Gépkezelői jogosítvány tanfolyam és vizsga 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezőknek

Jelentkezz most! Szerezz gépkezelői jogosítványt!

Céged munkatársai számára keresel gépkezelő képzéseket?

Kihelyezett oktatást, egyedi, kedvező ajánlatokat biztosítunk, rövid határidővel, rugalmas időbeosztással.

Tanfolyamaink külföldi munkavállalók részére is elérhetők, tolmács segítségével!

Gépkezelői jogosítvány tanfolyam és vizsga 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezőknek elvégzésével naprakész tudást szerezhetsz.

Képzés ára:

110 000 Ft
Minden további géptípus 35.000 Ft. Az ár tartalmazza a vizsgadíjat is.

Képzés típusa:

Hatósági vizsga

Szükséges iskolai végzettség:

nincs

Kiválasztott város:

Ha jelentkezni szeretnél, vagy további információkra vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi városok közül!

Gépkezelői jogosítvány 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezőknek!

A korábbi OKJ bizonyítvány helyett, 2021-től a KHEM rendelet alapján gépkezelői jogosítvány szükséges a könnyűgépek és nehézgépek kezeléséhez.

A gépkezelői jogosítvány különféle ágazatokra érvényes. Ilyen a targoncavezető, az emelőgépkezelő (kivéve targonca), a rakodó- szállítógép és földmunkagép kezelő, az útépítő- és karbantartógép-kezelő, az építési anyagelőkészítő gépkezelő és az energiaátalakító-berendezés kezelő is.

A gépkezelői jogosítvány több gép kezelésére, akár az összes csoportra is megszerezhető, illetőleg azokra is, amik mobil gépnek minősülnek. Ha rendelkezel bármely gépcsoport tekintetében a gépkezelői vizsgát megelőző öt éven belül megszerzett gépkezelői jogosítvánnyal, felmentést kapsz a tanfolyam bizonyos részei alól!

Küldd el érdeklődésedet/jelentkezésedet, hogy újabb gépkezelői jogosítványt szerezhess!

Rendelet a gépkezelői jogosítványok megszerzéséről

2021. január 1. -től, a 40/2009. (VIII. 31.), a közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő- és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló KHEM rendelet alapján a közúti közlekedési ágazatban használt gépek kezeléséhez a korábbi OKJ bizonyítvány helyett gépkezelői jogosítvány szükséges.

A gépkezelői jogosítvány hatósági vizgsa által szerezhető meg, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a KAV állítja ki és a hatósági vizsgát is ők bonyolítják le. Ez 82 különböző gépcsoportot foglal magába.

5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvány

Amennyiben rendelkezel bármely gépcsoport tekintetében a gépkezelői vizsgát megelőző öt éven belül megszerzett gépkezelői jogosítvánnyal, mentesülsz az Általános munkavédelmi és elsősegély-nyújtási ismeretek, valamint az Általános üzemeltetési és technológiai ismeretek oktatás és az ehhez kapcsolódó vizsga alól.

Így Neked az elméleti oktatás során csak a szakirányú gépspecifikus ismeretekkel kell foglalkozni.

A gépkezelő jogosítvány képzés célja

A gépkezelői jogosítvány szakirányú tanfolyam célja, hogy a résztvevők olyan átfogó, elméleti és gyakorlati alapokra épülő tudást szerezzenek, ami által alkalmasak a jogosítványba bejegyzett gépcsoportba tartozó géptípusokkal – bármely gazdasági ágazatban – gépkezelői tevékenység szakszerű, biztonságos ellátására.

Az a szakember, akik érvényes bizonyítvánnyal rendelkezik, képes a munkakört megfelelő üzembiztonsággal, szakszerűen, a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartása mellett a legmagasabb színvonalon ,önállóan ellátni. 

A gépkezelői jogosítvány megszerzéséhez kapcsolódó oktatás keretében a részvevők elsajátítják azokat a kompetenciákat amik szükségesek az adott gépcsoporttal kapcsolatos legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez.

Főbb gépcsoportok

Az alábbi főbb gépcsoportok kezeléséhez szükséges a gépkezelői jogosítvány.

 • Targoncák és szállítógépek

 • Földmunkagépek

 • Alapozás, közmű- és fenntartási gépek

 • Emelő- és rakodógépek (kivéve targonca)

 • Útépítő- és karbantartógépek, építő és anyagmozgató gép

gepkezelo-tanfolyamokMiért válassz minket?

Több, mint 20 év tapasztalat a felnőttoktatásban és több, mint 100.000 elégedett hallgató az elmúlt évek során. Ha piacképes szakmát szeretnél tanulni és egy mély, átfogó tudásra vágysz, akkor a legjobb helyen jársz!

Tanfolyam indulások egész évben, különböző időpontokban. Jelentkezz gépkezelői jogosítvány tanfolyamunkra és szerezz piacképes szakmát egy gyakorlati oktatás keretein belül!

Gyakorlati oktatási rendszer

A gépkezelői jogosítvány tanfolyam egy gyakorlati oktatás, így az alapok elsajátítása mellett azt is megtanulhatod, hogyan alkalmazd a tanultakat élesben. A gyakorlati képzés mellé online kiegészítő anyagot is biztosítunk számodra.

Az oktatás során felmerülő kérdésekben az oktatók személyesen tudnak segítséget nyújtani.

Szakképzett, segítőkész oktatók

Oktatónk a szakmában szerzett, igazolt gyakorlattal és átfogó tudással rendelkezik és valós tudásanyagot biztosít számodra. A képzés során felteheted a kérdéseidet, elérhető lesz számodra egy részletes tananyag és támogatunk a fejlődésben.

Megszerezhető dokumentum

A szakmai képzés elvégzését követően egy államilag elismert, gépkezelői jogosítványt szerezhetsz meg, amivel igazolhatod tudásod és számodra megfelelő karriert választhatsz. Akár pályakezdőként szeretnél elhelyezni, akár egy magasabb pozíció megpályázása a célod, a gépvezetői jogosítvány garantáltan előnyödre válik ezen a piacon.

Jelentkezési feltételek

Az gépkezelői jogosítvány tanfolyam elkezdéséhez és elvégzéséhez követelmény a 18. életév betöltése és az egészségügyi alkalmassági vizsga.

A tanfolyam felépítése

A gépkezelői jogosítvány képzés elméleti és gyakorlati oktatásból épül fel. Azok, akik rendelkeznek 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal, bizonyos elméleti oktatás és vizsga alól felmentést kapnak.

Elméleti oktatás

 • általános munkavédelmi és elsősegélynyújtási ismereteket (5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezők mentesülnek a tananyag és a vizsga alól)

 • általános üzemeltetési és technológiai ismereteket (5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezők mentesülnek a tananyag és a vizsga alól)

 • szakirányú gépspecifikus ismereteket

Gyakorlati oktatás

 • gépkezelési gyakorlat

 • munka- és balesetvédelmi ismeretek

Kinek szól ez a gépkezelői jogosítvány képzés?

Azoknak, akik rendelkeznek 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal és munkagépek (targoncavezető, emelőgépkezelő, földmunkagép, stb.) vezetéséhez szeretnének gépkezelői jogosítványt szerezni.

Kapcsolódó képzések

Küldd el érdeklődésedet/jelentkezésedet, hogy mielőbb megszerezd másik gépkezelői jogosítványod!

Miért válassz minket?

 • - több, mint 22 év tapasztalat a felnőttoktatásban
 • - garantáltan gyors és kedves ügyfélszolgálat
 • - több, mint 100.000 elégedett hallgató
 • - tanfolyamok országszerte, 35 városban
 • - tanfolyam indulások egész évben, különböző időpontokban
 • - magyar, családi vállalkozás
 • - folyamatos extra kedvezmények a jelenlegi és a végzett hallgatóinknak
 • - szakképzett, segítőkész oktatók
 • - online képzések
 • - részletfizetési lehetőség

Gépkezelői jogosítvány tanfolyam és vizsga 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezőknek képzésünket Kapos Bróker Kft. partnerünk szervezi.