fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Scrum Master képzés

Ezen az online tanfolyamon 20+ év tapasztalatán keresztül tehetsz szert gyakorlati tudásra. Sajátítsd el a legelterjedtebb agilis keretrendszert, és tudd meg pontosan mitől lehetsz sikeres Scrum Master. Szerezz nemzetközileg elismert oklevelet, és válj globálisan keresett, profi szakemberré.
[tba_ribbon]
[tba_icon_list_display]

Képzésszervező elérhetőségei:

Alfa Kapos Kft.

+36305233362

info@tanfolyam.hu

Scrum Master képzés

Megőrülsz az időpazarlástól, és kikészít a szétszórtság? Szeretnéd a csapatodat egy kreatív módszer alapján irányítani? Egy nagy projekt előtt állsz, amit mindenképpen időben szeretnél teljesíteni? Akkor a Scrum rendszert neked találták ki! A Scrum Master segíti a szervezet dolgozóit a fókuszált és hatékony munkafolyamatok kialakításában és ezáltal hozzájárul egy cég sikeres működéséhez. Ha szívesen sajátítanád el a Scrum módszer alapjait, hogy új szintre emeld a csapatmunkát és a hatékonyságot, akkor a legjobb helyen jársz!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Scrum Master képzés?

A Scrum Master jelentése

Először is tisztázzuk, hogy mi az a Scrum Master kifejezés és mit is csinál ő a gyakorlatban. A Scrum Master a Scrum rendszert alkalmazó szakember, aki agilis módszereket alapján támogatja és irányítja egy csapat munkáját. Fő fókuszában a hatékonyság, az agilitás, a kreativitás és a produktivitás áll.

A Scrum módszer jellemzői

A Scrum framework alapján a csapatok kis időintervallumokban, azaz sprintekben dolgoznak és mindegyik sprint végén egy termékkel, vagy a végső termék egy részével készülnek el. A termék lehet szoftver, robot, weboldal, alkalmazás - lényegében bármi, ami tervezést igényel. A folyamat alatt különböző területek dolgoznak együtt a cél teljesítése érdekében és a Scrum Masterrel folyamatos kapcsolatban állnak a hatékonyságnövelés érdekében.

Felhasználási területei

A Scrum kezdetben a szoftverfejlesztésben kapott nagy szerepet, de mára már több területen is használják, mint például az oktatás, marketing és adatközvetítés, tervezés és termékfejlesztés. A gyakran agilis projektmenedzsment keretrendszernek is nevezett Scrum olyan technikákat alkalmaz, amelyek segítik a csapatoknak felépíteni és irányítani munkájukat.

Mik a Scrum Master feladatai?

A Scrum szakember folyamatosan együtt dolgozik a csapattal, így minden területen megfordul - legyen szó IT projektekről, marketing optimalizálásról, vagy a termékfejlesztésről. Azonban nincs szükség arra, hogy a Scrum Master szakértő legyen bármelyik területen is. De akkor mit csinál a Scrum Master? Milyen szerepet tölt be a szervezet hétköznapjaiban? Összegyűjtöttük, hogy pontosan milyen munka vár egy Scrum Masterre!

A Scrum módszer alkalmazása

A Scrum Master elsődleges feladata az, hogy biztosítsa, hogy a csapat a Scrum keretrendszert alkalmazza a projektmunka alatt.

Meetingek lebonyolítása

A Scrum keretrendszert követve rendszeres egyeztetések megszervezése is szükséges, ahol a csapat a munkafolyamat alakulását tekinti át. A Scrum szakember biztosítja ezeknek az eseményeknek a megvalósulását, szükség esetén facilitálja azokat.

A csapat mentorálása

A Scrum Master feladata, hogy megtanítsa a Scrum rendszerben való gondolkodást, ezért az időszakos mentorálás is része a mindennapjainak.

Coaching és támogatás

A Scrum Master, mint egy coach segít a célkitűzésben és a feladatok megtervezésében, illetve abban, hogy az egyének motiváltan álljanak a munkához.

Változásmenedzsment

A projektek során sűrűn előfordulnak a váratlan kihívások. Ilyen esetben a Scrum Master kézben tartja a folyamatokat és segíti a csapatot abban, hogy átlendüljenek a nehézségeken és ezáltal támogatja a vállalkozás működését, a csapatmunkát és az eredményességet.

Egyéb feladatok

A Scrum Master a fentebb felsorolt feladatok mellett sok más dologért is felel annak érdekében, hogy a csapat jól működjön és a csapattagok alkalmazni tudják a Scrum módszertant. A feladatok pontos listája függ a csapat méretétől, a szektortól és a szervezet céljaitól, hiszen ezeknek megfelelően alkalmazza a technikákat és módszereket.

Milyen készségekre van szüksége egy Scrum Masternek?

Nézzük, milyen készségekre van szüksége egy Scrum Masternek, amikor élesben dolgozik együtt egy csapattal!

Szervezettség

A Scrum Master minden esetben egy csapattal dolgozik együtt, ahol szükséges figyelembe venni az egyéni munkavégzést is. Fontos az időbeosztás, illetve, hogy az összes tag értse és tudja a feladatát. Ezért lényeges, hogy a szervezettség.

Startégiai gondolkodás

A cél kitűzése és a feladatok szervezése érdekében fontos, hogy a Scrum Master képes legyen a stratégiai gondolkodásra és a logikus tervezésre. Át kell látni a folyamatokat és a részletekre is figyelnie kell. Ehhez hasznos technikákat sajátíthatsz el a képzés alatt!

Empátia

Bármikor alakulhat olyan szituáció a munka alatt, amikor nehézségekbe ütköznek a csapattagok. A Scrum Master, mint egy coach, támogatást nyújt az ilyen esetekben, ezért lényeges az empátia és a beleérző képesség, például egy konfliktus kialakulása és elsimítása során.

Kommunikáció

A jó kommunikációs készség minden szempontból szükséges a szakmában. Legyen szó a csapatok irányításáról, a módszerek elmagyarázásról, vagy az egyéni motivációk meghallgatásáról, a kommunikáció minden esetben egyaránt fontos.

Rugalmasság

A projektmunkák egyik legfontosabb ismérve, hogy egy megadott időre kell elkészülni a kitűzött célhoz kapcsolódó feladatokkal. Azonban bármikor lehet elakadás, vagy olyan szituáció, amit fejleszteni kell a továbbhaladás érdekében. Ezért fontos, hogy a Scrum Master mindig rugalmasan álljon az ilyen szituációkhoz.

Kreativitás

Egy jó Scrum Master magas szintű kreativitással rendelkezik. Erre azért van nagy szükség, mert a problémákat, a munka közben felmerülő váratlan helyzetek gyakran csak a kreatív gondolkodás segítségével lehet megoldani. Ez megkönnyíti a Scrum Master munkáját és a csapatra is pozitívan hat.

Scrum Master fizetés és karrierlehetőségek

A Scrum Masterek fizetését meghatározza, hogy milyen környezetben, mekkora cégnél dolgoznak és milyen tapasztalattal rendelkeznek. Egy biztos: tapasztalatra és a szakma iránti szenvedélyre szükség van ahhoz, hogy igazán sikeres karriert építs Scrum Masterként! Nézzük meg, milyen lehetőségek várnak rád a képzés elvégzése után.

Alkalmazott

Scrum Mastert alkalmaznak kis, közép és giga méretű vállalkozások is. Ebben az esetben a Scrum Master általában teljes munkaidőben dolgozik és nagyon alaposan belelát a cég működésébe, a kihívásokba, a viszonyokba. Sokszor előfordul, hogy egy cég Scrum rendszerre vált, és a projektmenedzser sajátítja el a Scrum alapjait, hogy azokat aztán átadhassa a csapat számára.

Szabadúszó

Szabadúszó Scrum Masterként lehetőséged van párhuzamosan akár több céggel is együttműködéni és több csapatot irányítani ugyanabban az időben. Szabadúszóként dolgozhatsz remote pozícióban, azaz nem kell minden napodat az irodában tölteni, dolgozhatsz otthonról is bizonyos napokon. A szabadúszás nagyobb szabadságot ad, hiszen magad válogathatod meg az ügyfeleidet és te szabhatod az órabéred is, ugyanakkor rizikósabb is, hiszen neked kell megkeresned a cégeket, akikkel együtt szeretnél dolgozni.

Scrum Master online tanfolyam - Kinek ajánljuk?

Scrum Masterként lehetőséged van beépíteni az agilis technikákat a mindennapi munkafolyamatokba, hatékonyan irányítani csapatokat és látható fejlődést elérni a teljesítménynövelés során. És kinek is való ez a tanfolyam?

  • Azoknak, akik szeretnének Scrum Masterként a vállalati szektorban elhelyezkedni

  • Azoknak, akik szeretnek emberekkel dolgozni és szabadúszóként szeretnének karriert építeni

  • Azoknak a menedzsereknek és cégvezetőknek, akik szeretnének átállni a Scrum rendszerre és ehhez egy átfogó tudást szeretnének szerezni a módszertanról

  • Vezetőknek, akiknek szeretnék csapatukat hatékonyan menedzselni és motiválni

  • Projektmenedzsereknek, akik az agilis működést szeretnék előtérbe helyezni a vállalat által kitűzött projektek sikeres teljesítéséhez

  • Mindenkinek, akiket érdekel az hatékonyság, a teljesítménynövelés és az agilis projektmenedzsment

A tanfolyam hamarosan indul! Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a Scrum Master online képzés indulásáról!

Egyedi vállalati képzések, személyre szabott csomagajánlatok a naprakész tudásért a The Bright Academynél!

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
600 000 HUF
1 000 000 HUF
1 100 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Itt volt egy shortcode form: aac_c3_submit_form

Azért lett elrejtve, hogy ne tudjanak  regisztrálni, mert fals regek érkeztek be. Ha ez újra elérhető, akkor egy captcha-t rárakni erre a formra