fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Gépkezelői jogosítvány, hogy gépkezelőként dolgozhass

Gépkezelőként szeretnél munkát vállalni? Megmutatjuk Neked, hogy akár nulla előképzettséggel hogyan érheted el célodat és hogyan kerül a kezedbe az ehhez szükséges gépkezelői jogosítvány.

 

Az OKJ-s tanfolyamok vége

Az OKJ-s képzések 2022. év végére teljesen ki kell, hogy fussanak a felnőttképzésről szóló törvény módosítása miatt. 2022.12.31-re az OKJ-s vizsgákkal is végezned kell. Így 2023-tól végleg elköszönhetünk az OKJ-s képzésektől és így az általuk szerezhető OKJ-s bizonyítványoktól.

Természetesen, ezzel a jogszabályváltozással, az eddig megszerzett OKJ-s bizonyítvány nem veszti érvényét.

Mi a teendő, ha Te targoncavezető, emelőgépkezelő, földmunka, rakodó, vagy szállítógép kezelő szeretnél lenni?

 

Nálunk találsz megoldást!

Hogy ne maradj tanfolyami- és vizsgalehetőség nélkül, három féle alternatívát hoztunk Neked, hogy a rád szabott legjobb lehetőséget tudd kiválasztani. Mutatjuk az opciókat, hogy megtalálhasd a számodra megfelelőt.

 

Ha a nulláról indulnál a gépkezelői jogosítványért

Ha nincs semmiféle gépkezelői előképzettséged, vagyis teljesen a nulláról indulnál, abban az esetben, mi elméleti és gyakorlati tanfolyamunkkal felkészítünk a vizsgára, hogy mielőbb gépkezelői jogosítványt szerezhess!

Vagyis, akkor sem kell bánkódnod, ha még nem rendelkezel OKJ-s szakirányú végzettséggel és egyéb gépkezelői jogosítvánnyal. Csak válassz egy számodra megfelelő várost és vágj bele, hogy mielőbb elhelyezkedhess gépkezelőként.

 

Ha már rendelkezel 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal

Ha Te már rendelkezel bármely gépcsoport tekintetében a gépkezelői vizsgát megelőző 5 éven belül megszerzett gépkezelői jogosítvánnyal, jó pár követelmény alól mentesülsz. Nem kell részt venned az Általános üzemeltetési és technológiai ismeretek, valamint az Általános munkavédelmi és elsősegély-nyújtási ismeretek oktatáson és az ehhez kapcsolódó vizsgán.

Neked az elméleti oktatás során csak a szakirányú gépspecifikus ismeretekkel kell foglalkoznod. Ehhez jön a gyakorlati képzés és a hatósági vizsga. Válaszd az 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezők számára tartott tanfolyam és hatósági vizsgát, ha megfelelsz az 5 éves feltételnek.

 

Ha OKJ-s szakirányú végzettséggel rendelkezel

Amennyiben rendelkezel emelőgép, targonca, vagy földmunkagép kezeléséhez szükséges OKJ-s végzettséggel, de Te nem elégszel meg azzal az 1 db jogosítvánnyal és bővíteni szeretnéd a kezelni kívánt gépek körét, nem kell teljes OKJ-s tanfolyamon részt venned!

Ha rendelkezel az adott gépcsoporthoz tartozó könnyűgépkezelő vagy nehézgépkezelő, vagy építő- és anyagmozgató gép kezelője OKJ-s szakirányú bizonyítvánnyal, mentesülsz a teljes elméleti oktatási rész és az ahhoz kapcsolódó elméleti gépkezelői vizsga alól.

Így a gépkezelői jogosítvány megszerzéséért Neked már csak a gyakorlati képzést és az ehhez tartozó hatósági vizsgát szükséges elvégezni. Ha illik rád a feltétel, csak válaszd ki a megfelelő várost és vágj bele az OKJ-s szakirányú végzettséggel rendelkezők számára tartott tanfolyam és vizsgába!

 

Bármelyiket is választod

A képzési időt nem fogjuk elhúzni, csak 1-1,5 hónapot kell szánnod rá. Az órák időpontjai hetente egy alkalommal, szombatonként lesznek megtartva, hogy a munkavégzésedet se akadályozza.

A képzés árát részletekben is kifizetheted. A tanfolyam díja tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás költségét, valamint a jegyzeteket. Nincsenek rejtett költségek!

Nincs szükséged semmiféle iskolai végzettség meglétére.

 

A részvételhez csupán ezekre van szükséged

Fontos tudnod, hogy mindösszesen két feltétel teljesülésére van csak szükséged, hogy részt vehess a választott tanfolyamon. Egyik a 18. életéved betöltése, a másik pedig az egészségügyi alkalmasság.

 

Ha érdekel a jogszabályi háttér

Összegyűjtöttük számodra azokat a jogszabályokat, melyek a gépkezelők képzését és vizsgáztatását szabályozzák:

  • 54/2021. (XI.5.) ITM rendelet a közúti közlekedési ágazatban használt gépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról
  • évi I. törvény a közúti közlekedésről
  • 24/2005. (IV.21.) GKM rendelet a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól
  • 40/2009. (VIII.31.) KHEM rendelet a közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő- és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról – Hatályát vesztette 2022.02.03-tól!

 

Gépkezelői jogosítvány alapján kezelhető gépek

Az 54/2021-es ITM rendelet szabályozza a gépkezelői jogosítványok alapján kezelhető gépeket. Itt láthatod ezeket:

  • Földmunkagépek
  • Alapozás, közmű- és fenntartási gépek
  • Targoncák és szállítógépek
  • Emelő- és rakodógépek (kivéve targonca)
  • Útépítő- és karbantartógépek

 

Jelentkezz most! Szerezz gépkezelői jogosítványt!

Elhatároztad magad? Szívesen várjuk jelentkezésedet gépkezelő képzéseinkre. Regisztrálj honlapunkon és néhány hónap múlva kezedben foghatod gépkezelői jogosítványod!

Forrás: kaposbroker.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések