fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Új év, új kezdet – szerezz egy hozzád illő szakmát 2021-ben!

Az újévi fogadalom az életed része? Idén megfogadtad, hogy változtatsz az életeden és új szakmát szerzel? Vajon melyik szakma illik hozzád? Tippek a cikkben!

 

Új év, új célkitűzések?

A legtöbben minden év elején valamilyen fogadalmat teszünk. Egy új év mindig jó alkalom arra, hogy végig gondoljuk, mi van mögöttünk, hogyan telt az előző évünk, és hogy mi az, amit elvárunk magunktól az elkövetkező év folyamán.

Van, aki egészségesebb, sportosabb életet tűz ki az újévi fogadalom hagyományaként, és van, aki az életét úgy szeretné gyökeresen megváltoztatni, hogy tanul egy új szakmát, és ezzel megtalálja élete hivatását.

Egy új szakmával akár új életet is kezdhetsz!

Persze nem mindegy, hogy milyen szakma megtanulásába vágsz bele. Döntsd el, hogy a szíved után mész, és megszerzed végre azt a szakmát, amiből nem csak megélni tudsz, de akár a hobbidból is kifejlődhet. Vagy az eszed után mész, és megtalálod azt a szakmát, amit nem csak szívesen űznél, de mivel keresett, ezért jobb fizetési lehetőség rejlik benne. Bármelyiket választod, jól fogsz dönteni.

 

Miért keresünk új szakmát?

Tagadhatatlan, hogy a szakmaválasztás minden életkorban elég nehéz döntés. Különösen így van ez alig 14 évesként, amikor nyolcadikos korunkban el kellett döntenünk, hogy mik szeretnénk lenni az Életben.

Kimutatások szerint egy felnőtt, munkával töltött élete folyamán akár hétszer is válthat szakmát. Munkahelyet pedig sokkal többször. És ez nem jelenti azt, hogy megtalálta az igazit, hiszen lehet, hogy csak a munkaerőpiaci helyzethez volt kénytelen igazodni, és váltani.

  • Könnyen lehet, hogy megszűnt maga a szakma, mert a technika túlhaladta, és automatizálódott, és így már nem volt többet szükség az emberi munkára.
  • Vagy úgy változott a munkaköre, hogy egész más tudásra kellett már szert tennie, akár egy teljesen új szakmát kitanulni ahhoz, hogy ugyanott tudjon dolgozni.
  • Esetleg koránál fogva még, vagy már nem alkalmas arra a bizonyos munkakörre.
  • Vagy olyan életszakaszba került, amikor már mást akart, a korábbi munkája már nem elégítette ki.
  • Az eredeti szakmáját nem ő választotta, ezért nem tud vele azonosulni, nem boldog a szakmájában.
  • Esetleg kiégés jeleit mutatja, ezért változásra van szükség.

Ezek mind-mind és még nagyon sok minden indokolja, hogy új szakma után nézzünk.

Segítünk a döntésben!

Ha úgy érzed, hogy neked is elérkezett az idő a váltásra, vagy még csak azt érzed, hogy valami nem kerek, és gondolkozol rajta, hogy lépned kellene, de még bizonytalan vagy, hogy merre indulj el, akkor adunk egy sor tippet!

Milyen gyorsan akarsz új szakmát?

Bizonyára már te is hallottad, hogy az OKJ megszűnt, és a helyébe a Szakmajegyzék lépett. Erről részletes információkat Tényleg megszűnik az OKJ képzés? című cikkünkben olvashatsz.

Az OKJ megszűnése azt hozta magával, hogy az iskolarendszeren kívüli felnőttképzés keretében az eddigi közel 800 szakma helyett alig 200 lesz elérhető, azaz nagyjából a negyedére csökkent a választható képzések száma.

Az iskolarendszeren belül ennél jóval több képzés elérhető, viszont ez mind-mind érettségire épülő szakmát takar. Így, ha már rendelkezel érettségivel, akkor 2-3 év alatt lehet új szakmát, ha nem, akkor 3-6 év alatt az iskolarendszeren belül.

Hatalmas előnye az iskolarendszeren kívüli képzésnek, hogy még mindig néhány hónap alatt juthatsz szakmához! Ráadásul nem kell hétköznap esténként iskolapadba ülnöd, hiszen többféle lehetőség közül is választhatsz a felnőttképző cégek kínálatából.

 

Megszűnt az OKJ, de csatlakozni még mindig lehet!

Fontos tudnod, hogy az OKJ rendszere megszűnt, azaz már új képzéseket nem lehet elindítani, viszont a december végéig elindult képzésekhez még most is lehet csatlakozni!

Kínálatunkban olyan OKJ-s képzésekből válogathatsz, melyek mind-mind keresett szakmák. Ezen kívül kínálunk számtalan online, távoktatásos és e-learning képzést is!

 

Tantermi, távoktatásos, levelező, e-learning és online képzések

Amint láthatod, sokféle lehetőséget tudunk biztosítani, így mindenki megtalálhatja a magához közel álló tanulási formát.

  • Tantermi képzés

A tantermi képzés azt jelenti, hogy megadott helyszínre kell elutaznod, a megadott órarend szerinti időre. Ilyen esetekben személyesen zajlik mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatás. A legtöbb esetben papíralapú tankönyvekkel, jegyzetekkel segítjük a tanulást. A képzések általában hétvégi napokon zajlanak, így azok is részt tudnak rajta venni, akik egyébként a hétközbeni munkájuk miatt nem tudnának, vagy csak nehezen jutnának el a helyszínre. Ugyan a legtöbb képzés az ország 30 városában folyik, sokaknak még ezekre a helyszínekre is sok időt jelent elutazni.

  • Távoktatásos képzés

A távoktatásos képzési forma keretében a hallgatók nagyrészt önállóan haladnak az anyaggal, viszont konzultációra, kontaktórára, segítségkérésre bármikor lehetőségük nyílik. Ebben az esetben is általában papíralapú tankönyvekből és jegyzetekből tanulnak, de e-learning támogatást is nyújtunk.

  • Levelező képzés

Ha egyszerűen nincs időd iskolapadba ülni, és egy gyors, alapozó képzésre vágysz, akkor a levelező képzés az ideális a számodra. A levelező képzés folyamán futárszolgálattal elküldjük a tananyagot, melyet önállóan feldolgozol, majd a házi feladatokat is elkészíted és visszajuttatod hozzánk. A legtöbb levelező képzés végén Tanúsítvánnyal leszel gazdagabb.

  • E-learning és online képzések

Az e-learning és online képzések folyamán sem kell személyesen megjelenni, és mindent digitális formában biztosítunk. Van, amelyiknél letölthető tananyagokból kell dolgozni, van, ahol weboldalon megoldandó tesztek segítségével tudod elvégezni a képzést. Ezekhez leginkább internetre és valamilyen digitális eszközre, pl. laptopra lesz szükséged. A legtöbb végén certifikátot állítunk ki, mely tanúsítja, hogy a képzést elvégezted.

 

Íme, a tuti tippek!

Most, hogy már tudod, hogy melyik képzési forma mit takar, megmutatjuk, hogy milyen ágazatok vannak, és ezekhez milyen képességekre van szükséged, így már biztosan ki tudod választani, hogy melyik a neked való, és megtarthatod az újévi fogadalmadat!

 

Szépségápolási és divat képzések

Ha érdekel minden, ami szépészet, pl. a műkörömépítés, a lábápolás, a műszempilla, vagy akár egy olyan összetett képzés, mint a Szépségtanácsadó, akkor itt a helyed. Nagy örömünkre, már nemcsak nők végzik el ezeket a képzéseket!
Az egyik legkeresettebb ágazat a szépészet. Manapság nagyon fontos a kinézet, a külső, és ehhez nyújtanak segítséget az alábbi keresett szakmák, és ahogy láthatod, az OKJ-stól az online-ig mindent kínálunk! Kattints!

Kereskedelmi képzések

Ha úgy érzed, hogy a véredben van a kereskedelem, az eladás, az vásárló kiszolgálása, ha szeretsz pörögni és mindent tudni akarsz az árudról, akkor neked egy kereskedelmi szakmára van szükséged! Sokféle képzés, sokféle formában!

 

Vendéglátói és idegenforgalmi képzések

Ha érdekel a vendéglátás, és szeretnél a pult másik felén lenni, és alig várod, hogy a vendég elégedettségét lásd, akkor a vendéglátás a te területed. Akár egy kávézóban vagy egy jól menő étteremben dolgoznál, mi biztosítunk hozzá 2 jó OKJ-s szakmát.

Gépkezelői képzések

Ma már nem nagyon van olyan cég, akár építőipari, akár élelmiszeripari, és még sok-sok ágazat, ahol ne lenne szükség például egy jó targoncásra, hiszen a rengeteg árut szakszerűen kell mozgatni. Ha nemcsak a targoncavezetés érdekel, hanem az emelőgép vagy a földmunkagép kezelése, akkor kattints az OKJ-s képzésekért.

 

Egészségügyi képzés

Az egészségügy, a segítségnyújtás, a gyógyszerek ismerete gyógyszertári asszisztensként már közel áll hozzád. Most itt van a lehetőség, hogy tovább lépj és megszerezd a gyógyszerkiadó szakasszisztensi végzettséget!

 

Masszázs képzés

S ha már a segítségnyújtás jött szóba, íme egy olyan alapozó képzés, mellyel betegségeket lehet megelőzni és akár elő is lehet segíteni a gyógyulást. Egy jó masszőr az alapoktól kezdve építi fel a tudását. Kezdd hát te is az alapoknál!

 

Építőipari és gépészeti képzések

Evezzünk kicsit keményebb vizekre! Hiszen a munkavédelmi és a tűzvédelmi képzések azoknak valók, akik szabálykövetők, nem riadnak vissza az adminisztrációtól, és képesek oktatást is szervezni és tartani.

 

Pénzügyi és ügyviteli képzések

Most jöjjenek azok a képzések, amelyeket elvégezve alapvetően irodai munkát fogsz végezni. Ha mindig érdekelt a matematika és képes vagy rendszerben gondolkodni, máris nyeregben vagy! Válassz az OKJ-s képzések közül!

 

Nyelvi, office és más képzések

Sok olyan képzés van, amivel nem biztos, hogy teljes szakmát kapsz, viszont egy állás betöltéséhez nagyon jól jöhet, vagy akár alapfeltétel, ezért érdemes mindenképp a tudás birtokában lenni.

 

 

Online tanfolyamok

Rengeteg online tanfolyamunk van, hiszen az online képzéseké a jövő. Találhatsz közte olyat, mely hiányszakma, és ezért nagyon keresett mind a munkavállalók, mind a munkáltatók körében. De vannak hobbi tanfolyamaink, és életmódváltó tanfolyamaink is. Válogass kedvedre!

 

Összegzésül

Olyan sok lehetőséget kínáltunk fel, most már csak választanod, regisztrálnod és tanulnod kell! Kezdj bele az új életedbe most!

Forrás: nive.hu
Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések