így lehetőséged lesz, hogy saját igényeid szerint végezd tanulmányaidat.

Miért válassz minket?

 • - több, mint 22 év tapasztalat a felnőttoktatásban
 • - garantáltan gyors és kedves ügyfélszolgálat
 • - több, mint 100.000 elégedett hallgató
 • - tanfolyamok országszerte, 35 városban
 • - tanfolyam indulások egész évben, különböző időpontokban
 • - magyar, családi vállalkozás
 • - folyamatos extra kedvezmények a jelenlegi és a végzett hallgatóinknak
 • - szakképzett, segítőkész oktatók
 • - online képzések
 • - részletfizetési lehetőség

HA JELENTKEZNI SZERETNÉL, VAGY TOVÁBBI INFORMÁCIÓKRA VAGY KÍVÁNCSI, AKKOR VÁLASSZ AZ ALÁBBI VÁROSOK KÖZÜL!

HA JELENTKEZNI SZERETNÉL, VAGY TOVÁBBI INFORMÁCIÓKRA VAGY KÍVÁNCSI, AKKOR KATTINTS AZ ONLINE GOMBRA!

Jövedéki ügyintéző szakképesítés online tanfolyam képzésünket Hunter Hawk Kft. partnerünk szervezi.