fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Mi tanulhatsz Photoshop tanfolyamunkon?

Megmutatjuk, mire leszel képes, ha elvégzed az online Photoshop tanfolyamot, eláruljuk, miért is olyan népszerű ez a grafikai program és milyen jövő vár rád a tudás birtokában!

Mi az a Photoshop?

A szó szoros értelmében képmanipuláló program. A világ legelterjedtebb fizetős grafikai programja. Hihetetlenül összetett, hiszen a régi fotók feljavításától, a grafikai tervezésen, a 3D-s munkán, a GIF-eken keresztül a digitális festészetig rengeteg minden elkészíthető és átalakítható vele. Folyamatosan fejlesztik, új és újabb könnyítéseket, trükköket, munkagyorsító eszközöket építenek bele. Éppen ezért előszeretettel használják webdesignerek, marketingesek, tervezők, de még lakberendezők is!

 

Miért népszerű ennyire a Photoshop?

Az online és az offline megjelenés legnagyobb része ma már képekből és vizuális megjelenésből áll. Kép nélkül már elveszik a tartalom, az emberek egyre kevésbé kíváncsiak a tömör szövegre, ezért nagyon sokat számít, hogy a megjelenített kép vagy grafika beszédes legyen. Ha képszerkesztés, akkor elsőnek mindenkinek a Photoshop jut eszébe, nem véletlenül.

Ma már nagyon sok munkakörhöz elengedhetetlen, hogy tudd kezelni a Photoshop-ot, legalább alapszinten. És ehhez még csak nem is kell, hogy kreatív munkakörben szerezz állást. Ne feledd, minél széleskörűbb a tudásod, annál értékesebb vagy.

Jó minőségű, igényes reklámra mindenkinek szüksége van, ezért nem mindegy, hogy a közösségi hálón, blogban vagy a saját illetve a cég weboldalán úgy tudsz megjeleníteni tartalmat, hogy profi képekkel vagy képes emelni a színvonalat. Ráadásul ezt saját magad képes vagy elkészíteni, hiszen a kezedben van egy olyan programnak a tudása, amelynek minden porcikája jól megtervezett és folyamatosan a felhasználói igények szerint kerül fejlesztésre.

Mit tud a Photoshop, amit más grafikai programok nem vagy csak kevésbé?

Vegyük a legegyszerűbb példát: van egy fotód, aminek nem tetszik a háttere, mert valaki belemászkált a képbe vagy egyszerűen csak mást szeretnél látni, vagy másra van szükség. Ez Photoshopban az egyik legegyszerűbb, és emiatt az egyik első leckékhez tartozó szerkesztési feladat. Néhány kattintás és teljesen más értelmet adhatsz egy fotónak. Ugye milyen jól hangzik?

Hordozható, hiszen az asztali gépen készített nagyméretű file-okat ugyanúgy átviheted laptopra, tabletre, vagy akár telefonra is és aztán vissza, akkor sem fognak szétesni, szerkesztheted tovább.

Sehol másik programban nincs annyi ecset, mint a Photoshopban, melyekkel nemcsak festeni, hanem rajzolni is lehet.

Sok egykattintásos funkcióval és billentyűkombinációval rendelkezik, amik régen csak hosszú perceken át tartó kattintás sorozattal volt elvégezhető. A korlátlan mennyiségű réteg pedig nem akadálya a bonyolultabb, összetettebb grafikák készítésének vagy olyan részletek megjelenítésének, amelyre a fényképezőgép már nem is képes, ezért az utómunkálatok során kell a hiányzó pluszt hozzáadnunk.

Ha pl. egy portrét szeretnél készíteni, most már egyetlen kattintással ki lehet jelölni embereket, sőt képes az emberi alak automatikus felismerésére is.

A Photoshoppal nem csak a képeket tudod manipulálni, hanem szöveget is elhelyezhetsz rajta. Az egyik legújabb fejlesztéssel a Photoshop automatikusan megkeresi és felveszi az Adobe Fontsban található összes betűtípust. Így biztosan lesz miből választanod, nem kell free fontokat keresned a neten.

A Photoshopban létre lehet hozni akciókat. Ezek gyakorlatilag sablonok. Arra jók, hogy a sokszor ismételt műveleteket még jobban felgyorsítsuk, így rengeteg időt spórolhatunk meg. Ráadásul ilyen akciók ingyenesen el is érhetők a megfelelő oldalakon.

Gyakorlatilag a világ legsokoldalúbb képszerkesztő programjáról beszélünk, aminek minden egyes funkcióját szinte lehetetlen kihasználni, viszont minden felhasználó megtalálja benne azt a részt, amire szüksége van.

Hol tudod használni a Photoshopot?

Amennyiben grafikai tervek készítésével szeretnél foglalkozni – legyen az pl. plakát, könyvborító, egy termék csomagolása, weboldal, kirakat, számítógépes játék, offline vagy online újság készítés – szintén a Photoshop a legalkalmasabb program. Hiszen nemcsak képmódosításra alkalmas, hanem teljesen tiszta lapról is indulhatsz, teljesen saját ötletekkel, szöveggel, színekkel, ecsetekkel. Alkosd meg a számodra tökéletest!

Ráadásul mindenhová magaddal viheted, hiszen nemcsak asztali gépen működik. Akár telefonra is letölthető, és a megrendelőd szeme láttára hozhatsz létre olyan módosításokat, amelyeket megmutatni sokkal könnyebb és látványosabb, mint megbeszélni.

Ez a munka része. De a magánéletedben is szívesen fogod használni. Biztosan sok olyan nyaralós képed van, ami szinte tökéletes, de valami mégis elrontja. Most már te is kijavíthatod vagy akár teljesen át is alakíthatod. Készíts belőle pólót, posztert, vagy töltsd fel a közösségi oldaladra! Most már érdemes!

Kutakodsz a családi fotók között és van olyan, ami már szinte alig kivehető? Szkenneld be, és retusálj! Javítsd fel magadnak és az utókornak.

Érdemes hát belevágni a tanulásba, mert fel fogod tudni használni a tudásodat, nem fog az agyad mélyén porosodni, majd elveszni.

Nem ingyenes

A Photoshop fizetős program, viszont többféle fizetés is lehetséges, nem kell egyszerre nagyobb összeget kifizetned, ha tudod, hogy csak néhány hónapig akarod használni, mert pl. projektmunkád van. Ha csak kipróbálnád, egyszeri alkalommal lehetőséged van egy ingyenes rövid próbaverzióra is, ami arra pont elég, hogy el tudd dönteni, akarod-e használni tovább, akarsz-e beruházni rá.

 

Miért érdemes megtanulni a Photoshop használatát egy online tanfolyam keretében?

Ha elvégzed az online Photoshop tanfolyamot, amellyel felhasználói szintű tudást fogsz elsajátítani, akkor egy olyan világ nyílik meg előtted, amit lehet, hogy csak hobbiból akartál ismerni, de annyira megszereted, hogy a hivatásoddá válhat.

Hiszen bármilyen kép átalakítására, létrehozására képes leszel. Olyan dolgokat hozhatsz létre, amire nem is számítottál.

Sok olyan weboldal van, ahonnan ingyenes felhasználható képeket lehet letölteni. Ahhoz, hogy ezt olyanná tedd, amilyet igazán kerestél, csupán tartalommal kell megtöltened, és erre a Photoshop a legalkalmasabb.

A Photoshop a fotósok egyik legjobb barátja, hiszen egy fotósnak nem csupán kattintania kell (olvasd el Hogyan legyél profi fotós című cikkünket is), hanem utómunkálatokat is el kell végeznie egy képen. És nem mindegy, hogy pl. egy esküvői fotósorozatnál mennyire hatékony a munka, mennyi idő megy el a hibajavítással, a retusálással.

Rengeteg olyan funkció van, amellyel javíthatsz egy arcon, eltüntetheted a bőrhibákat, lecserélheted a hátteret, kivehetsz a képből oda nem illő dolgokat, de akár át is cserélheted másikra. Adhatsz neki új színeket, kiegészítő effekteket, akár festménnyé is alakíthatod. Ebből a néhány lehetőségből is jól látszik, mennyire sokrétű programról beszélünk.

Minden egyes alkotásoddal pénzt tudsz keresni. Eladhatod pl. stock fotónak, weblap témának, de tervezhetsz betűt is. Ezek aztán passzív jövedelemként hozzák a pénzt, mivel a letöltések után fogsz kapni dotációt.

Érdemes pályázatokon is részt venni, hiszen már alap Photoshop tudással is érhetsz el sikereket, és gyakorlásnak sem utolsó. Ha meg a te pályázatod nyer, akkor az már a hab a tortán, és akár a felfelé ívelő karriered kezdete is lehet, ami szép teljesítmény, főleg ha csak hobbinak indult az egész.

Miért jó online tanulni?

Az online Photoshop tanfolyam elvégzéséhez nem kell tantermi képzésre járnod.

Időt és pénzt is spórolhatsz vele, hiszen akkor tanulsz, amikor időd engedi, nem kell közlekedned, nem kell szabadságra menned, ha úgy vannak órák.

Ráadásul a saját tempódban tudsz haladni az anyaggal, senki nem fog sürgetni, csak rajtad múlik minden.

Azért is jó, hogy nem kell közlekedned az oktatás helyszínére, mert legyél most a világon bárhol, akkor is elkezdheted a képzést!

Wondows-t vagy Mac-et használsz? Photoshop szempontból teljesen mindegy, mindegyiken fut gyönyörűen.

 

Miről fogsz tanulni az online Photoshop tanfolyamon?

A képzés végére képes leszel képszerkesztésre, retusálásra, plakátot, szórólapok megtervezésére és elkészítésére, trükköket és technikákat fogunk elárulni. Ezeket mind fogod tudni használni a magánéleted, vagy akár a munkád során. Olyan alapvető tudással leszel felruházva, amellyel már akár munkát is vállalhatsz.

Nagyon felhasználóbarát felületű programról van szó, de persze a megfelelő mennyiségű gyakorlás és a további tanulás, a Photoshop minden zegzugának felfedezése nem maradhat el. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően egyre újabb funkciói vannak, amiket érdemes felfedezni, megtanulni, használni.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • akit érdekel a képmanipuláció, az effektek használata, akár hobbi szinten;
  • ha szeretnéd a fotóidat közösségi médiához kompatibilissá tenni;
  • ha a fotóidat eladnád, de utómunkálatok szükségesek;
  • webdesignt tanulóknak;
  • marketing szakembereknek;
  • lakberendezőknek;
  • ha az a fajta művész vagy, aki nem riad vissza a digitalizációtól, imádod a színeket és szeretsz új dolgokat kipróbálni;
  • akinek a kézügyessége a kézi rajzot nem engedi meg, de fantáziája annál nagyobb, és vonzza a digitális rajzolás;
  • akiknek egyre bővülő munkakörük megköveteli a képszerkesztést.

 

Munkaerőpiaci lehetőségek

Ezt a programot fogják választani mindenhol, ahol komolyabb képszerkesztésre van szükség. És ott is ahol egyszerűbbre, de gyorsabban, szebben, igényesebben akarnak dolgozni. Ezért ez egy olyan tudás, ami munkakeresés során előnyt jelent.

Mivel ma már szinte mindenkinek, minden cégnek van weboldala, mindenkinek szüksége lehet olyan munkatársra, aki ért a képszerkesztéshez, és ezzel a weboldal designjához is sokat hozzá tud tenni. Ráadásul így egyre könnyebb a megjelenés a közösségi médiákban is.

Ha egy webdesign-nal foglalkozó cégnél szeretnél elhelyezkedni, alap, hogy ismerd és megfelelő szinten tudd használni a Photoshopot. Egy ilyen cégnél sok tervet, vázlatot kell készíteni, erre pedig szintén a Photoshop a legalkalmasabb.

Sőt! Ugyan kicsi szelete a Photoshop tudásukból élőknek, de vannak, aki sablonokat gyártanak, pl. weboldali háttereket, tapétákat, mobileszközök témáit.

Tehát ezzel a tudással a gazdaság minden szegletében elhelyezkedhetsz, hiszen ma már mindenkinek szüksége van a jó minőségű képi megjelenésre.

Hogyan kezdj neki?

Felcsigáztuk az érdeklődésedet? Végezd el az online Photoshop tanfolyamot, melyet kezdőknek ajánlunk!

Ha már elvégezted az online Photoshop tanfolyamot, akkor sem áll meg a tanulás, hiszen a Photoshop is folyamatosan fejlődik, neked vele együtt kell fejlődnöd. S ha már belekóstoltál a képmódosítás világába, akkor az Adobe további számos programot kínál, amivel még jobban elmerülhetsz a kreativitás világában. Ilyen pl. az Adobe Premiere Pro, amivel a videószerkesztést tudod megtanulni, így már kezedben lehet az egyik legkorszerűbb videóvágó szoftver ismerete is.

Vágj bele és alkoss!

Forrás: adobe.com; eduline.hu

Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések