fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Ezzel foglalkozhatsz, ha elvégzed műkörmös tanfolyamunkat

Adunk egy áttekintést arról, hogy a műkörmös tanfolyam elvégzésével, milyen tudáshoz, lehetőségekhez juthatsz a munka világában.

 

Hol tart a népszerűségi listán a műkörmös tanfolyam?

A szépségápolási képzések továbbra is az élmezőnyben vannak, rendkívül népszerűek minden korosztályban, és nem csak nők körében! Örömmel tapasztaljuk, hogy férfiak is elvégzik a képzést és aztán dolgoznak is a szépségápolási szakmákban.

A szépészeti ágazat munkavállalóira tulajdonképpen bármikor kereslet van. Belföldön, külföldön, egész évben vagy idénymunkára.

 

Vajon miért ilyen népszerű még mindig?

A lelkünk csak akkor van rendben, ha a testünk is. Lelki jólétünkhöz hozzátartozik az is, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és ehhez a szépségápolási szakmák rendkívül sokat hozzá tudnak tenni. Gondoljunk bele, mennyivel jobban érezzük magunkat, ha frizuránk, körmeink, bőrünk rendben van.

A kézápoló és műkörömépítő egy olyan szakma, amelyben kreatív lehetsz, és nemcsak testet, de lelket is ápolsz. Mai rohanó világunkban mindenkinek jól esik a törődés, különösen, ha azt szakember végzi. Ráadásul, ahogy az évszakok váltják egymást, úgy változnak az aktuális trendek is, mind színben, mind anyagokban és mintában, így unatkozni, belefásulni sosem fogsz ebbe a szakmába.

Az sem megvetendő, hogy egy gyorsan megszerezhető szakmáról van szó, hiszen jelenleg 3-4 hónap alatt már a kezedben lehet a szakmai bizonyítványod!

Mit kell tenned, ha szeretnéd elvégezni a tanfolyamot?

Ahhoz, hogy megkezdd a tanfolyamot, semmi másra nincs szükséged, mint általános iskolai végzettségre, egészségügyi alkalmasságra és hogy a vizsga időpontjáig betöltsd a 18. életévedet. Ha ezek meg vannak, akkor már csak rajtad múlik, hogy milyen gyorsan vághatsz bele a szakmába, és leszel aktív kézápoló, hiszen az ország 30 városában indul ez a képzés, bizonyára a te lakhelyed vagy annak közelében is.

Fontos tudnod, hogy a jelentkezés folyamán összeállítunk neked egy nagy értékű, magas minőségű kezdőcsomagot, mely eszközöket és anyagokat is tartalmaz, és amelyeket használni fogod a képzés folyamán.

 

Lássuk, mire is számíthatsz magán a tanfolyamon!

A szépségiparhoz tartozó képzések mind-mind gyakorlatorientáltan zajlanak, hiszen ezekben a szakmákban emberekkel foglalkozunk. Ahogy a neve is mutatja, szépségápolást végzünk, a vendég szépségét emeljük ki, fokozzuk az esztétikai hatást, megőrizve a kéz egészségét. Ennek magas színvonalú elvégzése csakis sok-sok ráfordított idővel, gyakorlás árán érhető el. Ettől ne ijedj meg, hiszen magasan képzett oktatóink által olyan tudásra tehetsz szert, amivel a sikeres OKJ-s vizsga után akár azonnal el is kezdheted a szakmát!

Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy az elméleti tudás megszerzése mellett a gyakorlatra tudj koncentrálni. Hallgatói oldallal, nyomtatott anyagokkal, videókkal, letölthető anyagokkal, csoportokkal és még sok minden mással segítünk a szakma megszerzésében! Mindent rendelkezésedre bocsátunk, amivel elősegíthetjük a sikeres szakmai vizsgát.

Hogy mivel is fogsz foglalkozni a tanfolyam ideje alatt?

Mivel a szakma gyakorlati része folyamatosan változó, hullámzó, megújuló, ezért csak néhányról teszünk említést, a teljesség igénye nélkül.

 • Meg fogod tanulni, hogyan döntsd el a vendéged állapotfelmérése során, hogy szabad-e kézápolást, műkörömépítést végezned, vagy orvosi segítségre lesz szüksége.
 • Aztán egyik első lépés lesz a teljes kézápolási folyamat elsajátítása, japán manikűrrel, lakkozással.
 • Meg fogod tanulni a legletisztultabb köröm elkészítését, a franciát. Ez egy nagyon fontos stílus, hiszen egyszerűsége, szerénysége a mindennapokra és alkalmi megjelenésre egyaránt tökéletes, ezért még mindig az egyik legkeresettebb. Ahhoz, hogy igazán szép legyen, tökéletes mosolyvonalat kell alkotnod.
 • Meg fogod tanulni a zselé és a porcelán közötti különbségeket, és meg fogod tudni helyesen építeni mindegyiket és meg fogod tanulni a töltést is.
 • Formák tekintetében a mandula és a kocka köröm biztos terítékre fog kerülni, hiszen ezek a legnépszerűbb, legélhetőbb formák, ellentétben az extrémebb formákkal. Az extrémeket is meg fogod ismerni, de munkád során nagy eséllyel ritkábban fogod alkalmazni, bár a díszíthetősége méreténél fogva sokkal nagyobb.
 • Fontos lesz megtanulnod, hogy vajon mitől esik le a műköröm, mert sajnos ez is előfordul. Feltételezhetünk helytelen viselést is, vagy akár betegség is okozhatja. Viszont ha biztos alapokon nyugszik az elkészített műköröm, akkor nem lehet baj. Ezért sem mindegy, hogyan készíted elő a vendéged körmét, milyen minőségű anyagokat és eszközöket használsz

Azt is tudnod kell,

 • Hogy sajnos ezt a szakmát sem kerülik el a betegségek. Lehetsz allergiás valamelyik anyagra. Vagy az ülőmunka okozhat problémákat. Nincs más teendőd, mint a prevenció. Figyelj magadra, a környezetedre, a vendégedre és tegyél meg mindent azért, hogy ne okozz magadnak és a vendégednek sem problémát.
 • A műkörömépítés egyik meghatározó alapja a jó sablon. Sokat fogod használni a munkád során, ezért nagyon fontos a sablonfelhelyezés alapos elsajátítása.
 • A sablon után a második legfontosabb anyagok közé sorolható az előkészítő folyadék, melyből már sokféle található a piacon. Nagyon fontos tudnod, melyik hogyan alkalmazható, hiszen egy kis figyelmetlenséggel akár súlyos bőrirritációt is okozhatsz. Amellett, hogy problémát, sérülést okozol a vendégednek, a hiteledet is rontod, ha nem tudod mit, hogyan szabad használni.
 • Az alapvető díszítési, mintázási technikákat is gyakorolni fogod. A szabadkézi mintázás történhet pl. porcelánból, 3D zselével, akril festékkel, vagy akár gél lakkal. A szabadkézi mellett hatalmas spektruma van a felhasználható anyagoknak is. Pl. matrica, nyomda, 3D díszek, sellőporos minta. Újabb és újabb divat üti fel a fejét, melyet mindig érdemes lesz követned.
 • Munkádat a kellékanyagok fogják segíteni. Kellék például minden, ami tárolásra alkalmas. Akár egy körmös bőrönd, tégelyek a díszítő anyagok részére, tálcák, tipek, időpontkártya, védőfelszerelések stb.

A szakma elméleti része pedig az alábbiakból áll:

 • Kézápoló, műkörömépítő szalon kialakítása és működtetése
 • Szolgáltatást megalapozó anatómiai, élettani ismeretek
 • Anyagismeret alkalmazásai
 • Kézápolás, műkörömépítés szakmai ismeretek

Ne ijedj meg, ez is menni fog annak érdekében, hogy szakmát szerezhess.

A kézápoló és műkörömépítő vizsga

A vizsgát megelőzően a legfontosabb, hogy szánj elég időt a felkészülésre mind az elméleti mind a gyakorlati részből. Így a vizsgán már felkészült leszel, már csak megbízható modellekre lesz szükséged.

Ahogy már korábban említettük, gyakorlatorientált szakmáról van szó, ennek tükrében a vizsgán a gyakorlati rész az, ami nagyobb százalékban számít bele a végleges jegybe. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy elméletből nem kell felkészültnek lenned. Hiszen ha elvégzed a képzést, vállalkozóvá válsz, és önállóan fogsz tevékenykedni. Ehhez nem mindegy, hogy például ismered-e a rád vonatkozó szabályokat, vagy hogy tudod-e miért kell biztosítást kötnöd, vagy hogy hogyan kell elszállítatnod a keletkezett szemetet. Ezek is nagyon fontos tudnivalók.

 

A vizsgán túl

Ha sikeresen levizsgáztál örömmel gratulálunk! Most már kiléphetsz a nagybetűs életbe és elrugaszkodhatsz a startkőről.

Ha kézápoló és műkörömépítő szakmában szeretnél dolgozni, akkor el kell végezned a teljes kéz-, köröm-, kutikulaápolást valamint a műkörömépítési folyamatot, bőrápolást, díszítést és a napi visszatérő feladatokat, mely a szolgáltatásodhoz tartozik.

A szépségipar többi szolgáltatójához képest minimális befektetéssel működtetheted a vállalkozásodat. Hiszen csak 1-2 gépre, asztalra, és a kellékekre lesz szükséged. Nem úgy, mint pl. egy fodrásznak, akinek a mosótól a búrán át a tükörig, sok mindenre és sok helyre van szüksége. Viszont ezt a sok helyet akár ki is használhatod, ha be tudsz társulni egy szépségszalonba. Akkor ugyan nem tudsz teljesen független lenni, de ha ügyes vagy, akkor a társszakmák vendégeit meg tudod szerezni magadnak és máris bővülhet a vendégköröd. Gondold végig, hogy hogyan éreznéd jól magad ebben a szakmában és tedd meg most a megfelelő lépéseket a saját érdekedben. Hiszen te magad oszthatod be a munkaidődet, és ha elég szorgalmas és kitartó vagy, jól megélhetsz ebből a szakmából.

További képzések

Mivel szépészeti szakmáról van szó, sok-sok díszítő vagy technikai továbbképzést lesz még érdemes végezned, hiszen csak így fogod tudni követni és alkalmazni az aktuális trendeket. Ezekből weboldalunkon is szemezgethetsz a szépségápolási és divat tanfolyamok között.

A szépségipar folyamatosan fejlődik, így te sem maradhatsz le. Vannak egynapos képzések, ilyen a műköröm díszítő tanfolyam és a háromféle műszempilla építő tanfolyam (1D, 2D, 3D). Ezek általában hétvégén kerülnek lebonyolításra. Érdemes elvégezni ezeket a tanúsítvánnyal záródó képzéseket, hiszen 1 nap ráfordítással olyan új dolgokat tanulhatsz meg, amiket aztán a szalonodban azonnal alkalmazhatsz, bővítve ezzel a nálad elérhető szolgáltatások körét.

Ha még bizonytalan vagy, és csak belelesnél a szépségápolás apró csodáiba, akkor mutatunk 2 otthon elsajátítható tananyagot, amit a saját időbeosztásod szerint végezhetsz el. Az egyik a kéz- és lábápoló, műkörömépítő alapismeretek tanfolyam, mely elméleti alapozó képzés, bepillantást enged az ápolás rejtelmeibe.

A másik a sminkes tananyag, mellyel gyönyörű alapvető és különleges sminkelést, sminkelési technikákat sajátíthatsz el. Hidd el, érdemes elsajátítanod még akkor is, ha csak magadon alkalmazod. De aztán máson is fogod.

S ha már a kézápoló és műkörömépítő végzettséged megvan, akkor jöhet a lábápoló is! Szélesítsd a tudásodat, a kínálatodat, és egyre több vendéged lesz. De azt ne feledd, csak akkor lesz egyre több elégedett vendéged, ha te egyre jobb vagy, és fejlődsz.

Europass bizonyítvány kiegészítő igénylése

Ha sikeresen levizsgáztál, akkor lehetőséged van Europass bizonyítvány kiegészítő igénylésére, idegen nyelven. Erre akkor lehet szükséged, ha pl. külföldön vállalnál munkát. Jelenleg (2020-ban) az angol nyelvű ingyenes, csupán le kell tölteni a vizsgaszervező cég honlapjáról az igénylőlapot, el kell küldeni az OKJ-s bizonyítvány másolatát, valamint elutalni a megfelelő összeget. Ezután a vizsgaszervező cég ki fogj állítani és el fogja neked küldeni az Europass bizonyítvány kiegészítődet, mellyel már bátran továbbléphetsz. Ilyen egyszerű.

 

Most már úgy érzed felkészültél a műkörmös tanfolyamra?

Akkor tedd meg a legfontosabb lépést! Keresd fel weboldalunkat és regisztrálj a képzésre, hogy beférj a gyorsan megtelő csoportok valamelyikébe! Ne feledd, 30 városban indítjuk a képzést, így biztosan megtalálod te is a helyedet. Várunk szeretettel!

 

 Forrás: eduline.hu; nive.hu

Kép: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések