fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Excel, Word – online és levelező tanfolyami formában is elsajátíthatod!

Miért ne lehetne hatékonyabb a számítógép előtti munkavégzésed? Bizonyos programok ismeretének elsajátítása, például az Excel és a Word, alapvető szükséglet hozzá. Most erről olvashatsz.

 

Minden fontos egy helyen: Microsoft 365 irodai alkalmazáscsomag

Az ismert és kedvelt – a Microsoft Corporation által fejlesztett – Office alkalmazások mostantól a Microsoft 365-ben érhetők el. Így a nagysikerű Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Teams és még további szintén hatékonyságnövelő termékek is most már a Microsoft 365 irodai alkalmazáscsomag része. Otthoni és üzleti használatra egyaránt. Felhő alapú online OneDrive tárhellyel. A Microsoft 365 használható asztali számítógépen, laptopon, tableten és telefonon is.

Most lássuk ezek közül is a legtöbbet használt applikációkat, melyek nem csak szimpla munkahelyi szoftverek. Magáncélokra is rengetegen használják őket. Az Excel pl. még a havi háztartási költségek nyomon követésében is segíthet. A Word-ben pedig akár rögzítheted bevásárló listád.

 

Microsoft Excel – táblázatkezelő

Miért hívják az Excel-t táblázatkezelőnek?

Amikor már nagyon sok adattal kell dolgoznunk egyszerre, sokkal célszerűbb ezeket Excel táblázatba rendszerezni, ahelyett, hogy egy papírra gyűjtögessük őket. Az Excel táblázatban aztán tudunk a bevitt adatokkal számtalan féle matematikai, logikai műveletet végezni, melyekhez előre rögzített képletek, azaz függvények nyújtanak segítséget. Az eredmény pedig grafikusan is szemléltethető különféle típusú és kinézetű diagramokkal.

Szóval, egy sorokból és oszlopokból álló táblázatban tárolt adatokon végezzük a műveleteket. Ezért a táblázatkezelő elnevezés.

A Microsoft nagy fejlesztése, hogy most már munkafüzeted meg tudod osztani másokkal, így valós időben online együttműködhettek egymással.

Ha komolyabban meg szeretnél ismerkedni a Microsoft egyik legsikeresebb programjával, válaszd a Kezdő, vagy a Haladó Excel tanfolyamot! A részvétel feltétele csak az, hogy a jelentkező legalább a 16. életévét betöltse.

A Kezdő Excel tanfolyamot akkor ajánljuk Neked, ha nem rendelkezel még semmiféle Excel tudással, illetve, ha szeretnéd az alapokat felfrissíteni. A tanfolyam során megismertetünk az Excel felépítésével, alapfunkcióival. Megmutatjuk hogyan történik az adatbevitel, a navigáció és a kijelölés. Megismertetünk az adatok áttekinthetővé tételével, összesítésével és még sok más, az alapokhoz szükséges tudásanyaggal.

A Haladó Excel tanfolyam választását akkor javasoljuk számodra, ha már tisztában vagy az alapokkal. Neked komplexebb műveleteket fogunk megtanítani. Bonyolultabb függvényeket is átveszünk, a diagramoknak pedig a formázásával és forrásadatainak módosításával is foglalkozunk.

 

Microsoft Word – szövegszerkesztő

Az írógépek helyét mára már teljesen átvették a számítógépes szövegszerkesztők, ami megszámlálhatatlan plusz lehetőséget hozott magával. Ilyenek például, hogy ugyanazon a gépen egyszerre több dokumentumot is készíthetünk, bezárhatjuk, majd újra megnyithatjuk, aztán persze megint beleírhatunk, törölhetünk belőle. Módosíthatunk bent szinte bármit: a betűméretet, betűtípust, oldalszámozást szúrhatunk be, élőfejet, élőlábat állíthatunk be. Ráadásul, a helyesírásunkat is ellenőrzi a szövegszerkesztő.

Egy irodai dolgozónak mindenképp tudnia kell a számítógépes szövegszerkesztőt használni, de ugyanúgy fontos ennek legalább alapszintű ismerete mindenki másnak is. A tanulóknak is elengedhetetlen, hogy meg tudják írni a beadandó feladatot, de legyen szó bárki másról, pl., ha le kell gépelni egy hivatalos levelet.

Rengeteg újdonságot kínál a megújult Microsoft Word. Most már a Word dokumentumokat egyszerűen weblappá lehet alakítani. Egyetlen kattintással le lehet fordíttatni az idegen nyelven írt szövegeket. Akár térhatású modelleket is be lehet szúrni a szövegek közé. A tartalmat fel lehet olvastatni. És ami talán az egyik legértékesebb új funkció, az a Word online használata. Vagyis együttműködhetünk másokkal a megosztott projekteken.

 

A kézzel írt levelek ideje is lejárt

Ha elsajátítod a szövegszerkesztést, ezentúl egyszerűen hozhatsz létre szépen formázott e-maileket.

Ha arra vágysz, hogy ügyesen és gyorsan menjen a szövegbevitel, akkor ajánljuk számodra a számítógépes gépírást oktató levelező programot, mellyel megtanulhatod a 10 ujjas vakon írást otthonodban, a saját tempód szerint. Rengeteg időt megspórolhatsz, ha nem kell keresgélned a betűket a billentyűzeten. Amennyiben részletesebb információkra is kíváncsi vagy a gépírással kapcsolatban, ajánljuk figyelmedbe korábbi bejegyzésünket.

 

ECDL: Ha minden fontos alkalmazáshoz az alaptudást szeretnéd elsajátítani

Az ECDL, vagyis egységes európai számítógép használói jogosítvány a felhasználói ismeretek meglétét hivatott igazolni. Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő, modulokból álló vizsgarendszer, melyet Magyarországra a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság vezetett be.

Magyarországon és külföldön is az ECDL vizsga meglétével jelentősen nő az esélyed a munkaerőpiacon. Az ECDL bizonyítvány ugyanis az a dokumentum, melyet Európában minden munkáltató ismer, mert egységesített követelményrendszer alapján hozták létre.

Az ECDL bizonyítványért 4 – 2+2 – vagy 7 – 2+5 – sikeres modulvizsgát kell tenned. A 7 modulos ECDL vizsga letétele a standard. A modulvizsgák sikeres letétele után, amennyiben négy vagy hét modult sikeresen teljesítettél, elektronikusan hitelesített, nemzetközileg elismert ECDL bizonyítványt kapsz.

Az ECDL rendszernek két olyan kötelező modulja van, amiből kötelező vizsgázni, ha ECDL bizonyítványt szeretnél. Ezek a „Számítógépes alapismeretek” és az „Online alapismeretek”.

A többi – választható – modul a következő:

 • Szövegszerkesztés
 • Táblázatkezelés
 • Adatbáziskezelés
 • Prezentáció
 • Képszerkesztés
 • Webszerkesztés
 • IT biztonság
 • IKT pedagógusoknak
 • Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás
 • Közösségi média
 • Képernyőolvasás és optikai karakterfelismerés

A vizsgáztatás a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által akkreditált ECDL vizsgaközpontokban történik. Ezek Magyarország számos városában megtalálhatók. Csak regisztrálni kell és már meg is kezdheted a modulvizsgákat. A regisztráció bármeddig érvényes, így folyamatosan teheted le a vizsgákat, a Neked kényelmes gyorsasággal.

 

ECDL tanfolyam

Az ECDL tanfolyam a számítógép felhasználói szintű használatához szükséges valamennyi ismeretet garantálja. Felkészít, hogy használni tudd a különböző irodai szoftvereszközöket és feladataidat minél könnyebben tudd végezni. Otthonodban és munkahelyeden is fel tudod használni az elsajátított számítástechnikai alapismereteket, amelyek segítenek a hatékony munkavégzésben.

Az ECDL tanfolyam levelező formában elérhető az egész ország területéről. Munka mellett is könnyen elsajátíthatod. A képzési csomag egy DVD-t foglal magában. A tananyag – leckékre bontva – tartalmazza a 7 modulos ECDL teljes elméleti és gyakorlati részét. A DVD-n gyakorlati feladatok és tesztek is találhatók, ezzel is biztosítva a szükséges tudás megszerzését. A leckék nyelvezete könnyen érthető, így mindenki számára bátran ajánljuk.

 

Melyik tanfolyamba vágsz bele?

Ha felkeltettük érdeklődésedet, nincs más teendőd, mint weboldalunkon jelentkezni az általad választott képzésre.

Ne habozz, jelentkezz most!

Mi szeretettel várunk!

 

Forrás: njszt.hu, microsoft.com

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések