fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Milyen a tökéletes őszi smink? Sajátítsd el sminkes tanfolyamunkon!

Dobd fel arcod az őszi smink trendnek megfelelően! Most megtudhatod cikkünkből, hogy milyen divat uralja az őszi sminkszezont. Emellett, bemutatjuk Neked smink tanfolyamainkat is.

 

Vannak őszi trendek, amik sosem változnak

Egy picit minden évszakban módosítani kell sminkünkön. Ahogy közeledik a hűvösebb idő, a sminkelésben is megjelennek a hidegebb, sötétebb árnyalatok, vastagabb textúrájú termékekkel. Ezek a hideg árnyalatok többnyire inkább rózsaszínesek.

A füstös szem általában jó választás az őszre. Minden évszakban az alaptrendek közé tartozik ugyanúgy, mint a klasszikus fekete szemkontúr. Ha nincs egyéb ötleted, akkor ezekhez a megoldásokhoz mindig nyúlhatsz. Mindig stílusos végeredményt fogsz kapni.

Ne feledkezzünk el a csábos fekete ívelt szempillákról sem! Még, ha nem is sminkeled szemedet, a szempilláid kiemeléséről semmiképp se feledkezz el.

Az ősz beköszönte általában magával hozza a hangsúlyosabb, drámai színek megjelenését. A vörös és bordó rúzs ősszel mindig divatos választás. Nevezhetjük ezeket az ősz örök klasszikusainak is. Nyilván, ha nem szereted az erős színeket, kihagyhatod a palettádból.

 

Az idei ősz legnagyobb sminktrendjei

A visszafogottság helyett, most inkább a merészség uralja az őszi évszakot. Kíváncsi vagy mégis milyen sminktrendeket hozott el az idei ősz? Végig vesszük szép sorban, a rúzsoktól kezdve, a szemhéjfestésen át, egészen a szempillákig.

Nézzük először az ajkakat!

Újra reflektorfénybe kerülnek az ajakhangsúlyos sminkek. Bátran alkalmazzunk vöröset és a bogyós gyümölcsök színeit. Mindezeket nem matt, hanem fénylő kivitelben, akár egy kis szájfény segítségével. Ne féljünk kiemelni ajkainkat!

Ha már a kiemelésről van szó, visszatért a szájkontúr divatja. Ráadásul, lehet több árnyalattal is sötétebb a színe, mint a rúzsunké.

Viszont, ha erősen hangsúlyozod szádat, arcod többi részét – nappali smink esetén – már ne emeld ki.

 

Milyen legyen arcunk tónusa?

A halvány bőrfény most szuper trendinek számít. Nyilván, itt nem a zsíros csillogásra, hanem a ragyogóan üde bőrre gondolunk. Nem kell hozzá más, csak egy kis pirosító és highlighter.

 

Mi van a szemhéjfestéssel?

Nem kell, hogy elfelejtsük a színes nyári sminkeket. Használd nyugodtan az élénk citrom és narancs, kék, zöld színeket a szemeken. De fontos, hogy egyszerre csak egy szín árnyalatait alkalmazd. Amennyiben csak a belső szemzugodba alkalmazod ezeket a színeket, látványos hatást érsz el.

Láss csodát, visszatért a hidegen fénylő – szintén egy szín árnyalataiban tündöklő – szemhéjfesték divatja.

Amint látod, idén ősszel a monokróm szemhéj a divat. Szóval, egyszerre többféle színt ne alkalmazz szemhéjadon.

A cicaszem pedig még mindig divatos. De a külső szemzugon épp, hogy csak lógjon túl egy pici vonal. Itt ne essünk túlzásba.

 

Hogy áll most a szemöldök divat?

A dús szemöldök divatja úgy látszik továbbra is megmarad. Lényeg, hogy természetességet sugározzon. Akár a szemöldök laminálást is kipróbálhatod.

 

Óriási szempillák

Extrém hosszú, extrém fekete, extrémen ívelt pillák. Ez most az őszi style. Szinte divat, ha látszik, hogy műszempillád van.

 

Milyen sminktanfolyamokat ajánlunk számodra?

Kétféle sminkes tanfolyammal várunk. Amennyiben online, saját időbeosztásod szerint szeretnéd elsajátítani a sminkelés alapjait, az online Smink tanfolyamot javasoljuk. Ha sikeres vizsga után vállalkozást is indítanál, a Sminkes és szempillaépítő tanfolyamot ajánljuk.

 

Online smink tanfolyam

Szeretnéd tudni mi áll jól Neked? Vannak sejtéseid, de több információt szeretnél róla? Megtanulnád az alapsmink gyors elkészítését?

Az online Smink tanfolyam moduljai során megismerkedhetsz a sminkelés alapjaival, megmutatjuk mik az alapvető sminktermékek, illetve bemutatjuk a profi smink technikáit is. Emellett gyakorlati oktató videók is várnak Rád.

Az oktatási anyag áttanulmányozásával, ezentúl képes leszel a bőrszínednek és bőrtípusodnak legmegfelelőbb alapozó kiválasztására, reggelente 5 perc alatt a nappali szuper sminked felvitelére, valamint a füstös smink elkészítésére is. Ez a sminkes tanfolyam megtanít téged arra is, hogyan tudsz az arcformádnak megfelelő alkalmi sminket készíteni. Illetve, megismertetünk a sminkelés előtti bőrápolás, így a krémek használatának fontosságával is.

Az online Smink képzéssel megalapozod smink tudásod és belekukkanthatsz a beauty szakma rejtelmeibe.

A tanfolyam személyes jelenlétet nem igényel és időkorlát nélkül hozzáférhetsz, így bármikor visszanézheted a tananyagot. Minden modul végén tesztekkel ellenőrizheted tudásod.

Ez a szakmai képzés Neked való, ha kacérkodsz a sminkes szakmával, de még nem döntötted el, valóban Neked való-e. Elvégzéséhez nincs szükség semmilyen előképzettségre. Amikor eldöntötted, azonnal indulhat a sminktanulás egyéni tempóban! Napi egy-két óra és hamar látványos tudásra teszel szert. Néhány alkalom után könnyedén tudsz majd másoknak professzionális sminkes tanácsokat adni!

 

Az online Smink tanfolyam felépítése

 1. Modul 
  a. Bemutatkozás
  b. Bevezetés
  c. Sminkelés előtti bőrápolás
  d. Teszt
 2. Modul – Smink technikák
  a. A száj festése
  b. A szemöldök formázása
  c. A szempilla festése
  d. Műszempillák
  e. Az arc formázása
  f. Teszt
 3. Modul – Eszközök és termékek
  a. A megfelelő alapozó kiválasztása
  b. Bőrtípus és alapozó
  c. Sminkeszközök tisztítása
  d. Betegségek esetén hogyan járjunk el?
  e. Milyen eszközöket tartalmazzon a sminktáska?
  f. Milyen sminktermékeket tartalmazzon a sminktáska?
  g. Teszt
 4. Modul – Alap sminkek a gyakorlatban
  a. Színelmélet
  b. Nappali smink
  c. Érett bőr sminkelése
  d. Esküvői smink tudnivalók
  e. Koszorúslányok, örömanyák és a násznép sminkelése
  f. Füstös szemsmink
  g. Parti smink
  h. Különböző korok sminkjei
  i. Gyakorlatok
  j. Érdekességek
  k. Teszt

 

Sminkes és szempillaépítő tanfolyam

A Sminkes és szempillaépítő tanfolyam sikeres elvégzése után képes leszel vendéged sminkjének elkészítésére és a műszempilla építési technikák magas szintű alkalmazására. Ugye milyen jól hangzik?

Mielőtt megalkotod az igényelt sminket, specifikus sminktervet hozol létre a vendéged kívánságát és stílusjegyeit is figyelembe véve. Az egyeztetett sminktervet a sminkprofil alapján megalkotod és alkalmazod a különböző szempilla építési technikákat.

A tanfolyam jellege új típusú szakképesítés. A képzés 5-6 hónap alatt elvégezhető, ami tantermi- és élő online oktatás, illetve önálló otthoni felkészülés formájában valósul meg. Kérdés esetén oktatód elektronikus formában szívesen segítségedre lesz. A tananyagokat is elektronikus úton biztosítjuk számodra.

A Sminkes és szempillaépítő képzés árát részletekben is kifizetheted. A tanfolyam díja tartalmazza a nagy értékű eszköz- és alapanyag csomagot, mely a képzés végeztével is saját tulajdonodban marad.

Középfokú iskolai végzettség és a 18. életéved betöltése szükséges a tanfolyam megkezdéséhez. Ezen kívül egészségügyi alkalmasságra is szükséged van, mely vizsgálatot bármely foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely, foglalkozás-egészségügyi szakorvos elvégezhet.

A képzés végén tanúsítványt állítunk ki. Sikeres szakképesítő vizsga esetén államilag elismert Sminkes és szempillaépítő szakképesítést igazoló bizonyítvány kerül a tulajdonodba.

A tanfolyam elvégzése és a sikeres vizsga után önálló vállalkozást indíthatsz. Sminkes és szempillaépítőként dolgozhatsz szalonban vagy igény szerint más helyszínen, önállóan vagy csapatban, alkalmazottként vagy vállalkozóként. A döntés a Te kezedben lesz!

 

A Sminkes és szempillaépítő tanfolyamon elsajátítható

 • soros és tincses szempilla felhelyezése
 • műszempilla építés: 1D-4D
 • szempilla lifting
 • szemöldök laminálás
 • különböző sminktechnikák: nappali, estélyi, koktél, fantázia, esküvői – menyasszonyi smink
 • maszkolás, sebkészítés, öregítés
 • testfestés, arcfestés, henna, csillámtetoválás

 

Őszi smink tippek

 • Melegben a vizesebb bázisú termékeket, légies BB, vagy CC krémeket, hidegben pedig a zsírosabb, sűrűn fedő készítményeket javasolt alkalmazni. Így ősszel már előkerülhetnek a hideg időre tartogatott termékeid.
 • Megfelelően tisztítsd meg az arcod, mielőtt elkezdenél sminkelni. Annál is inkább, mert hűvösebb időben, kicsit vastagabb rétegű smink kerül az arcodra. Ez semmiképp se koszos bőrre kerüljön!
 • Arra mindig ügyelj, hogy az alapozót egyenletesen vidd fel arcbőrödre alapozó ecset vagy nedves alapozószivacs segítségével. Alapozó használat után pedig púder ecsettel egy vékony púder réteggel fixáld bőrödet.
 • Minden évszakban elengedhetetlen a fényvédő krém használata. Az UV sugárzásnál jobban semmi sem öregíti arcunkat. Ezt ne felejtsd el!
 • A sminkelés egyik legnagyobb trükkje a kontúrozás, vagyis az arc árnyékolása és kiemelése az ideális arcforma elérése érdekében. Ezzel a taktikával azt igyekszünk elérni, hogy minél oválisabbnak tűnjön arcunk. Amely területet kiemelnénk, világos színt – highlightert – viszünk fel, amiből pedig eltüntetnénk, oda sötétet. Ez a művelet azért is fontos, mert az alapozás homogénné teszi arcunkat, elveszi kontúrjainkat. Ezt muszáj ellensúlyoznunk.
 • Ha a természetes megjelenés kedvelője vagy, akkor sem árt legalább egy kis leheletnyi smink felvitele, hogy kiemeld szépséged.

 

Kedvet kaptál?

Amíg kint a falevelek hullnak, Te sajátíts el újabb és újabb sminktechnikákat!

Várunk szeretettel tanfolyamainkon!

 

 

Forrás: spiritakademia.hu, nlc.hu, instyle.hu, elle.hu

Képek: Unsplash, Shutterstock

Kiskó Anikó

További bejegyzések