Aranykalászos gazda képzés

Jelentkezz ma!

Szerezz új tudást rövid idő alatt!

Részletekben is fizethetsz!

Aranykalászos gazda képzés elvégzésével naprakész tudást szerezhetsz.

Képzés ára:

88 000 Ft

Képzés típusa:

Részszakma, Részszakma (távoktatás)

Szükséges iskolai végzettség:

Alapfokú iskolai végzettség

Kiválasztott város:

Ha jelentkezni szeretnél, vagy további információkra vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi városok közül!

Ismerd meg Aranykalászos gazda képzésünket!

Érdekel a mezőgazdaság és az állattartás? Hivatásodnak érzed a szőlő és gyümölcstermesztést, az állattenyésztést? Vagy éppen a földművelés az, amiben otthon érzed magad?

Ha egy átfogó tudást nyújtó képzésre vágysz, ami segít kiigazodni a mezőgazdasági szakismeretek és tevékenységek tengerében, akkor ez az aranykalászos gazda képzés ideális választás számodra!

Ezen a tanfolyamon átfogó, alapszintű tudásra tehetsz szert, hogy otthonosan mozogj a mezőgazdasági termelés területén, az állattenyésztésben és képes legyél egy gazdaság mindennapi feladatainak elvégzésére.

Szerezz államilag elismert aranykalászos gazda részszakképesítést! Várunk a tanfolyamon!

Mit csinál egy aranykalászos gazda?

Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember. A mezőgazdasági termelési feladatokat gazdaságosan, szakszerűen, környezetkímélő módon végzi, ismeri az állattartás, a szántóföldi növénytermesztés és a kertgazdálkodás alapjait.

Az aranykalászos gazda feladatai szorosan kapcsolódnak a mezőgazdasági termelés és az állattartás területeihez.

Egy gazdaság felépítése

Az aranykalászos gazda jellemzően egy gazdaságot irányít, és a mindennapi feladatok ellátása mellett átlátja, fejleszti és karbantartja az egész gazdaságot. Három csoportra oszthatjuk a feladatait, ami az alábbi területeket fedi le:

 • Növények

 • Állatok

 • Mezőgazdasági munkagépek

Az aranykalászos gazda mindhárom területet átfogóan ismeri és irányítja annak érdekében, hogy a gazdaság megfelelően tudjon működni.

Az aranykalászos gazda mindennapi feladatai

 • Talaj-előkészítést, vetést, növényápolást, a talaj termőképességének fenntartásával kapcsolatos feladatokat ellátása

 • Megfelelő eszközök használatával védekezik a gyomnövények kártétele ellen

 • Az élelmezési és a takarmányozási célra termesztett növények betakarítása, tárolása, tartósítása

 • Állatjólléti és -higiéniai, tartástechnológiai feladatok végrehajtása

 • Állatok szaporítása, pároztatása és segítségnyújtás az ellésnél, az újszülött állat gondozása

 • Takarmányozás illetve a zöldségtermesztési, gyümölcs- és szőlőtermesztési feladatok ellátása

 • Mezőgazdasági munkagépek, építmények használata, karbantartása, egyszerű javítások elvégzése

 • Környezet-, tűz- és munkavédelmi előírások ismerete és azok betartása

 • Kereskedelmi, vállalkozási, szervezési és ügyviteli tevékenység elvégzése és termékek értékesítése

 • Önálló agrárgazdasági vállalkozás működtetése

aranykalaszos-gazda-2A tanfolyam célja

A tanfolyam során olyan szakemberek képzése a cél, akik képesek elvégezni a a mezőgazdasági termelés, az állattartás és az alapszintű üzleti tevékenységekkel kapcsolatos feladatokat a mindennapok során.

A képzés során az elméleti összefüggések mellett a diákok gyakorlatban is megtanulhatják a gazdaság felépítéséhez, irányításához és karbantartásához kapcsolódó feladatokat, hogy a szakképesítés megszerzése után tudásukat élesben is tudják alkalmazni.

Az aranykalászos gazda tevékenységi körének ellátásához szükséges a mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély, amelynek megszerzésére - külön hatósági vizsga keretében - lehetőség van a képzés alatt.

Mi vár rád a képzés elvégzése után?

Ez a szakma ideális választás azoknak, akik szeretnék átlátni egy komplex rendszer működését és megismerni egy gazdaság irányításának alapelveit.

A vizsga után akár azonnal munkába állhatsz és alkalmazhatod a megtanult elméleti és gyakorlati tudást. Kíváncsi vagy, hogy milyen lehetőségeket nyújt az aranykalászos gazda részszakképesítés megszerzése?

Akár életvitelszerűen szeretnél a mezőgazdasági és állattartási tevékenységekkel foglalkozni, akár hobbi szinten érdekel a téma, mindenképpen hasznodra válik majd az itt megszerzett tudás!

Saját gazdaság

Ha szeretnél a saját magad ura lenni és magadnak megtermelni mindent, illetve a terményeidet tovább értékesíteni, akkor ez a képzés segíteni fog! A tanfolyam során megtanulod a mezőgazdasági szakismereteket, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges tananyagokat és vállalkozói alapismereteket is elsajátítasz. Így néma gyakorlat után akár egy gazdaság vagy komplexum önálló irányítására is képes leszel!

Mindig arról álmodtál, hogy saját gazdaságod legyen? Vonz az állattartás és a növénytermesztés és ebből szeretnél megélni? Jó helyen jársz, ezzel a képzéssel elsajátíthatod az alapokat!

Jó munkaerő

Ha nem vagy vállalkozó szellemű, de szívesen dolgoznál mezőgazdasági tevékenységet folytató, vagy állatot tartó cégnél, akkor ideális választás számodra ez a tanfolyam.

Aranykalászos gazdaként dolgozhatsz alkalmazottként, vagy akár besegíthetsz a családi vállalkozásba is.

Földvásárlás

Magyarországon csak az vásárolhat 1 hektárnál nagyobb mezőgazdasági besorolású területet, aki rendelkezik legalább az aranykalászos gazda, vagy magasabb mezőgazdasági végzettséggel.

Aranykalászos gazdaként lehetőséged lesz kiváltani a Földhivatalokban a regisztrált földműves igazolást és ezáltal vásárolhatsz termőföldet, szántót, vagy külterületi telket.

Fiatal Gazda Pályázat

Gazdaként pályázhatsz támogatásokra, amik segítenek gazdaságod és vállalkozásod fellendítésében, megerősítésében. Ez kimondottan előny, ha a szakmára nem csak hobbiként, de hivatásként tekintesz és szükséged lenne némi segítségre az előrelépéshez.

Az egyik ilyen támogatási lehetőség a Fiatal Gazda Pályázat, ami egy szabadon felhasználható, előfinanszírozott pályázat és önerő nélkül igénybe vehető.

aranykalaszos-gazda-3Miért válassz minket?

Több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezünk a felnőttoktatásban és több, mint 89.000 elégedett hallgató végzett nálunk az évek során. Ha piacképes szakmát szeretnél tanulni és egy mély, átfogó tudásra vágysz, akkor a legjobb helyen jársz!

A távoktatás előnyei

Az aranykalászos gazda képzés távoktatásban az ország egész területéről elérhető, így lehetőséged van, hogy saját igényeid szerint végezd tanulmányaidat.

Az online oktatás lehetőséget nyújt arra, hogy otthonról, kényelmesen, a saját időbeosztásod szerint sajátítsd el az aranykalászos gazda részszakképesítés megszerzéséhez szükséges tudásanyagot.

A tananyagokat elektronikus úton kapod meg és az oktatás során felmerülő kérdésekben az oktatók elektronikus úton adnak választ.

Szakképzett oktatók

Oktatónk az adott területén szerzett, igazolt gyakorlattal és átfogó tudással rendelkezik és valós tudásanyagot biztosít számodra. A képzés során felteheted a kérdéseidet, elérhető lesz számodra egy részletes tananyag és támogatunk a fejlődésben.

Elismert szakképesítés

Ezzel a képzéssel államilag elismert aranykalászos gazda részszakképesítést igazoló bizonyítványt szerezhetsz a sikeres szakmai vizsga letételét követően.

aranykalaszos-gazda-1Jelentkezési feltételek

Nincs semmilyen mezőgazdasági- vagy agrárvégzettséged? Ahhoz, hogy megszerezd az aranykalászos gazda részszakképesítést, nincs szükséged korábbi tapasztalatra vagy szakirányú végzettségre!

A képzésre való jelentkezés feltétele az alapfokú iskolai végzettség megléte és az egészségügyi alkalmassági vizsga bemutatása.

Mivel az oktatás e-learning, azaz online oktatási formában valósul meg, szükséges egy számítógép és egy stabil internetkapcsolat ahhoz, hogy az órákon részt tudj venni.

A részletekről az alábbi linken olvashatsz.

Aranykalászos gazda tanfolyam - Kinek ajánljuk?

 • Azoknak, akiket érdekel a mezőgazdálkodás és szeretnének mélyebb tudásra szert tenni ezen a területen

 • Azoknak, akik növénytermesztéssel és/vagy állattartással szeretnének foglalkozni

 • Azoknak, akik valamilyen tapasztalattal rendelkeznek a mezőgazdaság és az állattartás területén és most szeretnének egy mélyebb, átfogó tudásra szert tenni

 • Azoknak, akik szeretnék jobban megérteni a növénytermesztés, betakarítás, növényápolás technikáit

 • Azoknak, akik a jövőjüket a tanyavilágok nyugalmában képzelik el és szeretnék megtenni az ehhez vezető első lépést

 • Azoknak, akik külterületen szeretnének telket, szántót vásárolni és ehhez szükségük van a megfelelő végzettség bemutatására

 • Azoknak, akik már rendelkeznek más mezőgazdasági szakképesítéssel (pl. méhész, biogazdálkodó, vagy zöldség- és gyümölcstermesztő) és most szeretnék kiegészíteni tudásukat

Úgy érzed, hogy neked szól ez a tanfolyam? Akár saját magad vágnál bele, akár a családi vállalkozást szeretnéd támogatni tudásoddal, vagy épp alkalmazottként szeretnél elhelyezkedni ezen a területen, az aranykalászos gazda tanfolyam segítségedre lesz az álmaid megvalósításában.

Jelentkezz államilag elismert, aranykalászos gazda tanfolyamunkra!

Küldd el érdeklődésedet/jelentkezésedet, hogy mielőbb részt vehess képzésünkön!

Miért válassz minket?

 • - több, mint 22 év tapasztalat a felnőttoktatásban
 • - garantáltan gyors és kedves ügyfélszolgálat
 • - több, mint 100.000 elégedett hallgató
 • - tanfolyamok országszerte, 35 városban
 • - tanfolyam indulások egész évben, különböző időpontokban
 • - magyar, családi vállalkozás
 • - folyamatos extra kedvezmények a jelenlegi és a végzett hallgatóinknak
 • - szakképzett, segítőkész oktatók
 • - online képzések
 • - részletfizetési lehetőség

HA JELENTKEZNI SZERETNÉL, VAGY TOVÁBBI INFORMÁCIÓKRA VAGY KÍVÁNCSI, AKKOR VÁLASSZ AZ ALÁBBI VÁROSOK KÖZÜL!

HA JELENTKEZNI SZERETNÉL, VAGY TOVÁBBI INFORMÁCIÓKRA VAGY KÍVÁNCSI, AKKOR KATTINTS A TÁVOKTATÁS GOMBRA!

Aranykalászos gazda képzés képzésünket Alfa Kapos Képző Központ Kft. partnerünk szervezi.