fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Üzletvezető tanfolyamot keresel? Ismerd meg az üzletvezető munkáját!

A legjobb helyen jársz, ha minden fontos részletet meg akarsz tudni az üzletvezetők munkájáról. Ahhoz, hogy üzletvezetővé válhass, az Üzletvezető tanfolyamot is bemutatjuk Neked.

 

Milyen feladatai vannak egy üzletvezetőnek?

Az üzletvezető legfőbb feladata a kereskedelmi egység szabályszerű működtetésével kapcsolatos tennivalók. Az üzletvezető irányítja, szervezi és ellenőrzi a napi munkát. Személyi jelenléte elengedhetetlen a zavartalan működéshez.

Üzletvezetőként Neked kell biztosítani az üzlet működéséhez elengedhetetlen személyi és tárgyi feltételeket. Mindezt a vásárlók maximális elégedettségéért.

Tervezés, szervezés, ellenőrzés

Feladataid közé fog tartozni az árubeszerzés, valamint meg kell szervezned és felügyelned kell ennek átvételét is. Hozzád tartozik a raktározás megszervezése, készletek ellenőrzése, nyilvántartás kezelése, leltár előkészítése és leltározás lebonyolítása is.

Ellenőrizned kell a számlákat és azok kiegyenlítését, a banki tranzakciókat, a pénzt és házi pénztárt. Az üzlet sikere érdekében jól kell bánnod az anyagi forrásokkal, pénzügyi döntéseket kell hoznod, be kell osztanod a rendelkezésre álló pénzt.

Mindent a vásárlókért!

Nem csak az irányításért felelsz majd, foglalkoznod kell a vevőkkel is. Feladataid közé fog tartozni a vásárlók érdeklődésének felkeltése, tájékoztatása, számukra termékek ajánlása, illetve akár a kiszolgálásuk is.

Neked kell kezelned a vásárlói panaszkönyvet, be kell tartanod és tartatnod a fogyasztói érdekvédelem előírásait.

Az alkalmazottak koordinálása

Ha egy pici boltot szeretnél nyitni, viheted azt akár egyedül is. De a forgalom növekedésével lehet, hogy szükséged lesz majd egy alkalmazottra, vagy esetleg több emberre is.

Ha egy multinál vagy egy hatalmas árukészlettel rendelkező boltban, netalán franchise üzletben helyezkedsz el, akkor biztos, hogy lesznek beosztottjaid. Ebben az esetben a te feladatod lesz a munka betanítása is, vagy legalábbis az oktatás felügyelete.

A dolgozók általi tárgyi eszközök, berendezések használatát is te fogod ellenőrizni.

Munkáltatói feladatokat is kell végezned. A Te hatókörödbe tartozik a munkaerő felvétel, valamint a munkavállalók esetleges elbocsátása is, illetve az ebből kifolyó adminisztrációs munkák végrehajtása, delegálása, ellenőrzése.

Természetesen figyelned kell arra is, hogy beosztottjaid jól tudjanak egymással dolgozni, kommunikálni. Ehhez hozzátartozik a munkavállalók megfelelő motiválása is. Neked kell kezelni és megoldani az esetleges konfliktus-helyzeteket közöttük.

Fontos a külcsín?

Nemhogy fontos az üzlet kinézete, de mára már szinte a leglényegesebb elvárások egyike! Sokszor az első benyomás dönt arról, hogy az emberek, a leendő vásárlóid betérnek-e az üzletbe, megvesznek, megrendelnek-e egy adott terméket.

Vajon mi alapján döntenek és milyen feladataid vannak ebből adódóan?

  • Egyik legfontosabb az üzlet tisztasága. Üzletvezetőként nagyon fontos figyelned a bolt, annak környezete és a berendezés tisztán tartására, valamint a higiéniai és az egészségügyi előírások maximális betartására.
  • Az üzlet belső kialakítása. A vásárlói szükségleteknek megfelelően kell kialakítanod az üzlet belső terét és polcképét. Fontos, hogy a termékek kellően átláthatóan, esztétikusan legyenek elhelyezve, hogy felkeltsék a vevők érdeklődését.
  • Kirakat és design, vagyis a külső megjelenés. Ha egy üzlet kívülről is hívogató, az az embereket becsalogatja. Ha a költségvetés megengedi, bízzuk a külső megjelenést szakemberre. Egy jó grafikus megtervezi az egész arculatot, készít egy logót és megtervezi a teljes üzletdekort.

 

Ennél is többet tehetsz! Online jelenlét

A mai világban rendkívüli ereje van az online jelenlétnek, hiszen az emberek nagy része online tájékozódik egy-egy vásárlás előtt.

Így, egyrészt nagyon fontos, hogy a cégnek legyen a mai trendnek megfelelő weboldala, melyet szintén szakemberre, azaz jelen esetben webdesignerre bízhat.

Másrészt pedig óriási szerepe van a közösségi médiának. Célszerű, ha a céged ott is jelen van. Legyen az akár Facebook, Instagram, LinkedIn oldalak, esetleg mindegyiken egyszerre. Ezeket a platformokat kezelheted te magad is, vagy rábízhatod egy profi marketinges szakemberre, aki hatékonyan használja majd a marketing eszközöket.

Nem elhanyagolható biztonsági és védelmi feladatok

Az üzletvezető fontos feladata még az eddig felsoroltakon kívül, a kereskedelmi egységben biztosítani az áru- és vagyonvédelmet. Te gondoskodsz majd a munka- és tűzvédelmi oktatásról is. Kezelned kell a rendkívüli eseményeket, amennyiben azok bekövetkeznek.

Neked kell felelned a biztonságért is, mind a vásárlók, mind a beosztottak tekintetében.

A környezetvédelmi és energiagazdálkodási előírásokat maximálisan be kell tartatnod.

 

Milyen kompetenciákkal rendelkezik egy jó üzletvezető?

Foglaljuk össze a legfontosabbakat!

  • Rendkívül megbízható és felelősségteljes. Ő felel szinte mindenért, az egész üzlet működéséért, a pénztárért és a biztonságért.
  • Jól kommunikál írásban, személyesen és telefonon. Ő tartja a kapcsolatot az áruszállítókkal, a megrendelőkkel. A vásárlókkal és a beosztottakkal is egyaránt kommunikál. Ő vesz részt az üzleti tárgyalásokon és tartja a kapcsolatot a hatóságokkal.
  • Precizitás és gyorsaság Miért fontos ez? Az adminisztráció pontos elvégzésén túl, a munkaügyi és beszerzési tevékenységet is intézi. Ezeken felül a pénztár és banki tranzakciók kezelése is hozzá tartozik.
  • Magabiztos, határozott és következetes. Önállóan és felelősségteljesen kell fontos vezetői döntéseket hoznia, következetesnek kell lennie beosztottjaival, vásárlóival egyaránt.
  • Rugalmas munkaidő, több vállalás. A munkaidő beosztás az ő feladata, azonban előfordulhat, hogy tovább kell dolgoznia munkatársainál, ezzel is példát mutatva nekik.

 

Te vagy a vevőért!

A vásárlóközpontú hozzáálláshoz hozzá tartozik a barátságos, segítőkész magatartás, valamint a jó emberismeret és empátia. Üzletvezetőként nagyon fontos, hogy szeress foglalkozni az emberekkel, bizonyos fokú toleranciakészséggel kell, hogy rendelkezz. Ez vonatkozik a kollégákkal való kapcsolatra és a vevőkkel való viszonyulásodra is.

 

Fontos a megjelenés!

Nagy hangsúlyt kell fektetned külső megjelenésedre. Elegáns, de mégis visszafogott legyél! Esztétikus külsőddel jó benyomást teszel üzleti partnereidre, vásárlóidra.

 

Mindent az üzletvezető tanfolyamról

Először is, szögezzük le, hogy az Üzletvezető tanfolyam nem vendéglátó üzletvezető tanfolyamot takar, hanem a kereskedelmi üzletvezetés minden fortélyát tanulhatod meg itt.

Elhelyezkedhetsz bármely kisebb vagy nagyobb boltban, kereskedelmi egységben, vagy multinál üzletvezetőként. Az Üzletvezető tanfolyam vagy az eladó képzések elvégzése után saját vállalkozást is indíthatsz!

Ismerd meg a tanfolyamot!

A tanfolyam távoktatásos formában történik. Budapestről vagy bárhonnan a világon becsatlakozhatsz online, tehát személyes megjelenést nem igényel. A tananyagot elektronikus és nyomtatott formában is megkapod.

A képzési idő 3 hónap, vagyis 140 óra, saját időbeosztással.

Kérdés esetén az oktatók elektronikus úton szívesen a rendelkezésedre állnak.

A részvételhez szükséged van számítógépre és internet kapcsolatra, valamint egészségügyi alkalmasságra, mely vizsgálatot bármely foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely-, illetve szakorvos elvégezhet.

Sikeres szakképesítő vizsga esetén államilag elismert Üzletvezető szakképesítést igazoló bizonyítványt fogsz kapni.

Részletfizetésre is lehetőséget adunk, illetve, további jó hír, hogy Képzési Hitelt is igényelhetsz!

Az Üzletvezető tanfolyam elvégzéséhez középfokú végzettséggel, valamint kereskedelmi, bolti eladó szakmai előképzettséggel, szükséges, hogy rendelkezz.

Nincs szakmai előképzettséged? Itt a megoldás!

Ha nincs szakmai előképzettséged, nálunk erre is találsz megoldást! Számos kombinált képzésünkkel elvégezheted az üzletvezető tanfolyamot, emellett pedig kereskedelmi, bolti eladó szakmai végzettséget is szerzel.

A következő kombinált tanfolyamok közül választhatsz:

Kombinált képzéseink esetén a sikeres szakképesítő vizsga után államilag elismert bolti eladó szakképesítést igazoló bizonyítvány és államilag elismert üzletvezető szakképesítést igazoló bizonyítvány tulajdonosa leszel egyszerre.

Mit kell tenned, ha szeretnél jelentkezni az Üzletvezető tanfolyamra?

Ha felkeltettük érdeklődésed, jelentkezz weboldalunkon az Üzletvezető szakképesítés tanfolyamra, vagy válaszd ki a kombinált üzletvezető képzések közül a leginkább Neked valót!

Jelentkezz még ma! Várunk a képzésen!

 

Forrás: ikk.hu, nive.hu, profession.hu

Képek: Pexels, Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések