fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Színesítsd önéletrajzodat különleges készségekkel: megmutatjuk hogyan!

Tudod, hogy mennyire fontos, hogy az önéletrajz képességeket is tartalmazzon? A végzettségeid és a munka tapasztalatok mellé szerezz készségeket is! Segítünk!

 

Válasszuk szét a képességet és a készséget!

A képesség

A képesség velünk született, amelyet aztán gyakorlás útján készséggé tudunk alakítani. Ilyen például a járás. Képesek vagyunk rá, de csak bizonyos életszakasztól. Akkortól, amikor fizikailag és pszichésen is megértünk rá. A képességek egymásra épülnek, hogy aztán egy teljes egészként készséggé váljanak.

A készség

A készség már egy folyamat, melyet automatikusan viszünk véghez azért, mert olyan mértékű gyakorlás áll a hátterében, hogy tudatosság nélkül meg tudjuk tenni. Térjünk vissza a járáshoz. A csecsemő még nem képes rá, de 1 éves kora környékén fizikailag és értelmileg is megérik rá, hogy készséggé váljon a járásra való képessége. Amikor valamit elkezdünk tanulni, még nagyon figyelünk, koncentrálunk, hogy jól csináljuk, és ebben fizikailag és agyilag is hamar elfáradunk. Aztán a sok-sok gyakorlás meghozza a gyümölcsét, hiszen hamarosan már egyre gyorsabban és könnyebben megy. Olyannyira, hogy már odafigyelés vagy koncentráció nélkül meg tudjuk oldani, emiatt ki sem fáradunk annyira. Persze lehetséges olyan is, amikor ezt automatizmust valami megzavarja, de pillanatok alatt, szinte gondolkodás nélkül tudunk korrigálni. Ez az, amikor már készség szinten tudunk valamit véghezvinni.

 

Soft skills

A szakmai és technikai tudás a hard skills. A soft skills azaz puha készségek ennek az ellentéte, ezek jelentik azokat a készségeket, melyek nem a szakmai tudást tükrözik, hanem személyes és szociális készségeket. Ezek azok a készségek, melyeket a leendő munkáltató a személyes találkozó, az állásinterjú alkalmával szűr le.

Felmérések szerint a munkáltatók a soft skillst tartják a legfontosabbnak. Ezután következnek a kompetenciák, majd az elméleti ismeretek.

Ahhoz, hogy álláskereséskor sikeres légy, fontos, hogy az önéletrajzodban a készségeidet is feltüntesd.

 

Milyen készségekre tehetsz szert a segítségünkkel?

Az online tanulás segítségével sok olyan hasznos szakmára, tudásra tehetsz szert, melyek idővel készséggé válhatnak. Bemutatunk három olyan tanfolyamot, mely amellett, hogy a mindennapokban is érdemes használni, pénzt is kereshetsz vele, sőt ha jól csinálod, meg is élhetsz belőle.

 

Asszertív kommunikációs tréning

Az asszertivitás jelentése az önérvényesítés. Az Asszertív kommunikációs tréning abban lesz a segítségedre, hogy jól ki tudj állni magadért, ezáltal gördülékenyebbek és könnyebbek legyenek a megbeszéléseid, de a magánéleti beszélgetéseid is.

Ha voltál már olyan helyzetben, amikor utólag jöttél rá, hogy mit kellett volna mondanod, vagy kimondanod, és inkább önmarcangolás lett a vége megelégedés helyett, akkor ez egy neked való online tanfolyam.

Megtanítunk rá, hogyan tárgyalj úgy, hogy az mindenkinek jó legyen. Hogy ne úgy jöjj ki egy beszélgetésből, hogy inkább elbújnál, mert megint nem tudtad megvédeni magad, vagy érvényesíteni az akaratodat. Vagy épp ellenkezőleg. Túlzott vehemenciával, mindenkit lenyomva tárgyalsz. Így a munkában az ügyfeleid el fognak fordulni tőled, és magánéletedben sem lesz rendben,

A tréning alatt el fogod sajátítani azt, hogy hogyan tudod magad kívülről figyelni és meglátni, hogy mi a legjobb az adott helyzetben mindkét fél számára. A képessége mindenkinek meg van hozzá, mi segítünk, hogy készséggé váljon.

Okostelefon fotós tanfolyam

Lássunk egy könnyed témát, ami viszont feldúlhatja a mindennapjaidat.

Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne a kezében vagy a zsebében egy fotózásra alkalmas okoseszköz. Legyen ez most egy telefon. Napi szinten használjuk fotózásra, van aki szinte az egész életét dokumentálja. Aztán rájövünk, hogy ezek a képek azért mégsem olyanok, melyeket szívesen megosztunk, mutogatunk másoknak. Aztán megfordul a fejünkben, hogy be kellene ruházni egy komolyabb fényképezőgépbe ahhoz, hogy profi fotókat készítsünk. Viszont tudnod kell, hogy attól, hogy van egy jó géped, még nem leszel profi fotós. Ha érdekel az esküvői fotózás vagy szeretnél profi fotós lenni, akkor olvasd el korábbi cikkeinket, melyekben részletesen írtunk ezekről.

Egyelőre maradj a mobilodnál, és tanulj meg azzal olyan képeket csinálni, amiket aztán büszkén megmutathatsz a világnak.

Vagy pont egy állást szeretnél megpályázni, de nincs egy jó fotód, amit nyugodt szívvel rátennél az önéletrajzodra? Mi megtanítunk rá, hogyan készíts tökéletes fotót egy egyszerű okosmobillal. Tippeket és trükköket mutatunk, mert nem elég, ha sok kamera és jó minőségű lencse van a mobilodban. Tapasztalhatod, hogy ettől még nagyon kevés olyan kép készül, mellyel igazán elégedett vagy.

Váljon készséggé a mobilos fotózás! Az Okostelefon fotós tanfolyamhoz szintén online képzés, ezért csak egy számítógépre, internetre és persze az okostelefonodra lesz szükséged.

Photoshop tanfolyam

A Photoshop a világ legismertebb és legsokrétűbb képmanipuláló programja. Akkor is a legjobb, ha csak a saját fotóidat szeretnéd helyrehozni, és akkor is, ha megélni szeretnél belőle.

Olyan csodákra képes a régi vagy rossz fotók feljavításán kívül, mint a 3D vagy a GIF készítés, de akár digitális festészetig is eljuthatsz vele.

Előszeretettel használják grafikusok, tervezők, szerkesztők, marketingesek, lakberendezők is. Hiszen ma már a kommunikáció és a megjelenés elengedhetetlen része a képi megjelenés, sőt akár ki is válthatja a kommunikációt egy jól elkészített grafika.

A Photsoshop tanfolyamon megtanítunk a képszerkesztésre, a retusálásra, plakát készítésre, de megmutatunk trükköket is, amelyekkel meggyorsíthatók a programmal való munka.

Ha megtanulod a Photoshopot, bele fogsz szeretni. Annyiféle funkciója, okossága van, hogy nincs olyan felhasználó, aki ne találná meg benne a számára fontosat.

Ha csak a fotóidat szeretnéd helyrehozni, máris nyertél. Ha úgy érzed, hogy ez az, amivel dolgozni akarsz, akkor pedig megtaláltad a tökéletest.

Szintén online képzés, és számítógépen és interneten kívül nem lesz másra szükséged.

A Photoshopról és a tanfolyamról részletesebben korábbi blogcikkünkben olvashatsz.

És hogy mindezeknek mi köze az önéletrajzhoz?

Ha tisztában vagy a készségeiddel, akár még a béred is magasabb lehet. Ha képes vagy a leendő munkáltatódnak a készségeidet bemutatni, tudomására hozni, akkor többet fogsz érni a szemében. Hiszen nem egy szimpla bizonyítványlistát mutatsz be, hanem egy csomó minden mást is, ami rendkívül hasznos lehet az adott munkakörben.

Fontos, hogy az önéletrajzodba ne olyan kifejezéseket használj, melyek elcsépeltek és már semmitmondók, unalmasak. Mint a rugalmasság és a csapatmunka. Ezek jelentése igazából már senkit nem érdekel, ezektől nem lesz érdekesebb az önéletrajzod és nem fog kitűnni a többi közül, hiszen rólad valós információkat nem tartalmaz. Ezért nem is fognak behívni állásinterjúra.

Viszont ha tudod, milyen készségeid vannak, akkor azt is tudod, hogy az adott munkakörhöz melyik a fontos. Nem kell, hogy telepakold az önéletrajzodat mindenfélével, csak emeld ki a munkakörhöz legfontosabbakat, azt, ami oda kell és rendelkezel is vele. S ha sikerült kiemelned, akkor indokold is meg 1 mondattal, mert a készségeket nagyon sokféleképpen lehet értelmezni.

 

Tanulj, hogy legyenek készségeid!

Ahhoz, hogy a kiszemelt álommunka a tied legyen, olyan önéletrajzot kell összeállítanod, amelyben nagy hangsúlyt kapnak a készségeid! Válassz az online képzések közül és szerezz magadnak különleges készségeket!

Forrás: thebrighacademy.hu; profession.hu

Képek: Unsplash

 

Matics Kata

További bejegyzések