fbpx

Táplálkozási tanácsadó képzés

Oktató:

Magyarvári Szilvi

[tba_ribbon]
bruttó

149 990 Ft

99 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Táplálkozási tanácsadó képzés?

Az egészséges táplálkozás ebben az évben talán még nagyobb hangsúlyt kapott, mint eddig valaha. A túlsúly, az anyagcsere problémákból fakadó betegségek rengeteg áldozatot követeltek már eddig is, nem csoda tehát, hogy a táplálkozás került a fókuszba. Az egészséges és testünk számára megfelelő táplálkozás azonban nem olyan komplikált mint azt gondolnánk. Az egészséges táplálkozás pedig, kiegészítve heti 3 - 4 edzéssel, már elképesztő hatásokkal bír, testünkre és lelkünkre egyaránt. Az egészséges táplálkozás azonban nem annyiból áll, hogy odafigyelünk a minőségre, hanem a mennyiségre is.

  • Ez a táplálkozási tanácsadó képzés azok számára lesz igazán hasznos, akiket mélységében érdekel a szakma, de jelenleg nincs anyagi keretük vagy idejük arra, hogy tantermi képzéseken vegyenek részt.
  • Ez a tanfolyam azok számára tökéletes választás, akik szeretnének elvégezni egy dietetikus képzést, de nem biztosak benne, hogy a szakma valóban nekik való-e?
  • Ez a tanfolyam segít abban, hogy megszerezed a kellő alaptudást, amivel később táplálkozási tanácsadó válhat belőled!

Az egészséges táplálkozás ABC-je!

A 21. század egyik legnagyobb kérdésévé nőtte ki magát az egészséges táplálkozás, hiszen egész könyvtárakat lehetne megtölteni az ezzel kapcsolatos könyvekkel és cikekkel. Szakácskönyvek, szakkönyvek végtelenített sora foglalkozik ezzel, hiszen a tudomány fejlődésével a táplálkozás is egyre nagyobb hangsúlyt kap. A hormonok és az anyagcsere folyamatok nagy szerepet kapnak a táplálkozástudományban. De mi is pontosan a táplálkozástudomány és miért kell vele foglalkozni?

 

A tápanyagok szerves összetevői a testünknek, ebből nyerjük az üzemanyagot, ebből dolgozik a testünk és az agyunk. Ha nem megfelelő üzemanyagot töltünk bele, akkor előbb vagy utóbb jelzi majd felénk. Miért érzed magad rosszul a tejes dolgoktól? Estére felpuffadsz? Most reggeliztél, de már éhes vagy? A kurzus számos olyan kérdésre ad választ, amiről eddig nem tudtál.


taplalkozasi-tanacsado-kepzes-egeszseges-taplalkozas

Kinek ajánljuk a Táplálkozási Tanácsadó képzést?

  • Azoknak, akiket vonz a dietetikus szakma de még nem döntötték el, hogy valóban ezt szeretnék-e.
  • Azoknak akiket érdekel az egészséges táplálkozás és bővíteni szeretnék a tudásukat.
  • Azoknak, akik személyi edzőként dolgoznak, és tanácsot adnának a vendégeik számára, esetleg szolgáltatást bővítenének.

 

Miről lesz szó a Táplálkozási Tanácsadó képzés során?

  • Megismerkedünk az alapvető fogalmakkal a táplálkozástudomány területéről
  • Sorra vesszük, milyen korban mire van szüksége a szervezetünknek
  • Megismerjük a tápanyagok fajtáit, hipo- és hiperfunkció
  • Bemutatjuk a leggyakoribb, tápanyaghiányból adódó betegséget és hogy hogyan előzzük meg a kialakulását
  • Vitaminok jótékony hatásai 
  • Elemeikre és hatásaira bontjuk a legalapvetőbb élelmiszereinket
  • Növényi alapú táplálkozás előnyeit és hatásait is bemutatjuk
  • A tanfolyam végén étrendtervezőt, recept ötleteket, illetve három napos teljes értékű mintaétrend osztunk meg veletek

 

A tanfolyam elvégzéséről online certifikátot állítunk ki!

 

A tanfolyam moduljai

  1. Alapgondolatok a táplálkozásról és annak széles körű hatásairól
    a. Bevezetés
    b. Táplálkozás és egészség kapcsolata – Miért legyünk tudatosak?
    c. Mik azok a tápanyagok?
    d. Makrotápanyagok
    e. Mikrotápanyagok
    f. Főbb élelmiszercsoportok és helyük a táplálkozásban
    g. Ételek különböző életszakaszokban
    h. Az egyes ételcsoportok hatásai egészségünkre és fejlődésünkre
    i. A különböző ételcsoportok étrendünkben való korlátozásának hatása
    j. Teszt

  2. Mi van az ételeinkben?
    a. Bevezetés
    b. Melyek a GMO élelmiszerek? Biztonságosak?
    c. Bio és nem bio élelmiszerek
    d. Antibiotikumok a húsban
    e. Mikroműanyagok
    f. Teszt

  3. Mennyi ételt fogyasszunk naponta?
    a. Bevezetés
    b. Napi kalóriaszükséglet életkor és nem alapján
    c. Milyen gyakran étkezzünk?
    d. Anyagcsere – energiabevitel – Számít egyáltalán a kalória?
    e. Érdemes számolni a kalóriákat?
    f. Egészséges lehet a böjt?
    g. Működnek a különböző étrendek? Biztonságosak?
    h. Milyen az egészséges étrend? – Arányok a tányéron
    i. Teszt

  4. Táplálkozási betegségek
    a. Az elhízásról általában
    b. Testtömegindex és testzsírszázalék
    c. Milyen alapanyagok növelik az elhízás kockázatát?
    d. A túlevéses zavar
    e. A táplálkozási hiányok
    f. Az élelmiszer szerepe a krónikus betegségek kialakulásában
    g. Teszt

  5. Táplálkozási irányzatok és életmódváltás
    a. Táplálkozási irányzatok
    b. Diéta helyett életmódváltás
    c. Időben korlátozott étkezés
    d. Teszt

  6. Növényi táplálkozás – hosszútávú megoldás vagy múló hóbort?
    a. Bevezetés
    b. Növényi étrend és egészség
    d. Növényi étrend és fenntarthatóság
    e. Ötletek a növényi alapú étrendhez
    f. Étrendkiegészítők – Érdemes szedni őket?
    g. Teszt

  7. Sport, cirkadián ritmus és légzés 
    a. Sport előnyei
    b. Testtípusok
    c. A mozgás fontossága a fogyás szempontjából
    d. Cirkadián ritmus
    e. Légzés
    f. Teszt

  8. Tanácsadás a gyakorlatban
    a. Milyen egy jó táplálkozási tanácsadó?
    b. Hogyan építsük fel a konzutlációkat?
    c. Hogyan legyünk sikeres táplálkozási tanácsadók?
    d. Ezért fontos a saját weboldal készítése
    e. Miért van szükségünk e-mail kampányra?
    f. További hasznos tippek, amikkel kitűnhetünk a tömegből

  9. Extra tippek, tartalmak
    a. A hüvelyesek elkészítési módja
    b. Mit főzzek? – Három napos teljes értékű mintaétrend
    c. Mit főzzek? – Recept ötletek
    d. Zöld szokások, amiket máris bevezethetünk
    f. Összefoglalás
    g. Ajánlott tartalmak
    h. Felhasznált irodalom
    i. Teszt

 

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Magyarvári Szilvi

Dietetikus, táplálkozástudományi szakember és egy három éves kisfiú boldog anyukája vagyok. Diplomáimat a Semmelweis Egyetemen szereztem, 2014-ben és 2016-ban. Azóta már gyökeresen megváltozott a véleményem arról, mi az, amit egészségesnek tartok, köszönhetően az új kutatásoknak. Kisfiam születése is nagy hatással volt értékrendemre és olyan kérdéseket is feltettem magamnak régi szokásaimmal kapcsolatban, amikkel azelőtt sosem foglalkoztam.

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések: