fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Önfejlesztés karantén idején – A legjobb online is elvégezhető tanfolyamok

Ha úgy hozzák a körülmények, hogy karanténban kell töltened némi időt, akkor itt a legjobb alkalom arra, hogy fejlődj! A legjobb online tanfolyamokat ajánljuk!

 

Mi az az önfejlesztés?

Nagyon sokan élünk úgy, hogy csak rohannak egymás után a napok, dolgozunk, gyereket nevelünk, háztartást vezetünk, és csak pont önmagunkra nem jut megfelelő mennyiségű időnk. Pedig ha saját magunkra nem szakítunk elég időt ahhoz, hogy feltöltődjünk, hogy fejlődjünk, akkor előbb-utóbb kifáradás lesz a vége. Ha pedig fáradtak vagyunk, akkor az immunrendszerünk sem tud úgy ellenállni, mint más, energiával teli időszakban. Erre most, a koronavírus idején különösen nagy gonddal oda kell figyelnünk.

Az önfejlesztés szó rendkívül kifejező. Hiszen te magad, sajátmagadat fejleszted, saját elhatározásodból, a saját igényeidnek megfelelően, azért, hogy ezután minőségibb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet tudj élni. Ráadásul online tanfolyamainkon tanultakat nem csak a magánéletedben, a privát szférádban fogod tudni eredményesen alkalmazni, hanem a munkával eltöltött időben is.

Ezeknek az online tanfolyamoknak a célja az, hogy olyan tudatosság és erő fejlődjön ki benned, hogy az álmaidat megvalósítható célokká tudd alakítani, legyen az bármi!

Ez az igazán jó befektetés!

 

Fő a nyugalom!

Ahhoz, hogy visszatalálj önmagadhoz, és egy kicsit le tudd lassítani az életed, magadnak is le kell lassulnod, meg kell nyugtatnod az idegeidet, a lelkedet, és egyből szebbnek fogod látni a világot. Ehhez van, akinek a sport, és van, akinek a relaxáció segít a legtöbbet. Otthon viszonylag kevés lehetőségünk van igazán sportolni, így hát megtanítunk különböző relaxációs technikákra és meditációs gyakorlatokra egy online tanfolyam keretében.

A Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam elvégzése segíteni fog legyőzni a mindennapi stresszt. Lehet, hogy úgy érzed, hogy nem vagy egy stresszelős típus, mégis nagyon sok minden vesz körbe minket, melyek stresszt okoznak. Ez lehet egy egyszerű üzenet, mely rosszul érint, de lehet egy sokkal nagyobb volumenű változás az életedben, melynek idő kell, hogy feldolgozd. Még ha pozitív is a változás, a testednek és lelkednek is időre van szüksége, hogy a szorongás pozitív élménnyé tudjon fejlődni.

Ennek az online tanfolyamnak a fő lényege, hogy megtanítunk kikapcsolni. Amikor úgy érzed, hogy kezd úrrá lenni rajtad a stressz, vagy valami szorongást vált ki benned, vagy gyorsabban ver a szíved a kelleténél, egyszerűen meg kell tanulnod kikapcsolni, és pozitívvá alakítani a stresszforrást. Magadat megnyugtatni és tiszta fejjel továbblépni, megoldani azt, ami a szorongást kiváltotta. Nem ígérjük, hogy könnyű lesz, de kitartó gyakorlással a mindennapjaid részévé tudod tenni. Tudatosan kell, hogy alkalmazd, aztán néhány hónap múlva már automatikusan fogod használni. Csak gyakorlás és kitartás kérdése az egész. Ennyit bőven megér ugye? Akkor relaxációra fel!
Ha másfajta stresszkezelés is érdekel, akkor ez a cikk pont neked íródott!

Munkahelyet váltanál?

A tavaszi és az őszi vírus-időszak sokak életét megváltoztatta. Sokan vesztették el a munkahelyüket és még többen kerültek akaratukon kívül home office-ba.

Mindenki igyekszik a legjobbat kihozni az adott helyzetből, de ez nem mindig könnyű. Akiknek megmaradt a munkahelyük, azoknak sem biztos, hogy a feltételek és az anyagiak ugyanúgy megmaradtak, ezért talán közülük is sokan elgondolkodtak rajta, hogy váltani kellene. De mégis hogyan? Merre?

Ha van rá lehetőség, affinitás és persze megfelelő szakmai képzettség, akkor érdemes lehet belevágni a szabadúszó életbe! Korábban a kifejezést szinte csak színészekre értették, akik nem szerződtek le egy konkrét színházzal, hanem szerepeket vállaltak több helyen is. Ma már bárki szabadúszó, azaz freelancer lehet, aki a maga ura. Azaz nem munkavállaló, hanem projektekben, részfeladatokban vesz részt az adott cég életében. A legjobb, hogy ma már nem csak a klasszikus szellemi és online munkát végzők, mint pl. egy marketinges, hanem a fizikai munkát végzők is lehetnek freelancerek. Saját maga határozza meg hol, kinek, mit és mennyiért dolgozik. Ehhez nyilván szakmai felkészültségre, megfelelő infrastruktúrára, és kitartásra van szükség. Eleinte nem könnyű a szabadúszó élet, de érdemes érte dolgozni, hogy egyre jobb életed legyen! Ha megteheted, vágj bele!

A Hogyan legyek szabadúszó online tanfolyamunk pont ebben nyújt segítséget! Segítünk a döntést meghozni, és bevezetünk a szabadúszó élet lépéseibe, ráadásul a tanfolyam végén egy teszt keretében még a legkeresettebb szabadúszó szakmák közül is ajánlunk neked testhezállót. Nos, mit szólsz?

 

Kommunikáljunk jól!

S ha már a szabadúszó életmódról beszéltünk, nézzünk rögtön egy olyan online tanfolyamot, mely nagyban hozzá fog segíteni ahhoz, hogy megvalósíthasd az álmaidat, és könnyebbé, gördülékenyebbé tedd a napjaidat nem csak a munkában, de a magánéletben is.

Az asszertív kommunikációs tréning szintén hatalmas segítség az önfejlesztésben. „Nem így kellett volna mondanom” vagy „Ki kellett volna mondanom!” Ismerős ezek a mondatok? Akkor neked való ez az online tanfolyam!

Mitől asszertív a kommunikáció? Az asszertivitás tömören önérvényesítést jelent. Nem mindegy, hogy mennyire és hogyan állsz ki magadért pl. egy lehetséges ügyfeleddel való tárgyalás folyamán. Van, aki inkább saját maga mögé bújna, ha kérdezik, de olyan is akad, aki túlzottan határozott. Egyik sem igazán jó, sőt ettől a legtöbb megbízó inkább visszahőköl és keres valaki mást, mert úgy érzi, hogy ilyen stílussal nem tud azonosulni és ezért nem fogtok tudni jól együtt dolgozni. Így viszont nem lesz ügyfeled, tehát változtatnod kell.

Nos, az asszertív kommunikáció segít megtalálni az arany középutat. Megtanítjuk, hogyan légy önmagad, hogyan vállald a felelősséget, ahelyett, hogy hárítanál, és hibást keresnél. Megtanítjuk, hogy kívülről lásd a helyzetet, így nyugodtan, átgondoltan fogsz tudni választ adni anélkül, hogy lekezelően, félszegen vagy agresszívan viselkednél. Mindezt úgy, hogy a tárgyalópartnerek mindegyike jól jöjjön ki a vitából, megbeszélésből, így mindenki nyer. Win-win.

 

További online tanfolyamok

Ha szimpatikus neked a fenti három online tanfolyam, akkor mutatunk még néhányat, melyeknek biztosan hasznát fogod venni.

A következő három online tanfolyam szintén olyan témát ölel fel, ami megkönnyítheti ezt az időszakot, és a döntésben is segítségedre lesz. Hiszen lehet, hogy pont most kellene új szakaszt kezdeni az életedben. Teljesen mindegy, hogy hány éves vagy, eddig milyen munkád volt, váltani és tanulni sosem késő. Ha úgy érzed, hogy a kedved meg van hozzá, és már csak a kezdő lökés hiányzik, akkor gyerünk! Ránk biztosan számíthatsz, mi minden segítséget meg fogunk adni!

Mutatunk három olyan szélsőséget, mely fel fogja kelteni a kíváncsiságodat.

 

Online webdesign tanfolyam

Az egyik legtipikusabb szabadúszó szakma a webdesigner. Ritka az olyan cég, akinek heti 40 órában és teljes évben szüksége van webdesignerre. Ezért, aki erre a szakmára adja a fejét, szinte biztosan szabadúszó lesz.

Tudod, mit csinál a webdesigner? Legfőbb feladata az online megjelenéshez szükséges, elsősorban képi anyag elkészítése, de nem áll tőle messze a programozás sem. Alapvetően minden webes megjelenés, az arculattól, a weboldalon át, a reklámgrafika készítéséig lehet a feladata és ehhez még kézzel jól rajzolni sem szükséges, hiszen minden digitálisan megy, okos szoftverek segítségével, alkalmazásával. Persze a kreativitás, és az összetett gondolkodás is fontos eleme ennek a szakmának.
Az online webdesign tanfolyamhoz semmi másra nincs szükséged, mint egy jó számítógépre, internetre, szoftverre és kitartásra. Ennyi feltétel elég ahhoz, hogy a második legkeresettebb szakma a kezedben legyen! Élj a lehetőséggel! Ha még mindig bizonytalan vagy, olvasd el A legújabb webdesign trendekről röviden című írásunkat is!

 

Virtuális asszisztens képzés

Ez a ma még sokak számára idegenül hangzó szakma nagyon felfutó ágban van, és ezáltal egyre keresettebbé válik mind a cégek, mind a munkát keresők számára. A virtuális asszisztens is egy szabadúszó szakma.

De mit is jelent a virtuális asszisztensi munka? A virtuális asszisztens olyas valaki, aki leveszi az adminisztrációs terheket a cégvezetés válláról, elintéz mindent, de személyesen nincs bent a cég irodájában, hanem otthonról – vagy a világ bármely pontjáról – dolgozik. Mivel nem kell napi 8 órában jelen lennie, hanem csak bizonyos feladatokat old meg, ezért egyszerre akár több cégnek is dolgozhat, természetesen megfelelő időt és munkát fektetve mindegyik feladatba. Mindenki nyer, hiszen a cégnek nem kell munkavállalóként alkalmaznia, ezzel például a munkavállaló utáni adókat sem kell megfizetnie, nem kell irodát és infrastruktúrát biztosítania, viszont a munka garantáltan el fog készülni határidőre. A virtuális asszisztens pedig ügyfeleket keres, megállapodik, a saját munkabeosztása szerint, a saját eszközeivel, a saját maga által meghatározott árakkal dolgozik. Ez egy harmonikus munka lehet, csak jól kell megállapodni.

Bővebben, a Minden, amit a virtuális asszisztensek munkájáról tudni érdemes című blog bejegyzésben olvashatsz.

Egy könnyed tanfolyam, amely után akár tovább is léphetsz

Végezetül mutatunk egy olyan tanfolyamot, amelyet otthoni felhasználásra javaslunk, de ha megtetszik és ráérzel az ízére, akkor érdemes tovább menned, és belevágni a következő képzésbe is.

Ez nem más, mint a Gél lakk alaptanfolyam. Ha úgy érzed, hogy most csak magaddal törődnél, és az időt inkább pihenésre, feltöltődésre szánnád, akkor ajánljuk figyelmedbe a Gél lakk alaptanfolyamot. Ennek során megtanítunk az otthoni géllakkozás lépéseire, fortélyaira és még egy géllakk szettel is megajándékozunk. Ezzel már otthon magadnak vagy a barátnőidnek is készíthetsz szép és tartós lakkozást. Ha úgy érzed, hogy ez már nagyon megy, és megtetszett a körmös szakma, akkor pedig lépj tovább az OKJ-s Kézápoló és műkörömépítő szakma felé, hiszen az OKJ 2020-ban megszűnik, így már nagyon kevés időd van, hogy belevágj egy olyan szakma megszerzésébe, amivel akár szalont is nyithatsz! Az OKJ tanfolyamok listáját itt találod.

Töltsd hasznosan a következő időszakot!

Ha úgy hozta a sors, hogy karanténban vagy, és jól érzed magad, akkor itt az ideje, hogy hasznosan töltsd az időt! Az önfejlesztés Online tanfolyamainkkal a legegyszerűbb és a leggyorsabb, ráadásul rengeteg új tudásra tehetsz szert, megváltoztathatod az életedet, és ehhez biztosan nem kell elhagynod az otthonodat!

 

Forrás: www.thebrightacademy.hu

Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések