fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Eladó tanfolyamot keresel? Bemutatjuk a ruházati és műszaki eladó képzéseket

Tudod, milyen eladó tanfolyamok vannak? Milyen feladatai vannak az eladónak? Mit kell naponta vagy időszakosan elvégeznie? Milyen iskolai végzettséggel kezdheted el az eladó tanfolyamot?

 

Eladó tanfolyamok kínálatunkból

Kereskedelmi tanfolyami kínálatunkban többféle eladó tanfolyamot és kombinált képzést is találsz, melyek mind szakképesítések. Ezek közül most a ruházati eladó és a műszaki eladó képzéseket mutatjuk be.

Íme, az eladó tanfolyamok listája:

Mi a feladata az eladónak?

Először is tisztázzuk, melyek azok a feladatok, melyek specifikusságtól függetlenül napi, vagy időszakos feladatként fognak rád várni, ha elvégzed a tanfolyamot.

Az általános nézet szerint az eladó feladata a vevő kiszolgálása. Ami igaz is, de ezen felül rengeteg olyan feladata van, amit mi vevők nem látunk, nem ismerünk.

2 fő csoportra oszthatók az eladó feladatai: vevői feladatok és üzleti feladatok.

Vevői feladat alatt azt értjük, amit a vevőért tesz az eladó: vagyis fogad, informál, segítséget ad, kiszolgál.

Üzleti feladat pedig minden, ami a vevői feladaton kívül esik. Ilyen például az áruátvétel, raktározás, rakodás, árufeltöltés, leltározás is.

Természetesen az elsődleges feladat az árucikk értékesítése azaz az eladás, amely minden üzletben, függően a szakosodástól, némileg eltérő lehet. De a fenti felsorolásból is jól látszik, hogy az eladónak a feladata végig követni az áru mozgását annak megérkezésétől az értékesítéséig.

 

A műszaki eladó

Ha műszaki cikk eladóként szeretnél dolgozni, akkor fontos, hogy legyen műszaki érzéked, hiszen a műszaki cikkekhez sok olyan leírás, tudás, ismeret tartozik, amelyek a gépek, eszközök kezelését tartalmazzák, és ha nem érted, akkor nem fogsz tudni segíteni a vevődnek.

A műszaki eladónak jótállási jegyekkel, garanciával is kell foglalkoznia, ezért még nagyobb figyelemre, összpontosításra lesz szükséged ahhoz, hogy a vevőt teljeskörűen ki tudd szolgálni, és ne érje se a vevőt, se az üzletet semmilyen kár.

A ruházati eladó

Mivel Ruházati eladóként a divat közelében fogsz dolgozni, fontos, hogy naprakész legyél az aktuális trendekkel. Hiszen a betérő, bizonytalan vásárlónak segítened kell megtalálni a divatos, és neki előnyös ruhákat, azok kezelését. Legyél finoman segítőkész és a vevő vissza fog térni!

Ruházati eladóként feladatod lesz még a ruhák előkészítése, hajtogatása, az üzlet általános rendezettsége, amely a kirakat elrendezését, kialakítását is jelenti. Egy vonzó, tiszta, rendezett kirakat nagyon vevőcsalogató, fontos, hogy törődj vele.

Milyen munkaerő-piaci lehetőségek vannak?

Az eladókra mindig nagy a kereslet. Nagyon sokféle lehetőséged lesz, ha elvégzed valamelyik eladó tanfolyamot. Akár még válogathatsz is, hogy egy kisebb üzletben szeretnél dolgozni, vagy inkább egy bevásárlóközpontot preferálsz. A különbségek kicsi és nagy között a nyitva tartásban, árumennyiségben, és ezek folyományaként egy- vagy többműszakosságban vannak.

Hogyan lehetsz jó bolti eladó?

Legfontosabb, hogy széleskörű kereskedelmi ismeretekkel rendelkezz, különösen az adott üzlet arculatához kapcsolódóan. Emiatt az áruk pontos ismerete az egyik legfontosabb a munkád során.

Legyél kedves és türelmes, szeresd a munkádat, csillogtasd meg a jó kommunikációdat. Sokszor fogsz nehezebb helyzetbe kerülni, de ilyen esetekben is higgadtnak és segítőkésznek kell maradnod, hiszen a stílusodon, és a hozzáállásodon is fog múlni, hogy a későbbiekben visszajön-e újra a vevő és jó hírét viszi-e az üzletnek.

Fontos a fizikai erőnlét is, hiszen árut fogsz pakolni. Lehet, hogy ruhafélét, de hidd el, annak is van súlya.

Legyél megbízható, hiszen ne felejtsd, hogy kasszát is fogsz kezelni, így nemcsak a termékekért, de a készpénzforgalomért is felelni fogsz.

Hogyan végezhetsz eladó tanfolyamot?

Az eladó tanfolyamokat mindössze 3 hónap leforgása alatt el tudod végezni. Semmi másra nincs szükséged, mint alapfokú iskolai végzettségre és egészségügyi alkalmasságra.

Weboldalunkon keresztül regisztrálj a Ruházati eladó tanfolyamra vagy a Műszaki cikk eladó tanfolyamra, majd küldd vissza nekünk az aláírt jelentkezési lapot, és hamarosan kezdetét veszi a távoktatásos képzés! Ne aggódj akkor sem, ha úgy látod, hogy a csoport már elindult, hiszen szinte bármikor bekapcsolódhatsz a képzésbe, semmilyen hátrányod nm fog származni belőle.

 

Kombinált képzések

Fontos információ, hogy eladó tanfolyamainkat kombinált képzésként is elvégezheted. Azaz választhatod a Műszaki cikk eladó + üzletvezető szakképesítés tanfolyamot vagy a Ruházati eladó + üzletvezető szakképesítés tanfolyamot is, ha szeretnél egyszerre 2 szakképesítést szerezni. Ebben az esetben, a sikeres vizsgát követően kettő szakképesítésről szóló, államilag elismert bizonyítványod lesz, amivel még több lehetőséged nyílik a kereskedelem világában.

 

Távoktatás

Amint a cikk elején, a felsorolásban láthattad, eladó képzéseink távoktatásban zajlanak. Ez az egyik legkényelmesebb oktatási forma, hiszen nem vagy helyszínhez kötve, nem kell utaznod. Csak kapcsolódj be az oktatásba! A tananyagokat elektronikus és nyomtatott formában is biztosítjuk, használd azt, amelyik neked kényelmesebb. Ha esetleg elakadsz, fordulj bátran az oktatóhoz. Tanulj otthonról, kényelmesen, költségkímélő módon.

 

Maradt benned még kérdés?

Keresd bizalommal a ruházati eladó és a műszaki cikk eladó képzések referensét telefonon vagy e-mailben, biztosan minden kérdésedre tudja a választ!

A kereskedelmi képzések még mindig nagyon keresettek, várunk tanfolyamunkon!

Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések