fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

A legjobb online angol tanfolyam kezdőknek

Megmutatjuk, milyen a jó angol tanfolyam, melyiket válaszd, ha még sosem tanultál angolt! Eláruljuk, miért is fontos, hogy pont az angolt kezdd el megtanulni!

 

Miért olyan fontos az angol nyelv?

A világon ma élő emberek 20%-a beszéli az angol nyelvet, vagyis a leggyakrabban használt nyelv. Ekkora számot semelyik más nyelv nem tud elérni. Ráadásul ez a jövőben még csak növekedni fog, hiszen gyakorlatilag a mindennapjaink részévé váltak az angol kifejezések, akaratunk ellenére is beszivárognak az életünkbe.

Például nem tudjuk megkerülni a munkánk során sem, mivel már teljesen általános, hogy egy cég nem csak Magyarországon belül, hanem a világ bármely pontjával üzleteket köt, ami nyelvtudás nélkül kivitelezhetetlen lenne.

Vagy gondoljunk bele saját családi életünkbe, akkor is szembe jön velünk az angol, ha nem keressük:

 • elmegyünk egy moziba, sokszor nem szinkronizáltak a filmek;
 • elmegyünk külföldi nyaralásra, és ha nem tudunk szót érteni, igencsak nehéz dolgunk van;
 • a számítógépes programok és játékok alapnyelve is mindig angol;
 • veszünk pl. egy új háztartási gépet, amin a feliratok, utasítások túlnyomórészt szintén angolul jelennek meg.

 

Mitől világnyelv az angol?

Akárhová is kerülünk a világban, szinte mindenhol meg tudjuk magunkat értetni angolul, ezért az angol lett a fő közvetítőnyelv. Ezt semelyik másik nyelvről nem lehet elmondani.

Bárhol is élsz a világban, sok-sok más országbeli barátra, kapcsolatra tehetsz szert, akikkel szintén elsősorban angolul fogsz tudni kommunikálni.

Ha a munkádhoz kutakodsz az interneten, magyarul nem biztos, de angolul biztosan találsz információkat, tudományos anyagokat. Legyen az cikk vagy akár videó, nyelvtudás híján bajban lehetsz.

Apropó internet. Az internet nyelve is angol. A weboldalak túlnyomó többsége angolul jelenik meg, még akkor is, ha nem angol ajkú országból származik, hiszen így nagyobb az esély a jobb látogatottságra, az üzlet fellendítésére.

Az sem véletlen, hogy a dalok nagy része is angolul íródott, így többen értik, jobban eladható termék.

A mozifilmek legtöbbje is angol nyelvű, ami így szintén sokkal könnyebben eladható amellett, hogy pont Amerika az, ahol a legtöbb filmet gyártják, talán nem véletlenül.

A multinacionális cégek fő nyelve is angol, akkor is, ha nem angol anyanyelv országbeli.

Az Európai Unió egyik hivatalos munkanyelve.

Ebből is jól látszik, hogy az angol ma már világnyelvnek számít, nélkülözhetetlenné válik az életünk minden területén, így csakis előnyünkre válhat, ha megtanuljuk.

 

Az angol nyelv

Az angol nyelv dialektusokra oszlik, ilyen pl. az angliai, az amerikai vagy az ausztráliai. Mindegyik egy kicsit más, mégis egy nyelvről beszélünk.

Érdekesség, hogy vannak leegyszerűsített angol nyelvek is, pl. a Karib-tenger környékén élők nyelve a Pidgin English, vagy az angol nyelvész által mesterségesen kialakított Basic English.

Nyelvtanilag a magyartól a legfőbb eltérés, hogy a szavak jelentése elsősorban nem a ragok, hanem a mondatban elfoglalt hely szerint változik.

Érdekesség még, hogy a számoknak egytől tizenkettőig való saját megnevezésük a múltban használt tizenkettes számrendszer miatt létezik.

Miért tanuljunk meg angolul? Íme, a főbb indokok!

 • Ahhoz, hogy diplomát szerezhess, nyelvvizsgára van szükséged. Minél hamarabb kezdesz nyelveket tanulni, akár online tanfolyamon, annál könnyebb lesz.
 • Ha nyaralni vagy üzleti útra mész külföldre, szintén szükséged lesz a nyelvtudásodra, és az angollal szinte bárhol nyert ügyed van.
 • Sok mozifilm nincs szinkronizálva, így amellett, hogy gyakorolhatod a nyelvet, nem kell kétségbeesned, hogy el tudod-e olvasni olyan gyorsan a feliratot, hiszen nem is lesz rá szükséged. Ráadásul hiába nagyon jók a magyar fordítások, azért az eredeti nyelvezet az igazi, a maga humorával, akcentusaival, szándékos bakijaival.
 • Ugyanez igaz a könyvekre is. A felkapott könyveket zseniálisan lefordítják, de mégsem ugyanaz az élmény, mint amikor eredeti nyelven olvashatod és értheted meg.
 • Ne legyen akadálya az álommunkának a nyelvtudás hiánya. Ma már alig van olyan állás, ahová ne kellene nyelvtudás, és az angollal itt is csak nyerhetsz.
 • Ha vezető vagy egy cégben, nagyon kellemetlen, ha nem beszéled a világnyelvet, vagy a partnereid nyelvét, és ha mindenhez, akár egy egyszerű csevejhez is tolmácsra van szükséged. Másrészt, ha a tárgyalásokat is le tudod folytatni önállóan, mert birtokában vagy a nyelvtudásnak, az olyan fényt vet rád, ami miatt biztosan nagyobb bizalommal fordulnak feléd az üzleti partnereid.
 • Ha még nem dolgozol, akkor a tanulás szempontjából is fontos lehet, hiszen így jó eséllyel pályázhatsz külföldi iskolákba is!
 • És ha már külföldön vagy, nem mindegy, mennyire tudod kihasználni a lehetőségeket, hogy pl. megismerd a választott ország kultúráját és a benne élő embereket, ezáltal szélesítsd a látóköröd.
 • Aki nyelvtudással rendelkezik, önbizalmat is szerez. Már nem fogsz aggódni, ha egy nyaralás alkalmával valami galiba keletkezik és ügyintézned kell, hiszen beszéled az angolt!
 • Maga a nyelvtanulás keményen megdolgoztatja az agyadat. Így az fejlődik, szellemi teljesítményed pedig nő.

Ma már angolul mindenkinek érdemes tudnia. Ráadásul ez egy olyan nyelv – pont azért, mert világnyelv – hogy az egymással angolul beszélők sokkal toleránsabban egymással, mint más nyelveknél, hiszen mindenki értékeli a másik erőfeszítéseit.

Mikor tanuljunk angolul?

Van, aki előbb, és van, aki utóbb, akár nyugdíjasként kezd nyelvtanulásba, mert akkor érett meg rá, vagy akkor derül ki, hogy tulajdonképpen nagy szüksége van rá.

A nyelvtanulásra időt kell szánni, mert a kezdeti sikerek után, 1-2 kudarc elveheti a kedvünket, de nem szabad feladni, hiszen ha valaki többnyelvű, azzal csak nyer.

Korábbi századokban, ha valaki több nyelven beszélt, nagyfokú műveltségnek számított, tisztelték érte. Ma már alapvető, hogy az anyanyelvünkön kívül legalább az angol benne legyen a repertoárban.

 

Munkavállalás

Azt szokták mondani, minél több tudásod van, annál többet érsz. Fokozottan igaz ez a nyelvtudásra. Hiszen akár más végzettség nélkül, csak a nyelvtudásodra támaszkodva lehet önálló munkád. Foglalkozhatsz pl. tolmácsolással, szövegírással, fordítással is. És mivel még mindig nagy a kereslet a jól beszélő munkaerőre, ezért a dotációban sem fogsz csalódni.

Ma már nem számít csodának, ha valaki külföldön vállal munkát, vagy nem a saját országában vállal munkát, vagy más országból dolgozik. Ezek megint olyan helyzetek, amikor nyelvtudás nélkül szinte semmire sem lehet menni, vagy csak nagyon nehezen, hatalmas erőfeszítések árán. Ez még egy indok arra, hogy belevágj az angol nyelv elsajátításába, az angol kezdő nyelvtanfolyammal!

A nyelvtanulás

Úgy érzed, hogy neked mindig is csak küzdés árán sikerült némi nyelvtudást magadra szedned?

Akkor ezt most felejtsd el, és szedjük szépen össze, hogyan csináld, hogy közben jól is érezd magad!

 • Tudatosítsd magadban azt a tényt, hogy az angol nem számít nehezen megtanulható nyelvnek, hiszen akkor nem is tudott volna világnyelvvé válni.
 • Már észre sem vesszük, és beszűrődtek a mindennapokba az angol szavak. Sokat már úgy használunk, mintha a saját anyanyelvünkhöz tartozna, pedig csak nehéz lenne megfelelő magyar szót, vagy kifejezést találni rá, így a könnyebb utat választva használja mindenki az angol kifejezést. Ezáltal egy folyamatosan fejlődő, bővülő nyelvről beszélhetünk. Vagyis már most is elég sokat tudsz angolul.
 • Ahogy tanulsz, jönnek a sikerek és érezni fogod, hogy egyre több, értékesebb vagy. Folyamatosan fogsz fejlődni, és már nem fog gondot okozni 1-1 angol mondat megfogalmazása vagy megértése, majd azon kapod magad, hogy már angolul gondolkodsz!
 • Mivel folyamatosan nagy munkában lesz az agyad, folyamatos lesz a fejlődésed más területeken is, hiszen a nyelvtanulás nem fogja engedni az agyadat ellustulni.
 • Lebegjen a szemed előtt a cél! Ha munkához van szükséged a nyelvre, akkor azért! Ha a diplomádhoz kell az angol nyelvvizsga, akkor azért! Ha csak szeretnél felhőtlenül nyaralni a családoddal, akkor pedig azért csináld végig! Mindenképp nyerni fogsz vele.
 • S ha már elérted a kitűzött célt, még mindig hozhatja úgy az élet, hogy teljesen más irányt vesz a karriered, belevágsz akár egy új vállalkozásba, amihez rengeteg információra van szükséged. Ilyenkor a legtöbb esetben angol nyelvű anyagokhoz jutsz hozzá.
 • Ha bármi miatt külföldre kerülsz, nem lesz gond, hogy megismerd a helyi szokásokat, a kultúrát, az embereket. Hiszen így nem csak a kirakatba tett turista csalogatókra fogsz rálátni, hanem a magad útját járva egészen más szemszögből ismerhetsz meg mindent, mert beszéled a nyelvet.
 • Érdemes a nyelvet alaposan megtanulni és folyamatosan gyakorolni, nehogy beporosodjon a tudás, mert bármikor szükséged lehet rá, és nem mindegy mennyire vagy hatékony.
 • A szorgalmadra és a kitartásodra nagy szükséged lesz, de a cél érdekében meg kell magad győznöd, hiszen kitárul a világ a nyelvtudás által.

 

Kinek ajánljuk a képzés elvégzését?

Ha gyakorlati tudásra szeretnél szert tenni, azaz szeretnél egyszerűbb mondatokat hamar megtanulni, és boldogulni, ha hirtelen külföldivel találod magad szemben, akkor érdemes az English Course nevű 2 modulos tanfolyamunkat elvégezned. Ezen a tanfolyamon is meg fogod tanulni a nyelvtant, de a fő törekvésünk, hogy minél több sikerélményed legyen, hiszen így biztosan nem fogod ideje korán feladni a nyelvtanulást.

Az angol online tanfolyamhoz nincs is másra szükséged, mint számítógépre és internetre. Nem kell tanórákra járnod, nem kell pénzt kiadnod könyvekre és utazásra, akkor tanulsz, amikor időd engedi, rugalmasan oszthatod be az idődet!

 

Érezd jól magad!

Ha komoly szándékaid vannak a nyelv elsajátításával, vagy ha csak hobbiból tanulod, csináld úgy, hogy jól érezd magad közben!

 • Ne félj az egyedül tanulástól! Ha mégis társakra van szükséged, akkor tanuljatok együtt! Online is lehetséges!
 • Kezdd kicsiben! Az újonnan vett ruhának nézd meg a címkéjét, és próbáld megérteni. Ugye, hogy nem olyan ördöngős?
 • Hallgass angol nyelvű podcastokat olyan témában, amik igazán érdekelnek, elgondolkodtatnak, vagy felvidítanak!
 • Válassz szinkronizálás nélküli filmeket. De nem kell mindent megnézni! Keress olyat, ami foglalkoztat, szóljon az akár a történelemről, vagy akár legyen egy természetfilm. Hidd el, sokkal könnyebb így nyelvet tanulni!

Észre sem fogod venni, hogy kúszik be az angol nyelvtudás az agyadba!

Forrás: Wikipédia
Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések