fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Érdekel a műkörmös és pedikűrös szakma? Most megismertetünk a kintsugi manikűrrel!

Van élet az OKJ után! Megmutatjuk mihez kezdj, ha érdekel a műkörmös, vagy a pedikűrös szakma. Bemutatjuk Neked a vadiúj technikát, a kintsugi manikűrt!

 

Mihez kezdj az OKJ megszűnése után? Mutatjuk!

Az OKJ-s tanfolyamok – így az OKJ-s vizsgák is – 2022. év végére teljesen ki kell, hogy fussanak a felnőttképzésről szóló törvény módosítása miatt. 2023-tól végleg elköszönhetünk az OKJ-s képzésektől és az általuk szerezhető OKJ-s bizonyítványoktól. Persze az eddig megszerzett OKJ-s bizonyítványok nem veszítik érvényüket. Mi a megoldás, ha Te most szeretnél szépészeti tanfolyamba belevágni? Lássuk!

Bemutatjuk Neked a még csak rövid ideje elérhető szépészeti tanfolyamokat, melyekre már most tudsz regisztrálni. Profi mester oktatókkal, összesen 16 alkalomból álló gyakorlatorientált manikűrös és pedikűrös tanfolyamok. Célunk, hogy rövid időn belül versenyképes tudásra tegyél szert. OKJ-s szakmai képzéssel egyenértékű minőségi oktatás azok részére, akiket a hosszú évekig tartó, iskolarendszerű képzések nem érdekelnek.

Megkezdésükhöz semmi más nem szükséges, csak alapfokú iskolai végzettség, vagyis 8 általános megléte, valamint a 16. életéved betöltése.

Az ország minden megyéjében, 31 városban elérhetőek a tanfolyamok. Illetve, már nem csak tantermi, hanem online formában is el tudod sajátítani a tananyagot, akár egy kényelmes fotelből.

A szakmai képzés követelményeinek elsajátításáról – a képzés befejeztével – szakmai vizsga keretében kell számot adnod. Sikeres vizsga esetén egy magyar nyelvű tanúsítvány, illetve egy német nyelvű Zertifikat kerül kiállításra.

A tanfolyamok ára tartalmazza a nagy értékű Spirit Start kézápoló és műkörömépítő, illetve lábápoló eszközcsomagot, ami a képzés végeztével is a tiéd marad. Mindent megtalálsz bent, ami a munkavégzéshez szükséges. Jól hangzik, ugye?

 

Kézápoló és műkörömépítő tanfolyam

A Kézápoló és műkörömépítő képzés keretei között szerzett tudásod által képes leszel az összes alapvető műkörömépítés és körömdíszítési technika, klasszikus-, francia-, japán manikűr, kézápolás végzésére, henna díszítésre, paraffinos és SPA kezelésre kézen, valamint az eszközök szakszerű használatára és élezésére. Továbbá átadjuk a kézápoló és műkörömépítő szalon kialakításának és működtetésének ismeretét.

Az elméleti és gyakorlati oktatás során betekintést nyerhetsz a hagyományos és a legújabb műkörömépítési technikákba, szolgáltatást megalapozó élettani, anatómiai, szakmai, anyagismeretbe, melyet sokéves tapasztalattal rendelkező oktatóink tanítanak meg Neked!

Választhatsz, hogy tantermi, vagy inkább online keretek között szeretnéd-e elvégezni a tanfolyamot. Mindkét formára lehetőséget biztosítunk.

 

Pedikűr, lábápoló tanfolyam

A Pedikűr, lábápoló tanfolyamot sikeresen teljesítve, többek között képes leszel kézi és kombinált lábápolásra, SPA és paraffinos kezelésre lábon, alapvető körömdíszítésre, japán manikűr alkalmazására, hennadíszítésre, illetve az eszközök szakszerű használatára, élezésre.

A gyakorlati és elméleti képzés során elsajátítod a szolgáltatást megalapozó orvosi ismereteket, valamint a lábápoló szalon kialakításának és működtetésének ismeretét.

Amennyiben emellett a tanfolyam mellett döntesz, már csak ki kell választanod, hogy online vagy tantermi formában végzed el. Hozz gyors döntést, mert hamar betelnek a helyek!

 

Kintsugi manikűr – a japán művészet ihlette technika

Egy új kifejezés jelent meg a manikűr világában. Ez a kintsugi manikűr. Nézzük meg hogyan alakult ki és mit is jelent pontosan ez a technika.

A kintsugi igazából a törött kerámia javításának japán művészete. Egy elmélet szerint a 15. század végén keletkezett, mikor Asikaga Josimasza japán sógun kínai porcelán teáskannája eltört. Az uralkodó visszaküldte Kínába, hogy javítsák meg. A kínai keramikusok a teáskannát fémkapcsokkal megjavítva küldték vissza. A sógunnak ez nem tetszett, szebb megoldásra törekedett, így egy japán kézműveshez fordult. Ő a törött darabokat inkább összeragasztotta, majd a ragasztás helyeit aranyszínnel festette meg, így emelve ki a tökéletlenségben rejlő szépséget. Így született meg a kintsugi technika.

Annyira kedvelt lett ez az új művészet, hogy egyeseket meg is vádoltak azzal, hogy szándékosan összetörték a kerámiákat, hogy aztán megjavíthassák kintsugi arany varratokkal.

A kintsugi manikűr is ezt az elvet viszi tovább. Szabálytalan, akár kidomborodó arany vonalakat alkalmaz, melyek készülhetnek egy színű köröm alapra, vagy márványos alapszínre, illetve az is jól mutat, ha a barázdák közötti részeket eltérő, de egymáshoz illő színekkel festjük meg. Lényege, hogy emlékeztessen a japán törött kerámiákra.

Forrás: https://www.instagram.com/pouncing.paws/

Hogyan válj sikeressé a szépészeti szakmában?

A műkörmös, illetve a pedikűrös is egy olyan szakma, ahol elvárás a jó megjelenés. A vendégek szépülni mennek hozzád. Szóval biztos, hogy nem tenne senkire sem jó benyomást, ha pont Te nem foglalkoznál kellően a külsőddel.

Akkor leszel igazán sikeres a szakmádban, ha nem csak a szolgáltatások minőségével, hanem a szolgáltatás nyújtása során érezhető személyes kapcsolattal is elégedettek vendégeid.

Egy nagyon fontos tulajdonsággal mindenképp kell, hogy rendelkezz. Ez az empátia. Tudnod kell eldönteni, hogy a rengetegféle ember közül kivel hogyan bánj. Valakivel kedvesen el kell beszélgetni, van, aki kizárólag nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik. Utóbbi esetben nem kell erőltetni a beszélgetést, sokkal tanácsosabb csendben maradni. A páciensek többségének egy kezelés felér egy lelki felfrissüléssel. Ők nagyon hálásak, ha meghallgatják őket.

Mi az, ami még nélkülözhetetlen munkád során? A megbízhatóság. Vendégeid a kezeidre bízzák magukat, Neked ezért a maximális tudásodat kell feléjük nyújtani.

Az elégedettség mérőköve, ha egyre több a vendég, hiszen, ha a jó szakembert elismerik, annak hamar híre megy, ez pedig még több vendéget fog bevonzani.

 

Vágj bele az egyik vadiúj szépészeti tanfolyamba!

Végezz Pedikűr, lábápoló vagy Kézápoló és műkörömépítő szépészeti tanfolyamot profi mester oktatókkal! Most itt a remek lehetőség! Szerezz nálunk hasznos tudást!

Ha ez nem lenne elég, további szépségápolási tanfolyamok között is tudsz válogatni.

Szeretettel várunk!

Forrás: kremmania.hu, joy.hu, wikipedia

Képek: Instagram, Shutterstock, Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések