fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Online nyelvtanulás – Tanulj meg angolul és kezdj új életet az új évben!

Tanulj otthonod kényelméből angol nyelvet egyszerűen és hatékonyan! Mutatunk Neked számos tippet és trükköt, hogy minél könnyebben menjen az angol nyelvtanulás. Olvasd el bejegyzésünket!

 

Miért az angol nyelvet válaszd?

Ha szeretnél nyelvet tanulni, de még mindig nem sikerült eldönteni melyiket válaszd, akkor erre egyértelmű a válaszunk. Mi első nyelvként mindenképp az angol nyelvtanulásra bíztatnánk, hiszen ez a nyelv vált közös világnyelvvé. A világon az angol nyelvet ismerik a legtöbben.

Bármely országban tartózkodsz, az angolt néhányan biztosan beszélik legalább alap szinten, így nem fogsz segítség nélkül maradni egyetlen helyen sem, ha minimum az alapokat Te is elsajátítod.

Az angol nyelvtudás hatalmas előnyt biztosít számodra mind a munkaerőpiacon, mind a hétköznapi életben egyaránt, különösen akkor, ha külföldön szeretnél elhelyezkedni.

Sőt mondhatjuk, hogy az angol nyelv alapszintű ismerete a mai világban már elvárás. A sikeres karrierhez manapság már többféle szempontból is szükséges, nem is beszélve az állásinterjúról.

 

Tippek, trükkök a könnyebb nyelvtanuláshoz

Tudjuk, hogy nem olyan egyszerű egy nyelv elsajátítása. Viszont kitartással néhány hónap alatt elsajátítható egy megfelelő alapszint. Hogy minél könnyebb és egyszerűbb dolgod legyen, összegyűjtöttünk Neked számos nyelvtanulási praktikát.

 

Kösd össze a kellemest a hasznossal!

Óriási segítséget nyújt a nyelvtanulásban, ha eredeti angol nyelven, feliratozva nézed a filmeket. Milyen nyelvű felirattal? Váltogasd, néha angollal, néha magyarral, később felirat nélkül is próbálhatod. Mindegyik különböző módon segít a nyelv elsajátításában.

Az sem gond, ha filmnézés helyett inkább olvasni szeretsz. Akkor tedd ezt eredeti angol nyelven, szótárral a kezedben. Persze, valami egyszerű olvasmánnyal kezdj. Akár kisiskolásoknak szóló könyvekkel.

Emellett az is sokat segíthet, ha csak a háttérből hallgatsz angol szöveget. Összpontosítani sem fontos rá, hidd el, még a passzív nyelvhallgatás módszere is segítségedre lesz. Meglátod, ragadnak majd rád a szavak és a kifejezések, miközben kellemesen töltöd az idődet.

 

Szólalj meg!

Ha már az olvasásnál tartunk. Olvass hangosan! A legtöbb nyelvtanuló ellensége, hogy megszólaljon idegen nyelven. Ezzel a módszerrel abban leszel a saját magad segítségére, hogy ne ijedj meg, ha meg kell majd szólalnod mások előtt. Nem érint majd meglepetésszerűen, hogyan ejted ki a szavakat.

Alkoss mondatot minden új szóval!

Könnyebben rögzülnek az elsajátítandó szavak a memóriádban, ha nem csak bemagolni próbálod azokat, hanem a tanulás során szövegkörnyezetbe helyezed őket. A módszer segítségével a szavakat is könnyebben megtanulod, illetve gyorsul a mondatalkotási képességed.

 

Ragasztgass cetliket a lakás különböző pontjaira

Ha azt veszed észre, hogy egyes szavak különösen kifognak rajtad, egy cseppet se keseredj el! Ha néhány napon át a szemed előtt lesznek, biztos lehetsz benne, hogy észrevétlenül is megtanulod őket. Hajrá! Cetlizésre fel!

 

Vezess naplót angolul!

Nagyon hatékony módszer a nap folyamán tanultakat a nap végén leírni. Írj pár sort angolul, hogy mi történt veled aznap és használd fel hozzá, amit tanultál. Meglátod, ezzel a módszerrel sokkal jobban megragadnak a tanult szavak, kifejezések és nyelvtani szabályok.

 

Beszélj magadhoz!

A naplóírás mellett az is csodamódszer, ha napközben néha „magaddal beszélgetsz”. Magaddal, nem magadban, szóval ejtsd is ki a szavakat! Ez a folyékony beszédedet fogja gyorsítani. Ráadásul, nem lesz ki előtt beégned, mert saját magadhoz beszélsz.

 

Szerezz külföldi beszélgetőpartnert!

A nyelvet ott a legjobb elsajátítani, ahol azt anyanyelvi szinten beszélik. Te nem teheted meg, hogy hónapokra kiköltözz angol nyelvterületre? Nincs semmi gond! Szerezz anyanyelvi angol beszélgető-, vagy levelező társat! Ez a mai online világban már egy nagyon könnyen kivitelezhető módszer, mert számtalan helyen találhatsz ilyen partnert.

 

Ismered a brit nemzeti lobogó érdekes történetét?

Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága – röviden Egyesült Királyság vagy Nagy-Britannia – nyugat-európai szigetország, mely a Brit-sziget teljes részét és az Ír-sziget északkeleti területét, illetve több kisebb szigetet foglal magába.

A jelenlegi brit lobogó története egészen 1603-ig nyúlik vissza. Ekkor Skócia uralkodója, VI. Jakab, megörökölte Anglia trónját, és így I. Erzsébet halála után I. Jakab néven angol király is lett. Ezzel perszonálunió jött létre a két ország között, ami azt jelentette, hogy ugyanaz a személy a két állam feje, de megmaradt a két külön parlament és közigazgatás. Amikor perszonálunióra lépett Anglia és Skócia, az új uralkodó egyesült királyságainak új jelképet akart. A zászló Skócia és Anglia lobogóinak egymásra helyezésével született meg.

Ekkor még sem Wales, sem Írország nem képviseltethette magát a zászlón, hiszen mind a két ország az angol korona része volt. Ez 1801-ben változott meg, amikor Írország is nagyobb autonómiát kapott a királyságban. Ez a lobogót is megváltoztatta, és elnyerte mai formáját. Az Írországot jelképező Patrik-kereszt szintén az angolok keresztje mögé került. Hogy egyértelművé tegyék, Skócia nagyobb hatalom, mint Írország, a Patrik-kereszt fele akkora lett, mint a skót jelkép, az András-kereszt.

Az Egyesült Királyság zászlaja elérte végleges formáját

Így elmondhatjuk, hogy a brit lobogónak a skót zászló alapja adta a kék hátteret, amelyen Írország, Anglia és Skócia keresztjei láthatók. A zászló előterében a nagy piros kereszt Szent Györgynek, Anglia védőszentjének a keresztje. A György-kereszt hátterében a piros ferde kereszt Szent Patrik keresztje, aki az írek védőszentje. A Patrik-kereszt mögötti fehér kereszt pedig Szent András keresztje, aki Skócia védőszentje.

A brit parlament 1908-ban mondta ki először, hogy a Union Jack az Egyesült Királyság nemzeti lobogója. A lobogó hivatalosan Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának zászlaja. A Union Jack becenév eredetére több elmélet is született. Egyesek szerint azért kapta ezt a becenevet a zászló, mert az angolban a jack szó kis, hajókra tűzött lobogókat jelent. Így szerintük csak akkor szabad ezzel a névvel illetni a lobogót, amikor azt a szél felkapja. Mások szerint I. Jakabról az elnevezés, mivel ő adta ki a megbízást az új, közös zászló megalkotására. Így aztán az angol egyesülés – azaz union – szót megtoldották Jakab becenevével, Jack-kel.

Érdekesség, hogy több, korábban brit gyarmati ország zászlajának elemeként – még függetlenedésük után is – megmaradt a Union Jack. A brit zászló a nemzeti lobogók bal felső sarkában látható pl. Ausztrália, Új-Zéland, Fidzsi-szigetek, valamint Tuvalu esetében is.

 

Angol online tanfolyam, ha gyorsabban haladnál

Ha minél eredményesebben szeretnél haladni az angol nyelvtanulással, válaszd az Online angol tanfolyamot, teljesen az alapoktól! Ezen a képzésen nemcsak azt tanulod meg, hogy van angolul leírva és kiejtve néhány alapszó, hanem azt is, hogyan értesd meg magad angol nyelvterületen, teljes mondatokat használva.

Ez a kezdő angol tanfolyam abban nyújt segítséget, hogy teljesen az alapoktól tanulhasd meg az angolt. Minden lecke tartalmaz egy videót, ami segít Neked a szavak helyes kiejtésében és a hallás utáni szövegértésedben.

A leckék egymásra épülnek, így a feladatok egyre nehezebbek lesznek, ezáltal hatékonyan sajátítod el a nyelvet.

Saját tempód szerint haladhatsz, akkor tanulsz, amikor szeretnél. Helyezkedj el kényelmesen, vedd öledbe a laptopot és kezdődhet a tanulás. Hidd el, nem lesz nehéz dolgod, hiszen az angol nem számít nehezen megtanulható nyelvnek!

 

A tanfolyam felépítése

 1. Modul
  a. “To be” ige és ragozási formái
  b. Simple Present Tense – Egyszerű jelen használata
  c. Birtokos névmások
  d. Tagadás, Kérdőnévmások
  e. Present Continous Tense – Folyamatos jelen használata
 2. Modul
  a. Simple-past Tense – Múlt idő használata
  b. Névmások (birtokos, tárgyas, részes eset)
  c. Módbeli- és egyszerű segédigék
  d. Melléknevek fokozása
  e. Szövegértés
  f. Teszt
 3. Modul
  a. Munkával kapcsolatos szókincs
  b. Írd le a munkád!
  c. Egyéb hasznos szavak
  d. Interjú alapok
  e. Munkára jelentkezés
  f. Ajánló – hasznos videók, tananyagok

 

Most már tudod mit és hogyan érdemes tanulni

Ha meghoztuk a kedved az angol tanuláshoz és Online angol nyelvtanfolyamunkhoz, jelentkezz most, hogy ne csak a magyar nyelvet használd magabiztosan!

The end. ?

 

 

Forrás: thebrightacademy.hu, wikipedia

Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések