fbpx

Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban

Oktató:

[tba_ribbon]
bruttó

11 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Projektmenedzsment szoftverek a gyakorlatban?

A tanfolyamunk már nem érhető el, helyette az Agilis projektmenedzser képzést ajánljuk, melyet ide kattintva érhetsz el.


A koronavírus sok változást hozott az életünkbe, az egyik ilyen az otthoni munkavégzés elterjedése. A home office, számtalan előnye mellett, sokaknak okoz fejtörést és időként nehézséget. Az új programok megismerése, applikációk mind - mind időigényes. Ez a tanfolyam azt a célt szolgálja, hogy megismertessen téged az olyan programokkal és applikációkkal, amelyek hosszú és rövid távon is megkönnyítik az életedet. Felmerülhet a kérdés, hogy miért kell ezeket a programokat bemutatni? Azért, mert hogy a használatuk egyszerűbbé váljon és a munkamenet még gördülékenyebb legyen, mind a munkavállaló mind munkáltató számára. Ez a hiánypótló tanfolyam azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek segít, akik a tartós otthoni munkavégzés mellett döntöttek. A tanfolyamban olyan programokat és applikációkat mutatunk be amelyek segítenek a kapcsolattartásban és az időbeosztásban is.

projekt-menedzsment-szoftverek-home-officeban

Projektmenedzsment otthon

A koronavírus okozta gazdasági hatások jelentősen átrajzolták a gazdasági térképet, és ennek folytán egyre gyakoribb lett az otthoni munkavégzés. Ebből fakadóan sokan vették igénybe a céges és magán szinten is projektmenedzsment szoftvereket. Az otthoni munkavégzésre való átállás azonban nem volt zökkenőmentes. Ezek az erőforrások az otthoni munkavégzéshez szükségesek, mivel tavasszal több százezer munkavállaló feladatait kellett teljesen átszervezni, és ez a helyzet őszre sem változott meg igazán. Természetesen ez az átállás többet energiát kívánt a menedzsment és az összes dolgozó részéről, nem beszélve az új szoftverek megismeréséről. A cégek számára elsődleges szempont az, hogy a hatékonyságukat szinten tudják tartani, ne veszítsenek belőle a home office révén.

 

Mivel a home office lehetősége nem újszerű magyar és külföldi cégek esetében, de az nyilvánvaló, hogy a COVID - 19 miatt még több cégnek kellett. Azt fontos tisztáznunk, hogy nagyon sokan tudnak otthonról ugyanolyan - ha nem nagyobb - hatékonysággal dolgozni, mint az irodai környezetben. A hatékonyság, és a produktivitás nem függ a helyszíntől, sőt otthoni környezetben talán kevésbé vonja el a figyelmünket zavaró tényezők sokasága. Mivel ősszel és télen is megmaradt a home office a cégeknél, ez a hiánypótló tanfolyam nekik szeretne segítséget nyújtani. A tanfolyam elsősorban azoknak segít, akik szeretnének még gördülékenyebben kapcsolatot tartani és haladni a napi teendőikkel.

Folyamatos produktivitás, precíz időbeosztás!

Ma már számos olyan applikáció és program áll rendelkezésünkre, amivel otthoni környezetben is növelhetjük a produktivitásunkat.
Ne feledjük, hogy mindennek az alapja a hatékony cégen belüli kommunikáció, így sokkal egyszerűbb a feladatok és futó projekteket delegálni a dolgozók között. Ezekre alkalmas tökéletesen az Asana vagy a Trello, hiszen gyorsan elsajátítható és mindenek előtt: átlátható. Nyomon tudjuk követni, éppen ki milyen projekten dolgozik és abban éppen hol tart. Az adminisztrációt is megkönnyíti, hiszen pár kattintás az egész. A Slack is jól használható céges belső kommunikációra vagy éppen projektmenedzsment feladatokra. Létrehozható benne “workspace” egy adott projekt nyomon követésére. Megválogathatjuk, hogy ki melyik projektben vegyen részt és csatornákat hozhatunk létre ez alapján, amiket hashtagek használatával jelölhetünk.

 

Ha cégünk főként Microsoft alapú eszközökkel dolgozik akkor segítségül hívhatjuk a Microsoft Teams project management eszközöket is. A Teams egy elterjedt alkamazás csomag, amiben szinte minden megtalálható. Tudunk a kollégákkal chatelni, fájlokat megosztani, vagy éppen adott feladaton közösen dolgozni. MS Project egyik legnagyobb előnye a testreszabhatósága.

projektmenedzsment-szoftverek-preciz-idobeosztas

Harmadik opcióként a Google eszközei állnak rendelkezésünkre, amelyek igazi “all in one” megoldást kínálnak számunkra. A Gsuite, a Google által létrehozott alkalmazások összessége. Tévedünk, ha azt gondoljuk a Google csak egyszerű kereső és levelezőrendszer, hiszen sokkal több ennél.Ha régebb óta használjuk a Google Drive vagy Gmail szolgáltatások valamelyikét, akkor ismerős lehet számunkra a rendszer. A Gsuite tökéletesen alkalmas project management feladatokra is, segítségünkre lehet feladatok adminisztrálásában vagy éppen adatok tárolásában. A rendszer cloud based így a világ bármely pontjáról elérhetjük azt, nincsenek kötöttségek, akár a telefonunkról is.

Rakd a fiókba a jegyzetfüzetet!

Ugyan a koronavírus számtalan nehézséget okozott az életünkben, de az otthoni munkavégzésnek nem kell teherré válni. Ma már applikációk és programok és erőforrások sokasága áll rendelkezésünkre azért, hogy megkönnyítsék és mindennapi munkánkat. A munkafolyamatok és projektek java része könnyedén átvihető az online térbe, így az sokkal gördülékenyebbé válhat.
A tanfolyam célja, hogy olyan szoftvereket mutasson be, amelyek régóta megtalálhatóak, mégis kevesen ismerik őket.
Ne legyen teher a home office, válts át te is!

Kinek ajánljuk elsősorban ezt a kurzust?

 • Azoknak, akik otthon vagy távmunkában dolgoznak.
 • Azoknak, akik szeretnének hatékonyabban dolgozni és projektet felügyelni home officeban.
 • Mindenkinek, aki gyakorlati tudást szeretne szerezni a home office programok használatát illetően.

Mire lesz szükséged a tanfolyam elvégzéséhez?

 • Számítógép, laptop
 • Internetkapcsolat
 • A tanfolyamban említett szoftverek

Hasonló tanfolyam

Időgazdálkodás tréning - Hatékonyság home office-ban

A tanfolyam moduljai

 1. Home office alapok
  a. Mi az a távmunka?
  b. Iroda a nappaliban?
  c. Tegyünk a produktivitásért!
  d. Home office -Nem csak móka és kacagás!
  e. Urald a káoszt - azaz nehézségek kezelése!
 2. Applikációk megismerése
  a. Nélkülözhetetlen applikációk
  b. Kommunikáció 1.
  c. Kommunikáció 2.
  d. Kommunikáció 3.
  e. Felhő alapú adattárolás
 3. Hatékonyság és időmenedzsment
  a. Hasznos tippek, trükkök
  b. Applikációk a hatékony időbeosztásért - Toggl
  c. Applikációk a hatékony időbeosztásért - Pomodoro technika
  d. Applikációk a hatékony időbeosztásért - Serene
  e. Projektmenedzsment szoftverek használata - Trello
  f. Projektmenedzsment szoftverek használata - Asana
  g. Jegyzetelj!
  h. Egyéb hasznos eszközök - LastPass
  i. Egyéb hasznos eszközök - Loom
 4. Kapcsolj ki!
  a. Online csapatépítő
  b. Bónuszvideó - HomeOffice jóga
  c. Teszt

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések: