fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Mik voltak a tavalyi év legnépszerűbb tanfolyamai?

Kíváncsi vagy a felnőttképzés területén bekövetkezett érdekes változásokra és a legkeresettebb, legnépszerűbb tanfolyamokra a tavalyi évben? Bejegyzésünkben mindent megtalálsz a témával kapcsolatban! Tarts velünk!

 

Mi történt 2021-ben a felnőttképzés területén?

Ahogy azt a hírekben olvashattad, 2020. szeptember 01-től életbe lépett a Szakmajegyzék az Országos Képzési Jegyzék – azaz közismert nevén az OKJ – leváltására. Az egymást fedő képzésekkel teli, túl szerteágazó és átláthatatlan struktúrájú rendszer megújítása már szükséges volt.

Az új szakképesítések száma – melyek programkövetelmények alapján indíthatóak – folyamatosan növekedett a 2021. évben. Illetve, továbbra is lesznek bevezetve újabb szakképesítések. Tanulj Te is a megújult felnőttképzési rendszerben!

Az OKJ-s képzésekbe még mindig be lehet csatlakozni, de lassan már teljesen átveszi a helyét az új típusú rendszer. Viszont, aki még most csatlakozik OKJ-s tanfolyamhoz, annak sem kell aggódnia, hiszen 2022.12.31-ig még le tud vizsgázni. Ez ugyanis a határideje az OKJ-s képzések teljes lezárásának.

Ami még fontos történt a felnőttképzés területén sokak örömére, hogy 2021. május 31-től bevezetésre került az államilag támogatott, kedvező Képzési Hitel, mely új típusú szakképesítések mellé igényelhető. Azóta már rengetegen éltek ezzel a szuper lehetőséggel.

 

Lássuk a tavalyi év legnépszerűbb tanfolyamait!

Készítettünk Neked egy összegzést, amiben azt is leírjuk, hogy miért olyan közkedveltek ezek a képzések. Nézzük is meg!

 

Még mindig töretlenül népszerű a Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s tanfolyam

Ahogy azt az előbb már kifejtettük, az OKJ-s képzésekhez még mindig lehet csatlakozni. Ezt még sokan meg is teszik. Így van ez a Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s tanfolyammal is, hiszen mi lesz akkor, amikor kivezetésre kerül ez a 4 hónap alatt teljesíthető képzés? Lehet, hogy évekre be kell ülni az iskolapadba, hogy műkörömépítő lehess! Legalábbis most úgy tűnik!

A jelenlegi Szakmajegyzék alapján, ha csak alapfokú végzettséggel rendelkezel, akkor 5, ha érettségivel, akkor 2 év alatt szerezheted meg a Kéz- és lábápoló technikus szakmát. Viszont a Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s képzéssel 4 hónap alatt olyan bizonyítványhoz juthatsz, mellyel megnyithatod akár saját szalonod! A tanfolyamnak nincs semmi előfeltétele a 18. életév betöltésén, a 8 általános meglétén és az egészségügyi alkalmasságon kívül.

Ne késlekedj tovább! Ha nem akarsz évekig tanulni, most érdemes lecsapnod a képzésre!

 

Másik nagy sikerű szépészeti képzés: Műszempilla építő alaptanfolyam

Hogy miért is olyan felkapott a Műszempilla építő alaptanfolyam? Egyszerű a válasz! 1 nap alatt megtanulhatsz gyönyörű tekintetet varázsolni. A Classic műszempilla építő tanfolyamon megtanulod az alapvető műszempilla építési technikákat sikeresen alkalmazni. Emellett anatómiai ismeretekre is szert fogsz tenni, és képessé válsz a műszempilla építéshez szükséges eszközök és alapanyagok helyes használatára.

Sajátítsd el az 1D műszempilla építés technikáját, hogy aztán tovább mehess a Duplázó, majd a Volume tanfolyamokra.

A részvételhez a 16. életéved betöltésére van csak szükség. Két képzési forma, a tantermi és online oktatás között választhatsz. Ahogy az kényelmesebb számodra.

 

A magas jutalékokat szakító ingatlanközvetítő

Nem is nagyon kell kutatni az Ingatlanközvetítő tanfolyam keresettségének titkát. A szakképesítés 4 hónap alatt elvégezhető, cserébe pedig rengeteg előnyben részesülsz, ha az ingatlanos szakma lesz a választottad.

A legtöbb tulajdonos nem ér rá arra, hogy eladandó ingatlana árusításával és az ezzel járó teendőkkel foglalkozzon. Dolgozik, háztartást vezet, gyereket nevel. Ekkor jön képbe az ingatlanközvetítő, aki aztán magas jutalékban részesül, ha sikeresen összehoz egy ingatlaneladást. A legjobb, legszorgalmasabb értékesítők havi haszna idővel elérheti a milliós összegeket is.

Ráadásul, ingatlanközvetítőként úgy osztod be az időd, ahogy szeretnéd, az ingatlanközvetítők rugalmas munkaidőben dolgoznak. Vannak kötelező megbeszélések, esetleg ügyeletek, de ezeket leszámítva kötetlen a munkaidőd.

Ha később úgy döntesz, még magasabb szintre szeretnél kerülni, végezd el az Ingatlanközvetítőre ráépüléses Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő tanfolyamot is.

 

Munkavédelmi előadó szakképesítés

A munkavédelmi előadó alapvető feladata védeni a munkavállalót, de ezen belül is a legfontosabb a prevenciós cél, azaz megelőzni a személyi sérülés és vagyoni kár keletkezését.

A munkavédelmi szakemberek tevékenységének komoly szerepe van a vállalatoknál. Emiatt igazán keresett és jól fizető szakma a munkavédelmi előadóé.

Középfokú iskolai végzettség szükséges a Munkavédelmi előadó tanfolyam megkezdéséhez. Ezen kívül egészségügyi alkalmasságra is szükséged van, mely vizsgálatot bármely foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely, foglalkozás-egészségügyi szakorvos elvégezhet.

A Munkavédelmi előadó képzés távoktatásos formában kerül megvalósításra, így az ország egész területéről elérhető. A tananyagot elektronikus formában biztosítjuk részedre. A képzés célja olyan szakma elsajátítása, amely elősegíti a munkahelyi és foglalkozási megbetegedések megelőzését.

A tanfolyamot 5 hónap alatt elvégezheted, és még részletfizetésre is lehetőséget biztosítunk számodra.

 

Kereskedelmi tanfolyamok

Rövid idő alatt akarsz eladó képzést, esetleg képzéseket végezni, mert hamar szeretnél elhelyezkedni? Gyorsan szeretnél államilag elismert szakképesítést igazoló bizonyítványhoz jutni? Nálunk jó helyen jársz! Vegyél részt valamelyik eladó tanfolyamunkon és 2-3 hónap alatt el tudod sajátítani a képzést.

Amennyiben az eladó képzéseket te üzletvezető képzéssel is kombinálnád, válaszd összetett tanfolyamainkat. Ebben az esetben az eladó képzés kiegészül üzletvezető tananyaggal is. Igaz, így 5-6 hónap alatt tudod elsajátítani a tanfolyamot. Üzletvezetőként már nagyobb lesz a felelősséged, mert ekkor már Te végzed a kereskedelmi egység vezetését. Szervezed, irányítod és ellenőrzöd a kereskedelmi egység tevékenységét. Viszont cserébe a fizetésed is megemelkedik.

 

A pénzügy területén legnépszerűbb tanfolyam

A pénzügyi területen dolgozók bére magasabb az átlag bérezési szintnél.

Legfelkapottabb pénzügyi tanfolyamunk a Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítés tanfolyam. Azt kérdezed, miért?

A vállalkozási mérlegképes könyvelő a nagy precizitást igénylő szakmák közé tartozik, így legalább 18 hónap szükséges az elsajátításához. Mivel nem mindenkinek adott a lehetőség, hogy állandóan a tanteremben üljön, ők nagy örömmel fogadták, hogy távoktatásos formában valósul meg a képzés.

A tanfolyam megkezdéséhez kizárólag érettségi végzettség és a 18. életéved betöltése szükséges.

A képzés végén tanúsítványt állítunk ki. Sikeres szakképesítő vizsga esetén államilag elismert Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítést igazoló bizonyítvány kerül a tulajdonodba.

 

Tanulj Te is nálunk!

Tanulj velünk, hogy megtapasztalhasd, milyen az, ha szakképzett és felkészült oktatók, képzési referensek nyújtanak segítséget a tanfolyam egésze alatt.

Nézd meg milyen képzéseink vannak még!

Forrás: alfakapos.hu, spiritakademia.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések