fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Grafikus online tanfolyam

Oktató:

Oroszlány Tibor

[tba_ribbon]
bruttó

119 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Grafikus online tanfolyam?

Régi álmod, hogy grafikusként dolgozz? Akkor váltsd valóra!

 

Ez az online grafikus tanfolyam azok számára készült, akiket lenyűgöz a grafikai tervezés világa, és szeretnének komolyabban is foglalkozni vele. A grafikai tervezés, szinte teljesen átszövi a mindennapjainkat, ha megnyitunk egy weboldalt, vagy felnézünk a minket körülvevő óriásplakátokra. Az internet térnyerésével, pedig még hangsúlyosabb szerepet kaptak, hiszen egy szépen megszerkesztett weboldal, vagy Instagram poszt, sok esetben grafikus munkája. Ez a grafikus online tanfolyam az alapoktól ismertet meg egy grafikus tervező munkájával. Bemutatjuk számodra az elméleti és gyakorlati alapokat, a leggyakrabban használt programokat pedig videók segítségével ismerheted meg. Készen állsz? Akkor a grafikus online tanfolyam csak rád vár!

 

Változatosság és kreativitás

A grafikus szakma szépségét a sokoldalúsága adja. Vannak olyan grafikusok, akik csak és kizárólag offline munkákat vállalnak, legyen az mesekönyv illusztráció, vagy egy esküvői meghívó.
Mások az online világra “szakosodnak” és weboldalakat, online hirdetéseket vagy ebook anyagokat terveznek. Ez a grafikus online tanfolyam pont erre a sokszínűségre mutat rá és arra, hogy mindegyik munkakör más és más képességeket igényel majd. Egy azonban közös: a precizitás és a kreativitás.

 

A grafikus szakma sokrétű tudást igényel, amit föként online vagy offline tanfolyamok továbbképzések alkalmával sajátíthatunk el, vagy kezdő grafikusként gyakorlati úton. Nézzük melyek azok az elengedhetetlen kvalitások, amelyekre mindenképp szükséged lesz, ha úgy döntesz a grafikai tervezés világa a te utad!

 

Kreatív gondolkodás

Ha egy olyan tulajdonságot kellene kiemelnünk, amit semmilyen online tanfolyam nem tanít, akkor ez a kreatív gondolkodás képessége lenne. Azokban a szakmákban, amelyek magasabb fokú kreativitást igényelnek az átlagosnál ( fotós, festő, szobrász vagy szövegíró ), ez szinte alapvetés. Mivel a grafikus szakma összetett, így jó néhány olyan személyes tulajdonságra lesz szükséged, amire máshol talán nem. Ez ne ijesszen meg, hiszen most készülsz, valóra váltani az álmodat!

 

Grafikusként azonban van, hogy néha úgy érzed, hogy futószalagon kell dolgoznod. Ilyenkor a megújulás képessége, a változatosság iránti igény, kifejezetten hasznos lehet. Menj egy tanfolyamra ( online vagy offline ) esetleg egy szakmához kapcsolódó workshop is sokat segíthet.
Ma már nagyon sok online videó elérhető, ami grafikai tervezéssel kapcsolatos ( Adobe Illustrator, InDesign, Photoshop ) ezekből sokat tanulhatsz, a pályád elején. Ha komolyabban fontolgatod a grafikus munkát, akkor nem árt, ha elvégzel az OKJ tanfolyamot, ami vállalkozás indításához megfelelő, és nem utolsósorban szakmai kapcsolatokat is kialakíthatsz.

 

Webdesigner, arculattervező, tipográfus

 

Ha mélyebben elmerülünk a grafikai tervezés világában, akkor láthatjuk, hogy mennyire sokrétű, és sokszor nehéz eldönteni, hogy hozzád melyik áll a legközelebb. Ez a grafikus online tanfolyam az alapokat mutatja be számodra, így később eldöntheted, hogy inkább az online vagy offline grafikai tervezés áll hozzád közelebb. Sokan gondolják úgy, hogy aki tervezőasztal előtt ül, az grafikus, aki pedig weboldalakat tervez, az nem tartozik ide. Érdemes először is két fő részre bontani a grafikusokat: létezik alkalmazott és tervezőgrafikus. Emellett két másik fő részre bontható, ez pedig a képi és elektronikus ábrázolás. Rendben, de akkor mi a különbség mindezek között? Az alkalmazott grafikus többnyire szabadúszó és megrendelésre dolgozik. A tervezőgrafika pedig az alkalmazott grafika egyik fő része. Nézzük, milyen munkákat kap leginkább egy alkalmazott grafikus.


grafikus-online-tanfolyam-tervezo

Esküvői meghívó, naptár, szórólap

Mostanra talán számodra is egyértelmű, hogy bármerre is nézel, mindenhol ott van a grafikai tervezés. Egy bolti csomagoláson, a pizzás dobozon, egy naptáron, esküvői meghívón, ezek többnyire tervezőgrafikai feladatok.
Az alkalmazott grafikus többnyire együtt dolgozik a reklámgrafikussal vagy tervezőgrafikussal.
Reklámgrafikusok lehetnek szabadúszók, vagy reklámügynökség alkalmazottai. Ők felelnek az arculati kézikönyvért, ( brand book ) egy vállalat azaz egy márka összhatásáért.

 

Megtervezik, hogy milyen képet közvetítsen az adott brand, milyen fotók, betűk, vagy grafikai elemek jelenjenek meg a márka kommunikációjában. Részt vesz marketing kampányok vizuális tervezésében is, legyen az egy apró grafikai elem, vagy hírlevél.

 

Mielőtt azonban belevágnánk a nagyívű grafikus karrierünkbe fontos, hogy tisztázzuk. A grafikus tervező ritkán dolgozik öncélúan. Általában valamilyen kampányt vagy egy adott cég munkáját támogatja a munkájával. A grafikus munkája egy adott cég vagy márka támogatása, kreatív elemekkel és minőségi munkával.

 

Ha pedig online grafikai munka, akkor a webdesigner nagyon fontos ágát képezi ennek. A webdesigner nem pusztán weboldalak kinézetéért felelős, de sokszor mobil alkalmazások, vagy éppen social media felületeken megjelenő vizuális anyagokat is ők készítenek el. A webdesignerek vagy csapatban vagy egyedül dolgoznak, de minden esetben kommunikálnak a programozókkal és a marketing szakértőkkel is. Érdemes megemlíteni az UI és UX szakembereket is, akik az online grafikai világ fontos részét képezik.

 

A közös munka gyümölcse

 

A grafikai világban fontos, hogy a grafikus állandó kommunikációban legyen a projekt többi dolgozójával.
Az UI és UX két nagyon felkapott kifejezés, gyakran találkozhatunk vele akár álláshirdetések kapcsán. Ha egy jól működő honlapot szeretnénk gyártani, akkor biztosan szükségünk lesz egy programozóra, egy webdesignerre. Azonban ahhoz, hogy egy felhasználó által is élvezhető honlapot kapjunk, szükségünk lesz egy UX designerre. A UI designer pedig a felhasználói felületért, azaz a vizuális élményekért felel.

 

UX designer ( User Experience )
Főként a háttérben lévő feladatokért felelős, és azokkal az adatokkal dolgozik, amelyeket a weboldalba nyer ki. A UX designer felel azért, hogy a felhasználó úgy érezze, pozitív élményt jelent számára a weboldal, és jó benyomást kelt benne.
UI ( User Interface )
UI designer alkotja meg egy adott termék, vagy weboldal stílusának alapjait, megtervezi az alapelemeket, hogy a végén a weboldal reszponzív legyen, és minden igényt kielégítsen.

 

Hagyományos grafika

A hagyományos grafikához tartozik például az illusztráció. Sokan szeretnek inkább a kevésbé digitális vonalon mozogni, amihez elengedhetetlen a jó kézügyesség a magas szintű emberábrázolási képesség. Ők azok, akik heti vagy havilapokba készítenk karikatúrákat, vagy mesekönyveket, esetleg hagyományos könyveket, újságokat illusztrálnak. Természetesen a hagyományos illusztrációt is elérte a digitalizáció, ma pedig számos internetes felületen értékesíthetik a munkájukat.Őket gyakran stock designerként azonosítják és vektorgrafikáik vagy illusztrációk hazai és nemzetközi platformokon megvásárolhatóak.

 

Milyen eszközökkel dolgozik egy grafikus?

A grafikusok, többnyire három állandó programmal dolgoznak, ez pedig az Adobe Indesign ( kiadványszerkesztés ) az Adobe Illustrator és az Adobe Photoshop. Ezeknek a magas szintű ismerete, elengedhetetlen ha grafikai pályán szeretnél elhelyezkedni. Az Adobe Photoshop használatát, akár nálunk is megtanulhatod, az Adobe Photoshop tanfolyam keretein belül. Az Adobe Photoshop főként képszerkesztéskor, vagy képek utómunkájára használható. Tévedés azt hinni, hogy csupán a fotósok használják, gyakran előkerül a kiadványszerkesztés folyamatain belül is. Az Illustrator egy másik grafikusok által használt program. Vektor grafikai munkák alkalmával tökéletes működik, így egy logó design vagy egy gyors vektorgrafika is elkészíthető segítségével. Az Indesign, az egyik legerősebb ma létező, kiadványszerkesztő program, főként újságok vagy könyvek szövegtördelésére használják. Sűrűn használják magazinok, ebookok, poszterek, készítésére. Adobe programok egyike sem elérhető ingyenes formátumban, ha szeretnénk előfizetni választhatunk éves vagy havi előfizetés, ez attól függ kinek melyik a kényelmesebb megoldás.

 

Egyedül vagy csapatban?

Ahogy a kreatív munkák többsége, a grafikus is dolgozhat munkavállalóként és szabadúszóként is. Fiatal grafikusként érdemes talán eltölteni és tapasztalatot szerezni egy pörgősebb ügynökségnél, és amikor már megszerezted a kellő gyakorlatot és referenciát, akkor szabadúszóként dolgozni. Természetesen vannak olyanok akik egy kisebb cégnél találják meg a számításukat. Ha komolyan foglalkoztat a grafika világa, akkor ez az online tanfolyam jó választás lehet számodra, de ha vállalkozást szeretnél indítani akkor egy okj tanfolyam lesz a megoldás.


grafikus-online-tanfolyam-egyedul-vagy-csapatban

Légy szabad!

Egy vállalkozás indítása ma már nagyon összetett feladat. Hiába vagy kiváló a szakmádban, ha nehezen kommunikálsz, vagy megterhelő számodra az ügyfélszerzés. Ma már nagyon sok szabadúszó grafikus van a világban, és kitűnni egyre nehezebb. Sokan próbálnak a meg regisztrálni egy hazai és nemzetközi szabadúszókat gyűjtő oldalra, kevés sikerrel. A szabadúszás egy olyan életforma, ami nem mindenki számára való, és érdemes előtte néhány év tapasztalatot gyűjteni. Online tanfolyamunk, kezdő szabadúszók számára készült, és sokat segít majd neked ebben.

 

Nyitottság és fejlődés

Ahhoz, hogy a kreatív szakmában sikereket érjünk el, nem elég egy végzettség. A folyamatos fejlődés, és a digitalizáció nyomása arra kényszerít minket, hogy mindig megújuljunk, jobbat és többet adjunk a világ számára. Ha ez hiányzik belőlünk, sajnos kevés az, hogy jók vagyunk egy adott szakmában. Légy nyitott a fejlődésre, és a változásra, képezd magad folyamatosan, ezáltal mindig ki fog tűnni a többiek közül. Ezt a tanfolyamot szakmai szempontok alapján raktuk össze, hogy számodra a lehető legtöbb tudást adjuk át. Érinteni fogjuk a grafikus szakma szépségeit és kihívásait, a tipográfia és a színelmélet fontosságát, és a márkakönyvek szerepét. A tanfolyam segít neked abban, hogy eldöntsd valódi álmod -e grafikai képzés? A grafikus tanfolyam emellett a leggyakrabban használt programokat is bemutatja neked, legyen az Adobe Photoshop vagy Indesign.

 

Kiknek ajánljuk a Grafikus tanfolyamot?

 • Azoknak, akiknek régi álmuk, hogy grafikusként dolgozzanak. 
 • Azoknak, akik jó kézügyességgel rendelkeznek. 
 • Azoknak, akiket vonz egy kreatív szakma és szabadúszóként szeretnének dolgozni.

 

1. Modul
 • Bevezetés
 • Tanulj grafikusnak a józan ész elvesztése nélkül
 • Indítsd el grafikai karrieredet!
 • Mi az a brand book?
 • Szükséged van saját márkakönyvre?
 • Hogyan készítsd el a saját márka könyvedet?
 • Logó
 • Betűtípusok/Tipográfia
 • Az ikonok
 • Képek
 • A márka története
 • Márkahang és nyelv
 • Hasznos tippek a saját márkakönyved elkészítéséhez
 • Logo design
 • Logótípusok
  2. Modul
 • Színterek és tipográfiai alapismeretek
 • Színkontraszt
 • Hasznos eszközök
 • Tipográfiai alapismeretek
 • Betűtípusok
 • Betűcsaládok, kontraszt, keverés
 • Webes tipográfia
3. Modul – Adobe Photoshop
 • Bevezetés a Photoshop világába
 • Munkaterület
 • Dokumentumkezelés
 • Segédvonalak
 • Rétegek
 • Hibák visszavonása, history panel
 • Kijelölések
 • Retusálás
 • Grafika
 • Szöveg
 • Mentés és exportálás
 • Automatizálás
 • Egyszerű eszközök használata a gyakorlatban
 • Bonyolultabb eszközök használata a gyakorlatban
 • Háttér eltávolítása és árnyék adása
 • 4 eszköz a bőr szépítésére, bőrhibák javítása
 • Formázás cseppfolyósítással a gyakorlatban
4. Modul – Adobe Indesign
 • Felhasználói felület
 • Eszközök, funkciók, beállítások
 • Kiadványszerkesztés – gyakorlat I.
 • Kiadványszerkesztés  – gyakorlat II.
 • Kiadványszerkesztés – gyakorlat III.
5. Modul – Adobe Illustrator
 • Mire használjuk az Adobe Illustratort?
 • Bézier-görbe
 • Vektorgrafikus vagy pixeles a tartalom?
 • Menüsor
 • Menüsor bemutatása
 • Vezérlő pult, eszköztár, állapotsor, panel mező
 • Eszközök használata a gyakorlatban
 • Képernyő módok
 • Görbekezelés
 • Panelek
 • Szöveg panelcsoport
 • Illustrator a gyakorlatba
6. Modul – BÓNUSZ – Hogyan legyek szabadúszó?
 • Mi is az a “freelancerkedés”?
 • Szabadúszó vagy ügynökség?
 • Előnyök és hátrányok
 • Mennyit kereshetsz szabadúszóként?
 • Digitális nomád jelentése
7. Modul – BÓNUSZ – Hogyan vágj bele?
 • Mérd fel a kompetenciáidat!
 • Első lépések
 • Milyen eszközökre lehet szükséged?
 • Adókötelesség és számlázás
 • Top 5 tipp a sikeres profilhoz
8. Modul – BÓNUSZ – Munkakeresés szabadúszóként
 • Milyen freelancer oldalak léteznek?
 • Freelancer
 • Upwork
 • Fiverr
 • Peopleperhour
 • Guru
 • Kisebb oldalak

Hasonló tanfolyam

Online Webdesign Tanfolyam

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Oroszlány Tibor

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések:

Itt volt egy shortcode form: aac_c3_submit_form

Azért lett elrejtve, hogy ne tudjanak  regisztrálni, mert fals regek érkeztek be. Ha ez újra elérhető, akkor egy captcha-t rárakni erre a formra