fbpx

Masszázs tanfolyam

Oktató:

Papp Attila

[tba_ribbon]
bruttó

39 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Masszázs tanfolyam?

Felfrissülés testnek és léleknek…

A masszázs technikáját évezredek óta alkalmazzák annak érdekében, hogy megőrizzük frissességünket és erősítsük immunrendszerünket. A masszázs során elengedjük a napi gondokat, képesek vagyunk testileg és szellemileg is megújulni, ha profi szakember kezei közé kerülünk.
Ez a tanfolyam segítségedre lesz, ha szeretsz másoknak örömet okozni, szívesen masszírozod a barátaidat és családtagjaidat, és szeretnéd megtanulni az alapokat. A masszázs tanfolyam akkor is jó választás, ha esetleg régóta kacérkodsz egy új szakma megtanulásával. Szeretsz emberekkel dolgozni? Nem vonz a 9 - 5-ig tartó irodai munka? Magad szeretnéd beosztani a saját idődet? Akkor jó helyen jársz, hiszen masszőrként ezt mind megteheted!

 

Masszőrnek lenni valódi hivatás, hiszen az emberek azért járnak hozzád, hogy megőrizzék az egészségüket és igazi frissítő élményben legyen részük. Nagyon sokan keresnek masszőrt, de sajnos egyre ritkábban találni profi szakembert, aki nem csak ügyes kezű de az emberek nyelvén is ért. A masszőrök sokszor indítanak saját vállalkozást, de találkozhatsz velük egy - egy gyógyfürdőben vagy szállodában is. Masszőrnek lenni nem csupán annyi, hogy masszírozod a vendéget, komoly háttértudást igényel, legyen az idegrendszer, anatómia, de akár bőrgyógyászati ismeretekkel is rendelkezned kell. Ezen ismeretek elsajátításához elengedhetetlen, hogy kellő elméleti tudással rendelkezz, amiben ez a masszázs tanfolyam a segítségedre lesz.


masszazs-tanfolyam-frissito-masszazs

Masszázs tanfolyamok fajtái

Ma már számtalan masszázs tanfolyam elérhető, mégis a legnépszerűbb mind a közül a wellness vagy svédmasszázs. Ez egy frissítő masszázs fajta, ami tulajdonképpen minden más masszázs alapját képzi. A célja, hogy a vendég abban az egy órában felfrissüljön és ellazuljon.
Nagyon sokan szenvednek ma reumás vagy más jellegű megbetegedésektől, amire igazi gyógyír lehet a gyógymasszázs. A gyógymasszázs a svédmasszázsra épül, ez már terápiás eljárás. Meg kell jegyeznünk, hogy a két eljárás között hatalmas különbség van és nálunk a masszázs tanfolyamon szerzett certifikát nem jogosít fel gyógymasszázs elvégzésére. Ma már elterjedt itthon a nyirokmasszázs, ami egy különleges technika és a célja, hogy aktiválja a nyirokereket, és stimulálja a para -szimpatikus idegrendszert. Segíti a szervezet méregtelenítési funkcióit, ezáltal erősítve az immunrendszert. A thai masszázs szintén egyre elterjedtebb, ehhez a masszőr nem használ krémet, hanem az ismert akupresszúrás pontokat stimulálja. Ennek célja, hogy helyrebillentse a test energiaszintjét, a nyomásos technika által.
A hölgyek kedvence a cellulit masszázs szintén nagy népszerűségnek örvend. A cellulit masszázst egy bizonyos krémmel vagy akár fóliás tekercses módszerrel végzik, a nagyobb hatékonyság érdekében.

masszazs-tanfolyamok-fajtai

Az álmom, hogy masszőr legyek…

A masszázs tanfolyam segítségedre lesz abban, hogy elsajátítsd az alapokat. Ez a tanfolyam a svédmasszázs alapjait foglalja magában, ami tökéletes lehet, hogy szeretnél elmélyedni a masszázs rejtelmeiben. A masszázs képzések hivatalos masszőr jelenlétében zajlanak, aki felügyeli a munkát. A masszázs képzés helyszínét szalonok biztosítják, ahol a szakmai gyakorlat is történik. Az online masszázs tanfolyam jó választás lehet számodra, ha nem akarsz több százezer forintot kiadni egy OKJ tanfolyamra, de szívesen megismerkednél a szakma alapjaival.

 

A masszázs tanfolyam felépítése

 1. Anatómia: sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek, csontok felépítése, tulajdonságai
 2. Csontok összeköttetései, ízületek alkotóelemei, mozgáselemei
 3. Izmok általános tulajdonságai, csoportosítása, járulékos elemek, az izomműködés
 4. Tájanatómia (váll, felső végtag, csípő, térd, láb)
 5. A keringési szervrendszer
 6. Az emésztés szervrendszere, táplálkozás-egészségügyi alapismeretek
 7. A légzés szervrendszere
 8. Az idegrendszer (szimpatikus, paraszimpatikus)
 9. A bőr mint érzékszervünk
 10. Főbb ortopédiai, bőrgyógyászati megbetegedések, indikációk, kontraindikációk
 11. Elméleti masszázs
 12. Gyakorlati masszázs

 

Online masszázs tanfolyamunk átfogó ismereteket ad, legyen az az idegrendszer felépítése vagy egyéb anatómiai ismeretek. A tanfolyam elvégzése után certifikátot állítunk ki, de ha szeretnél bővebb ismereteket akkor ajánljuk OKJ masszőr tanfolyamunkat, amit bármelyik nagyvárosban ( Budapest, Debrecen, Szeged) elvégezhetsz. A tanfolyam végén hivatalos tanúsítványt állítunk ki, amellyel akár egyéni vállalkozást is indíthatsz.

 

Milyen állások várnad rád hivatásos masszőrként?

Számos lehetőség áll rendelkezésedre ha úgy döntesz belevágsz és a gyógyító szakma lesz a hivatásod. Lehetsz egyéni vállalkozó, ha úgy tetszik szabadúszó, és megnyithatod a saját masszázs szalonodat. Ha úgy érzed ez túl nagy falat és előbb máshol alakítanád ki a vendégkörödet, az is egy megoldás. Dolgozhatsz gyógyfürdőkben, wellness szállodákban. Itt két fizetési módszer a legelterjedtebb: dolgozhatsz fix fizetésért, vagy jutalékos rendszerben.
Masszőrként elengedhetetlen, hogy érts az emberek nyelvén, ez a garancia arra, hogy kialakítsd a megfelelő vendégkört és számos visszatérő vendéged legyen.

 

Kinek ajánljuk a masszázs tanfolyamot?

 • Azoknak, akik szeretnének még többet megtudni erről a szakmáról.
 • Azoknak akik karrierváltásban gondolkodnak, és a gyógyító hivatás mellett döntöttek.
 • Azoknak igazi házi masszőrként funkcionálnak otthon, és mindig ők a “masszőr felelősök”.

 

Mire lesz szükséged a masszázs tanfolyam elvégzéséhez?

 • Nincs szükség előzetes tudásra.
 • Stabil internetkapcsolat
 • Toll, papír, ceruza és lelkesedés!

 

Tovább képeznéd magad?

Szeretnél továbbtanulni? Érdekel a masszőr szakma? Célod, hogy gyógymasszőr legyél? Akkor további képzéseink is érdekelhetnek!
2021-ben megszűnik az OKJ így érdemes még gyorsan belevágni egy gyógymasszőr képzésbe, ami hivatalos tanúsítványt ad. Nézz szét a tanfolyamok között!

 

A tanfolyam moduljai

 1. Sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek
  a. Bevezetés
  b. Sejtek
  c. Szövetek
  d. Szervek, Szervrendszerek
 2. Csontok összeköttetései, felépítése, tulajdonságai
  a. Csontok összeköttetései
  b. Csontok
 3. A törzs, felső és alsó végtagok csontjai, összeköttetései
  a. A törzs csontjai
  b. A törzs csontjainak összeköttetései
  c. A felső végtag csontjainak összeköttetései
  d. Az alsó végtag csontjainak összeköttetései
 4. Ízületek alkotóelemei, mozgáselemei
  a. Az ízületek összetartásában szerepet játszó tényezők
  b. Az ízületek kitüntetett helyzetei
  c. Az ízületek mozgásai
  d.Az ízületek osztályozása
 5. Főbb izmok, járulékos elemek, izomműködés
  a. Az izmok általános tulajdonságai
  b. Az izmok csoportosítása
  c. Az izmok járulékos részei
  d. Az izomműködés élettana
  e. A mellkas izmai
  f. A hasizmok
  g. Hátizmok
 6.  A felső és alsó végtag izmai
  a. A felső végtag izmai
  b. Az alsó végtag izmai
 7. A keringési rendszer, tápanyagok és építőanyagok
  a. Artériák/ütőerek, vénák/visszerek, kapillárisok/hajszálerek és nyirokrendszer
  b. Tápanyagok és építőanyagok
 8. Masszázs javallati és ellenjavallatai
  a. Ortopédia
  b. Gyakori bőrbetegségek
  c. Masszázs indikáció/javallatai, kontraindikáció/ellenjavallatai
  d. Teszt
 9.  Masszázs gyakorlat

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Papp Attila

29 éves gyógymasszőr, a Melange Massage tulajdonosa. Lassan 8 éve kezdtem pályafutásomat thai masszázs elsajátításával, azután lettem gyógymasszőr egy 2 éves képzés által. Több helyen is megfordultam masszőrként már. Svédországban is dolgoztam egy Spa-ban, ahol sokat tanultam mind masszázsról, mind vendégekkel való bánásmódról. Célom egy olyan környezetet kialakítani vendégeim számára, ahol minőségi pihenésben lehet részük, feltöltődhetnek és megújult erővel térhetnek vissza mindennapi teendőikhez.

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések: