fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Hogyan lehetsz masszőr?

Milyen masszázs tanfolyamot érdemes végezni? Tudod, milyen lehetőségek vannak a piacon? Útmutatót adunk, hogy te is megtudd, hogyan válhatsz jó masszőrré!

 

Miért olyan keresett szakma a masszőr?

Kevés olyan munka van manapság a piacon, amely ne terhelne fizikailag bennünket. Ha ülőmunka azért, ha állómunka, akkor pedig azért van egészségkárosító hatása. Egy jó masszázs viszont mindenért kárpótolhat bennünket. Hiszen nemcsak egészségmegőrző, de betegség megelőző szerepe is van. És innen már csak egy ugrás a masszázs tanfolyam, amivel te is szakemberré válhatsz.

 

Miért szeretjük a masszázst?

Aki legalább alkalmanként jár masszázsra, tudja, hogy egy masszázs egy nehéz nap, vagy hét után teljes felüdülést képes nyújtani számunkra. Kisimulnak az izmok, felfrissülünk, visszatér az energiánk, nyugodttá és tettre késszé válunk. És ehhez mindössze masszázsra van szükségünk, éljünk hát vele!

Az érintés már csecsemőkorunkban is az egyik legfontosabb nyugtató eszköz. Ahogy növekszünk, folyamatosan fontos marad az érintés, hiszen például a kisgyermek egy esés után ölelésre vágyik. Így biztonságban érzi magát, és bizalmat táplál.

Ezáltal a masszőr munkája nagyon bizalmi, hiszen a legtöbb masszázsfajta esetén bőrkontaktus van. Vannak olyan terápiák, melyek ruhában történnek, de a legtöbb masszázs az adott testrész kitakarásával történik, hiszen így lehet igazán jól masszírozni, megnyújtani a görcsös izmokat.

 

Miért és mikor forduljunk masszőrhöz?

A legokosabb, ha a megelőzésre törekedünk. Aki rendszeresen jár masszázsra, elmondhatja, hogy izmai, ízületei rendszeres karban vannak tartva. Hiszen egy jó masszázs nemcsak lelkileg lazít el, hanem a test kritikus pontjait is felfrissíti, regenerálja. Testünk rugalmasabbá, ellenállóbbá, egészségesebbé válik.

Egy-egy húzódás, vagy elfeküdt nyak tönkre teheti a napjainkat. Viszont a rendszeres masszázs segítségével ezeken is hamarabb túllehetünk.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy rendszeres időközönként felkeres egy jó masszőrt, viszont mindig tartsuk észben, hiszen rengeteget segíthet. Gondoljunk csak egy hosszú, stresszes napra, amit egy jó lazító masszázzsal zárhatunk le. Ha sikerült befelé, magunkra figyelnünk, egyből elmúlik minden problémánk!

Más és más masszázsra van szükségünk különböző életszakaszokban is. Gondold végig: egy csecsemő, akinek izomstimulációra van szüksége, vagy egy tini, aki görbén tartja magát, egy ülőmunkát végző ember, vagy egy fizikai dolgozó, vagy egy idős, aki már nehezen mozog.

Masszőrhöz nem csak akkor érdemes fordulni, ha baj van, érdemes kihasználni a megelőző hatásait is.

 

Milyen masszőrt keressünk fel?

Nem mindegy, hogy milyen problémánk van, vagy van-e egyáltalán.

Ha épp nyaralunk, és úgy érezzük, hogy igazán megérdemlünk egy kicsivel több kényeztetést, mint máskor, akkor egy jó pihentető masszázsra van szükségünk. Irány a szálláshely spa részlege, ahol minden bizonnyal többféle pihentető masszázs közül válogathatunk. A masszőr ki fog kérdezni, pl. hogy van-e valamilyen betegséged, hiszen nem mindenfajta masszázst lehet minden esetben alkalmazni. A kényeztető, pihentető masszázsok között találunk pl. agyagost, csokoládést, lávakövest. Érdemes elmerülni bennük.

De ha pl. beállt nyakkal ébredtünk, legjobb, ha felkeresünk egy masszázsszalont, ahol széles a kínálat. Ott szintén kikérdeznek, és a legjobb, ha a szakemberekre bízod, hogy milyen masszázsra van épp szükséged. Rengeteg masszázsfajta létezik, mind-mind máshogy fejti ki a hatását, és ha nem vagyunk szakemberek, még ronthatunk is a helyzeten.

Nem mindegy, ki masszíroz?

Bizony, nagyon nem mindegy! Hiszen egy rossz mozdulattal károkat is lehet okozni! Fontos tudnod, hogy aki egyszer masszőrnek adja a fejét, az örök életében tanulni fog. A masszázst évszázadok óta alkalmazzák, és mindig van új terápia.

A masszőrök között sok látássérült ember van. Ha úgy érzed, hogy téged zavar, ha egy idegen lát, akkor is érdemes hozzájuk fordulni. Tudnod kell, hogy aki látássérült, annak más érzékei sokkal erősebbek. Tehát a tapintása minden bizonnyal finomabb, és sokkal könnyebben megérzik, hogy milyen lelki állapotban érkeztél aznap masszázsra.

 

Milyen előnyei vannak a masszázsnak?

A masszázsnak amellett, hogy betegségmegelőző és egészségmegőrző hatása van, nagyon jó hatással van a mindennapi életünkre is, így életminőség javító is.

Például kiválóan oldja a stresszt. A stressz felviszi a vérnyomást, a pulzust, ettől fájhat a fejünk, és egyáltalán: mindenünk feszült, kívül-belül. Aztán elmész a masszázsszalonba és máris kezdesz átlényegülni, hiszen nyugalomba érkezel, és csak veled foglalkoznak. Kisimul a lelked és a tested is. A masszázs után egész más emberként fogsz kilépni a szalonból.

Mivel a vérnyomásod és a pulzusod is helyreállt, megnyugodtál. Így már képes leszel nyugodtan aludni is, kipihenten fogsz ébredni. Tehát az alvásodra is pozitív hatással van.

Ha pedig az alvásod rendben van, akkor az immunrendszered is jól fog tudni teljesíteni, azaz kevesebbszer fogsz lebetegedni, egyre erősebbé válsz.

S ha már az erőnél tartunk: az ápolt, megdolgoztatott, fellazított izmok sokkal hamarabb regenerálódnak, és nő a teljesítőképességük. Azaz fizikailag is kevésbé leszel fáradékony.

És azt tudtad, hogy fájdalomcsillapító hatású is? Hiszen mennyire fáj a nyakad, amikor beáll, ugye? Egy jó masszázs után pedig, mintha mi sem történt volna, a fájdalom elmúlik. De gondolj csak azokra az izomsérült emberekre, akik akár kerekesszékben vannak. Micsoda fájdalmaik lehetnek! És a masszázs segítségével hihetetlen eredményeket tudnak elérni.

Ráadásul a bőrödre is jótékony hatása lesz, mivel a masszázs során nő a vérkeringés, ezáltal a méreganyagok is hamarabb kiürülnek, és ettől sokkal rugalmasabbá válik a bőröd.

 

Milyen masszázsfajták vannak?

A legismertebb masszázsfajták közül érdemes megemlíteni a gyógymasszázst, svédmasszázst, thai masszázst, frissítő masszázst, sportmasszázst. Ezeken kívül még nagyon sokféle létezik, a különböző betegségekre, igényekre. A kulcs az ellazulás, a stresszoldás, a betegségek megelőzése, de legalább szinten tartása. Idetartozik a reflexológia, a kéz- és a talpmasszázs is, hiszen mind a kezünkön, mind a talpunkon meg van minden szervünk térképe, és ezeket a részeket masszírozva befolyásolhatjuk a szerveket.

Masszázstechnikák

A masszázstechnikák mind az öt alapfogásra épülnek. Ezek a nyomás, a dörzsölés, a rezegtetés, a gyúrás és a simítás. Meghatározott sorrend és erősség szerint kell a masszírozást végigvinni ahhoz, hogy a megfelelő eredményt érjük el.

 

Mi a különbség a gyógymasszázs és a relaxációs masszázs között?

Ha fizikai panaszaid vannak, akkor gyógymasszázsra lesz szükséged. Ha kényeztető, nyugtató terápiára van szükséged, akkor a relaxációs masszázst neked találták ki.

 

Mire való a gyógymasszázs?

A gyógymasszázs, ahogy a neve is sugallja, gyógyításban segít. Az izmok, idegsejtek regenerálása a legfontosabb feladat.

Egy aktív sportoló esetén napi szinten fontos a kifárasztott izmok lelazítása masszázs segítségével. Hiszen akkora terhelésnek vannak kitéve, ami pl. mikroszakadásokat okoz az izomzatban, amit aztán regenerálni kell.

Meglepően sok újszülöttnél tapasztalják az izmok nem megfelelő működését, amin szintén rengeteget segíthet a szakértő masszázs. A mozgásfejlődés kitűnően elősegíthető vele.

Ha középkorú vagy, akkor már tapasztalhattál mozgásszervi panaszokat. Sőt ma már sok harmincas is megtapasztalja pl. a térdfájdalmakat. Nem megfelelő kezelés esetén izomvesztés, fájdalom, mozgáskorlátozottság is kialakulhat.

Ezek megelőzése érdekében érdemes rendszeresen felkeresni egy gyógymasszőrt.

Elmondható, hogy több nő jár masszázsra, pedig a panaszok általában a férfiakat jobban érintik.

 

Mire való a relaxációs masszázs?

Tedd a mindennapjaidat nyugalmasabbá! A relaxációs masszázs megszabadít a stressztől, méregteleníti a tested és a lelkedet is, javítja az életminőségedet.

Ha beiktatod 1-2 hetente, kitalálsz egy fix időpontot, amikor relaxációs masszázsra mész, már ettől jobban fogod érezni magadat! Várni fogod, hiszen tudod, hogy milyen jó hatással lesz rád. Megnyugszik a légzésed, rendeződik a pulzusod, javul az alvásminőséged, ellazulsz. Beindul a méregtelenítés, kisimul a bőröd. Kell ennél több ahhoz, hogy megőrizd az egészségedet? Csak egy valami! Ne felejts el masszázs után sok vizet inni, ezáltal még több méreganyag tud távozni a szervezetedből!

Érdekel a masszőr munka, szeretnél masszázs tanfolyamot végezni?

Most már láthatod, hogy milyen érdekes, összetett és szép szakmáról van szó! Ha masszőr szeretnél lenni, akkor folyamatosan naprakész tudással kell rendelkezned. Azaz nem állhat meg a tanulás az első tanfolyam után, hiszen ahogyan fejlődik az orvostudomány, úgy lehet hatékonyabb a masszőr munka is. Minél többet tudsz, és tudod jól alkalmazni, annál keresettebb leszel.

 

Hogyan lehetsz masszőr?

Kezdd az alapokkal, kóstolj bele a szakmába! Ismerd meg a relaxáló masszázs alapjait tanfolyamunkkal. És ha úgy érzed, hogy ez az igazán neked való, akkor érdemes lesz később tovább lépned például a gyógymasszázs vagy a sportmasszázs felé. Vagy tanuld ki a sokféle relaxációs masszázs egyikét!

Még mielőtt belevágsz, nézz magadba! Szeretsz emberekkel foglalkozni? Érdekel a gyógyászat? Képes leszel az egész életen át való tanulásra? El tudsz vonatkoztatni a saját problémáidtól, hogy csakis a vendégedre tudj koncentrálni? Meg van a fizikai erőd ahhoz, hogy napi szinten több órán keresztül masszírozz? Ha mindezekre igennel tudsz válaszolni, akkor már nincs is min gondolkodnod, vágj bele!

 

Mi vár rád a munkaerőpiacon?

Masszőrökre nagy kereslet van mind a turizmus, mind az egészségügy területén. Ha már eldöntötted, hogy alkalmazott vagy vállalkozó leszel, máris szűkült a kör. Dolgozhatsz pl. gyógyfürdőben, magánklinikán, idősotthonban, hajón, kórházban, hotelben, masszázsszalonban, vagy egyéni vállalkozóként. Lehetsz egy csapat tagja, de lehetsz olyan is, aki házhoz megy. Döntsd el, hogy neked melyik lenne a jobb, és keress így munkát.

 

Milyen munka vár rád masszőrként?

A masszőr nehéz fizikai munkát végez. Az egész tested dolgozni fog, el fogsz fáradni, de mivel hozzájárulsz a gyógyuláshoz, a relaxációhoz, ezért neked is egyfajta feltöltődést okoz.

A munkád során azonnali visszajelzést kapsz, látni fogod az eredményét, tudni fogod, ha jól dolgozol, és ez felemelő érzés lesz.

Ez a munka soha nem unalmas, hiszen nap mint nap, sőt akár óránként másokkal találkozol, új embereket, új technikákat ismerhetsz meg.

 

Hogyan szerezhetsz vendégkört?

Akár csapatban, akár egyénileg fogsz dolgozni, meg fogják ismerni az erősségeidet, és híred megy. Egy jó masszőrnek nem kell aggódnia, hogy nem lesznek ügyfelei. Hiszen ez az a munka, ahol azonnal visszajelzést kapsz, és ha jó vagy, híred fog menni, keresni fognak.

 

Nos, belevágsz a masszőr képzésbe?

Most már Te is tudod, hogy érdemes elsajátítanod a masszőr szakma alapjait! Ne habozz, jelentkezz most!

Forrás: webbeteg.hu; nagymasszorkepzo.hu;

Kép: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések