Pedagógiai asszisztens szakképesítés képzés

Jelentkezz most!

Új típusú képzéseinkkel államilag elismert bizonyítványt szerezhetsz!

Részletekben is fizethetsz!

Pedagógiai asszisztens szakképesítés képzés elvégzésével naprakész tudást szerezhetsz.

Képzés ára:

179 000 Ft

Képzés típusa:

Szakképesítés, Szakképesítés (távoktatás)

Szükséges iskolai végzettség:

érettségi

Kiválasztott város:

Ha jelentkezni szeretnél, vagy további információkra vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi városok közül!

Ismerd meg Pedagógiai asszisztens képzésünket!

Pedagógiai munkatárs – Pedagógiai asszisztens képzésünk sikeres elvégzése után képes leszel konfliktusok felismerésére és megoldásra, szociális problémák felismerésére, pedagógiai, pszichológiai, egészségtani ismeretek alkalmazására, adekvát kommunikációra, együttműködni más szakemberekkel, nevelési/oktatási feladatok értelmezésére, a különleges bánásmódot igénylő gyermek felismerésére, differenciált bánásmód alkalmazására, a különböző helyzetben élő emberek iránti toleranciára, empátiára, tevékenységek, tanórák eszközeinek előkészítésére, programok, rendezvények, szabadidős tevékenységek szervezésére, következetes, pontos munkára, módszeres munkavégzésre, olvasott, írott köznyelvi és szakmai szöveg megértésére, írására, információk gyűjtésére, ügyeleti feladatok ellátására, általános ismeretek speciális helyzetekben történő alkalmazására, valamint a fontos szakmai, etikai szabályok betartására, szakmai értékek képviseletére.

A pedagógiai asszisztens munkája során differenciált bánásmódot alkalmaz. Különös figyelmet fordít a hátrányos szociokulturális környezetből érkező gyermekre, tanulóra és családjára, valamint figyel a különleges gondozáshoz való jog érvényesülésére. Felismeri az egyes gyógypedagógiai csoportokat, fogalmakat és bekapcsolódik az SNI-s gyermek fejlesztő foglalkozásaiba.

A pedagógiai asszisztens óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb /gyermeknevelő, gondozó/ intézményben foglalkoztatott – pedagógiai, pszichológiai ismeretekkel rendelkező – szakember, aki felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját.

A kompetenciahatárokat betartva közreműködik a gyermek/fiatal tanítási óráinak, tevékenységeinek előkészítésében, lebonyolításában. Részt vesz az intézményen belüli és kívüli programok, szabadidős feladatok előkészítésében, lebonyolításában. Képes a programok megszervezéséhez szükséges források előteremtésére, mozgósítja a szülőket. Ismeri az óvodai, iskolai kirándulás és az erdei iskola, tábor előkészítésének, szervezésének, lebonyolításának folyamatát. Felügyeli, kíséri a csoportot, gondozási feladatokat lát el, részt vesz a gondjaira bízott gyermek/fiatal higiénés szokásrendszerének kialakításában. Koordinálja a család és az intézmény kapcsolattartását.

Munkáját a családokkal, más szakemberekkel és a gyermekkel/fiatallal történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg. Önállóan, de a pedagógus iránymutatása alapján végzi feladatát. Magas szintű ismeretekkel rendelkezik az egészséges táplálkozás általános szabályairól. Széleskörű tudása van az óvodai, iskolai programok és a hozzájuk kapcsolódó népszokások, hagyományok, néprajzi értékek terén.

Jelenleg a pedagógiai munka a társadalmi érdeklődés középpontjában áll. A tudásalapú társadalmakban a pedagóguspálya és a körébe tartozó pedagógiai munkát segítő pályák egyre inkább felértékelődnek.

Küldd el érdeklődésedet/jelentkezésedet, hogy mielőbb részt vehess képzésünkön!

Miért válassz minket?

  • - több, mint 22 év tapasztalat a felnőttoktatásban
  • - garantáltan gyors és kedves ügyfélszolgálat
  • - több, mint 100.000 elégedett hallgató
  • - tanfolyamok országszerte, 35 városban
  • - tanfolyam indulások egész évben, különböző időpontokban
  • - magyar, családi vállalkozás
  • - folyamatos extra kedvezmények a jelenlegi és a végzett hallgatóinknak
  • - szakképzett, segítőkész oktatók
  • - online képzések
  • - részletfizetési lehetőség

HA JELENTKEZNI SZERETNÉL, VAGY TOVÁBBI INFORMÁCIÓKRA VAGY KÍVÁNCSI, AKKOR VÁLASSZ AZ ALÁBBI VÁROSOK KÖZÜL!

HA JELENTKEZNI SZERETNÉL, VAGY TOVÁBBI INFORMÁCIÓKRA VAGY KÍVÁNCSI, AKKOR KATTINTS A TÁVOKTATÁS GOMBRA!

Pedagógiai asszisztens szakképesítés képzés képzésünket Alfa Kapos Képző Központ Kft. partnerünk szervezi.