fbpx

Táplálkozási tanácsadó képzés

A tanfolyamot partnerünk a The Bright Academy szervezi

bruttó 99.990 Ft Egyszeri összeg
bruttó 99990 Egyszeri összeg
  • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
  • A tanfolyam azonnal indul
  • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
  • Személyes jelenlétet nem igényel

Az egészséges táplálkozás ebben az évben talán még nagyobb hangsúlyt kapott, mint eddig valaha. A túlsúly, az anyagcsere problémákból fakadó betegségek rengeteg áldozatot követeltek már eddig is, nem csoda tehát, hogy a táplálkozás került a fókuszba. Az egészséges és testünk számára megfelelő táplálkozás azonban nem olyan komplikált mint azt gondolnánk. Az egészséges táplálkozás pedig, kiegészítve heti 3 - 4 edzéssel, már elképesztő hatásokkal bír, testünkre és lelkünkre egyaránt. Az egészséges táplálkozás azonban nem annyiból áll, hogy odafigyelünk a minőségre, hanem a mennyiségre is.

  • Ez a táplálkozási tanácsadó képzés azok számára lesz igazán hasznos, akiket mélységében érdekel a szakma, de jelenleg nincs anyagi keretük vagy idejük arra, hogy tantermi képzéseken vegyenek részt.
  • Ez a tanfolyam azok számára tökéletes választás, akik szeretnének elvégezni egy dietetikus képzést, de nem biztosak benne, hogy a szakma valóban nekik való-e?
  • Ez a tanfolyam segít abban, hogy megszerezed a kellő alaptudást, amivel később táplálkozási tanácsadó válhat belőled!

Az egészséges táplálkozás ABC-je!

A 21. század egyik legnagyobb kérdésévé nőtte ki magát az egészséges táplálkozás, hiszen egész könyvtárakat lehetne megtölteni az ezzel kapcsolatos könyvekkel és cikekkel. Szakácskönyvek, szakkönyvek végtelenített sora foglalkozik ezzel, hiszen a tudomány fejlődésével a táplálkozás is egyre nagyobb hangsúlyt kap. A hormonok és az anyagcsere folyamatok nagy szerepet kapnak a táplálkozástudományban. De mi is pontosan a táplálkozástudomány és miért kell vele foglalkozni?

 

A tápanyagok szerves összetevői a testünknek, ebből nyerjük az üzemanyagot, ebből dolgozik a testünk és az agyunk. Ha nem megfelelő üzemanyagot töltünk bele, akkor előbb vagy utóbb jelzi majd felénk. Miért érzed magad rosszul a tejes dolgoktól? Estére felpuffadsz? Most reggeliztél, de már éhes vagy? A kurzus számos olyan kérdésre ad választ, amiről eddig nem tudtál.


taplalkozasi-tanacsado-kepzes-egeszseges-taplalkozas

Kinek ajánljuk a Táplálkozási Tanácsadó képzést?

  • Azoknak, akiket vonz a dietetikus szakma de még nem döntötték el, hogy valóban ezt szeretnék-e.
  • Azoknak akiket érdekel az egészséges táplálkozás és bővíteni szeretnék a tudásukat.
  • Azoknak, akik személyi edzőként dolgoznak, és tanácsot adnának a vendégeik számára, esetleg szolgáltatást bővítenének.

 

Miről lesz szó a Táplálkozási Tanácsadó képzés során?

  • Megismerkedünk az alapvető fogalmakkal a táplálkozástudomány területéről
  • Sorra vesszük, milyen korban mire van szüksége a szervezetünknek
  • Megismerjük a tápanyagok fajtáit, hipo- és hiperfunkció
  • Bemutatjuk a leggyakoribb, tápanyaghiányból adódó betegséget és hogy hogyan előzzük meg a kialakulását
  • Vitaminok jótékony hatásai 
  • Elemeikre és hatásaira bontjuk a legalapvetőbb élelmiszereinket
  • Növényi alapú táplálkozás előnyeit és hatásait is bemutatjuk
  • A tanfolyam végén étrendtervezőt, recept ötleteket, illetve három napos teljes értékű mintaétrend osztunk meg veletek

 

A tanfolyam elvégzéséről online certifikátot állítunk ki!

 

A tanfolyam moduljai

  1. Alapgondolatok a táplálkozásról és annak széles körű hatásairól
    a. Bevezetés
    b. Táplálkozás és egészség kapcsolata – Miért legyünk tudatosak?
    c. Mik azok a tápanyagok?
    d. Makrotápanyagok
    e. Mikrotápanyagok
    f. Főbb élelmiszercsoportok és helyük a táplálkozásban
    g. Ételek különböző életszakaszokban
    h. Az egyes ételcsoportok hatásai egészségünkre és fejlődésünkre
    i. A különböző ételcsoportok étrendünkben való korlátozásának hatása
    j. Teszt

  2. Mi van az ételeinkben?
    a. Bevezetés
    b. Melyek a GMO élelmiszerek? Biztonságosak?
    c. Bio és nem bio élelmiszerek
    d. Antibiotikumok a húsban
    e. Mikroműanyagok
    f. Teszt

  3. Mennyi ételt fogyasszunk naponta?
    a. Bevezetés
    b. Napi kalóriaszükséglet életkor és nem alapján
    c. Milyen gyakran étkezzünk?
    d. Anyagcsere – energiabevitel – Számít egyáltalán a kalória?
    e. Érdemes számolni a kalóriákat?
    f. Egészséges lehet a böjt?
    g. Működnek a különböző étrendek? Biztonságosak?
    h. Milyen az egészséges étrend? – Arányok a tányéron
    i. Teszt

  4. Táplálkozási betegségek
    a. Az elhízásról általában
    b. Testtömegindex és testzsírszázalék
    c. Milyen alapanyagok növelik az elhízás kockázatát?
    d. A túlevéses zavar
    e. A táplálkozási hiányok
    f. Az élelmiszer szerepe a krónikus betegségek kialakulásában
    g. Teszt

  5. Táplálkozási irányzatok és életmódváltás
    a. Táplálkozási irányzatok
    b. Diéta helyett életmódváltás
    c. Időben korlátozott étkezés
    d. Teszt

  6. Növényi táplálkozás – hosszútávú megoldás vagy múló hóbort?
    a. Bevezetés
    b. Növényi étrend és egészség
    d. Növényi étrend és fenntarthatóság
    e. Ötletek a növényi alapú étrendhez
    f. Étrendkiegészítők – Érdemes szedni őket?
    g. Teszt

  7. Sport, cirkadián ritmus és légzés 
    a. Sport előnyei
    b. Testtípusok
    c. A mozgás fontossága a fogyás szempontjából
    d. Cirkadián ritmus
    e. Légzés
    f. Teszt

  8. Tanácsadás a gyakorlatban
    a. Milyen egy jó táplálkozási tanácsadó?
    b. Hogyan építsük fel a konzutlációkat?
    c. Hogyan legyünk sikeres táplálkozási tanácsadók?
    d. Ezért fontos a saját weboldal készítése
    e. Miért van szükségünk e-mail kampányra?
    f. További hasznos tippek, amikkel kitűnhetünk a tömegből

  9. Extra tippek, tartalmak
    a. A hüvelyesek elkészítési módja
    b. Mit főzzek? – Három napos teljes értékű mintaétrend
    c. Mit főzzek? – Recept ötletek
    d. Zöld szokások, amiket máris bevezethetünk
    f. Összefoglalás
    g. Ajánlott tartalmak
    h. Felhasznált irodalom
    i. Teszt