Az egészséges táplálkozás ebben az évben talán még nagyobb hangsúlyt kapott, mint eddig valaha. A túlsúly, az anyagcsere problémákból fakadó betegségek rengeteg áldozatot követeltek már eddig is, nem csoda tehát, hogy a táplálkozás került a fókuszba. Az egészséges és testünk számára megfelelő táplálkozás azonban nem olyan komplikált mint azt gondolnánk. Az egészséges táplálkozás pedig, kiegészítve heti 3 - 4 edzéssel, már elképesztő hatásokkal bír, testünkre és lelkünkre egyaránt. Az egészséges táplálkozás azonban nem annyiból áll, hogy odafigyelünk a minőségre, hanem a mennyiségre is.
- Ez a táplálkozási tanácsadó képzés azok számára lesz igazán hasznos, akiket mélységében érdekel a szakma, de jelenleg nincs anyagi keretük vagy idejük arra, hogy tantermi képzéseken vegyenek részt.
- Ez a tanfolyam azok számára tökéletes választás, akik szeretnének elvégezni egy dietetikus képzést, de nem biztosak benne, hogy a szakma valóban nekik való-e?
- Ez a tanfolyam segít abban, hogy megszerezed a kellő alaptudást, amivel később táplálkozási tanácsadó válhat belőled!
Az egészséges táplálkozás ABC-je!
A 21. század egyik legnagyobb kérdésévé nőtte ki magát az egészséges táplálkozás, hiszen egész könyvtárakat lehetne megtölteni az ezzel kapcsolatos könyvekkel és cikekkel. Szakácskönyvek, szakkönyvek végtelenített sora foglalkozik ezzel, hiszen a tudomány fejlődésével a táplálkozás is egyre nagyobb hangsúlyt kap. A hormonok és az anyagcsere folyamatok nagy szerepet kapnak a táplálkozástudományban. De mi is pontosan a táplálkozástudomány és miért kell vele foglalkozni?
A tápanyagok szerves összetevői a testünknek, ebből nyerjük az üzemanyagot, ebből dolgozik a testünk és az agyunk. Ha nem megfelelő üzemanyagot töltünk bele, akkor előbb vagy utóbb jelzi majd felénk. Miért érzed magad rosszul a tejes dolgoktól? Estére felpuffadsz? Most reggeliztél, de már éhes vagy? A kurzus számos olyan kérdésre ad választ, amiről eddig nem tudtál.
Kinek ajánljuk a Táplálkozási Tanácsadó képzést?
- Azoknak, akiket vonz a dietetikus szakma de még nem döntötték el, hogy valóban ezt szeretnék-e.
- Azoknak akiket érdekel az egészséges táplálkozás és bővíteni szeretnék a tudásukat.
- Azoknak, akik személyi edzőként dolgoznak, és tanácsot adnának a vendégeik számára, esetleg szolgáltatást bővítenének.
Miről lesz szó a Táplálkozási Tanácsadó képzés során?
- Megismerkedünk az alapvető fogalmakkal a táplálkozástudomány területéről
- Sorra vesszük, milyen korban mire van szüksége a szervezetünknek
- Megismerjük a tápanyagok fajtáit, hipo- és hiperfunkció
- Bemutatjuk a leggyakoribb, tápanyaghiányból adódó betegséget és hogy hogyan előzzük meg a kialakulását
- Vitaminok jótékony hatásai
- Elemeikre és hatásaira bontjuk a legalapvetőbb élelmiszereinket
- Növényi alapú táplálkozás előnyeit és hatásait is bemutatjuk
- A tanfolyam végén étrendtervezőt, recept ötleteket, illetve három napos teljes értékű mintaétrend osztunk meg veletek
A tanfolyam elvégzéséről online certifikátot állítunk ki!
A tanfolyam moduljai
- Alapgondolatok a táplálkozásról és annak széles körű hatásairól
a. Bevezetés
b. Táplálkozás és egészség kapcsolata – Miért legyünk tudatosak?
c. Mik azok a tápanyagok?
d. Makrotápanyagok
e. Mikrotápanyagok
f. Főbb élelmiszercsoportok és helyük a táplálkozásban
g. Ételek különböző életszakaszokban
h. Az egyes ételcsoportok hatásai egészségünkre és fejlődésünkre
i. A különböző ételcsoportok étrendünkben való korlátozásának hatása
j. Teszt - Mi van az ételeinkben?
a. Bevezetés
b. Melyek a GMO élelmiszerek? Biztonságosak?
c. Bio és nem bio élelmiszerek
d. Antibiotikumok a húsban
e. Mikroműanyagok
f. Teszt - Mennyi ételt fogyasszunk naponta?
a. Bevezetés
b. Napi kalóriaszükséglet életkor és nem alapján
c. Milyen gyakran étkezzünk?
d. Anyagcsere – energiabevitel – Számít egyáltalán a kalória?
e. Érdemes számolni a kalóriákat?
f. Egészséges lehet a böjt?
g. Működnek a különböző étrendek? Biztonságosak?
h. Milyen az egészséges étrend? – Arányok a tányéron
i. Teszt - Táplálkozási betegségek
a. Az elhízásról általában
b. Testtömegindex és testzsírszázalék
c. Milyen alapanyagok növelik az elhízás kockázatát?
d. A túlevéses zavar
e. A táplálkozási hiányok
f. Az élelmiszer szerepe a krónikus betegségek kialakulásában
g. Teszt - Táplálkozási irányzatok és életmódváltás
a. Táplálkozási irányzatok
b. Diéta helyett életmódváltás
c. Időben korlátozott étkezés
d. Teszt - Növényi táplálkozás – hosszútávú megoldás vagy múló hóbort?
a. Bevezetés
b. Növényi étrend és egészség
d. Növényi étrend és fenntarthatóság
e. Ötletek a növényi alapú étrendhez
f. Étrendkiegészítők – Érdemes szedni őket?
g. Teszt - Sport, cirkadián ritmus és légzés
a. Sport előnyei
b. Testtípusok
c. A mozgás fontossága a fogyás szempontjából
d. Cirkadián ritmus
e. Légzés
f. Teszt - Tanácsadás a gyakorlatban
a. Milyen egy jó táplálkozási tanácsadó?
b. Hogyan építsük fel a konzutlációkat?
c. Hogyan legyünk sikeres táplálkozási tanácsadók?
d. Ezért fontos a saját weboldal készítése
e. Miért van szükségünk e-mail kampányra?
f. További hasznos tippek, amikkel kitűnhetünk a tömegből - Extra tippek, tartalmak
a. A hüvelyesek elkészítési módja
b. Mit főzzek? – Három napos teljes értékű mintaétrend
c. Mit főzzek? – Recept ötletek
d. Zöld szokások, amiket máris bevezethetünk
f. Összefoglalás
g. Ajánlott tartalmak
h. Felhasznált irodalom
i. Teszt