fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Fejleszd magad! Önismeret és időgazdálkodás a mindennapokban

Hogy lehet jól gazdálkodni az idővel, amikor soha semmire nem elég? Kezd minden kicsúszni a kezedből, emiatt egy káosz az életed? Ne hagyd! Olvass tovább!

 

Mi az az önismeret?

Te ismered a személyiséged összetevőit? Tudod a határiadat és a lehetőségeidet, tudod, hogy minek mi áll a hátterében? Ugye, hogy nem is olyan egyszerű az önismeret?

Ahhoz, hogy jól tudj gazdálkodni a rendelkezésedre álló idővel, magadat is ismerned kell. Hiszen ha tudod, hogy zajban képtelen vagy összpontosítani, vagy tudod, hogy melyik feladatra mennyi időt kell valójában szánnod, akkor máris sokkal előrébb vagy, mint hinnéd!

Ha ismered magad, és megtanulsz jól gazdálkodni az idővel, akkor a jelenlegi káosz hamarosan egy rendezett életté válik

24 óra nem elég semmire?

Szoktad azt érezni, hogy ha 48 órából állna egy nap, akkor sem érnél a feladataid végére? Minimum 8 órát dolgozol, gyereket nevelsz, háztartást vezetsz, rohansz egész nap, mégsem érsz a végére semminek, és még az ágyban is előveszed a laptopot? Vagy csak bezuhansz az ágyba, de másnap minden kezdődik elölről?

Ne hagyd magad! Ez a mókuskerék biztosan fel fog emészteni, hiszen ezt ép ésszel senki sem bírja sokáig. Szakíts időt magadra, szakíts időt arra, hogy megtanulj gazdálkodni a napi 24 órával! Fejleszd magad és meg fog változni az életed!

Ne felejtsd, hogy a jó időbeosztás nem azt jelenti, hogy nem csinálsz meg dolgokat, hanem hogy nem aprózod magad szét, és megtanulsz prioritást felállítani és azt megfelelő rugalmassággal betartani.

 

Át tudod gondolni nyugodtan a napi feladataidat?

Ahhoz, hogy képes legyél egy jó időbeosztást kialakítani, először fordulj magad felé. Nyugtasd meg az idegeidet, és kezdj relaxációba. Ne mondd, hogy Neked erre nincs időd. Szakítanod kell rá, a saját érdekedben. Hidd el, egyből másként fogsz tekinteni a világra és a Rád váró feladatokra, ha a stressz szintedet lejjebb tudod tornázni! A szorongásod is enyhülni fog, megtanulsz kikapcsolni. Ha nyugodtabb vagy, minden könnyebben megy!

A Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyamon megtanítunk különböző relaxációs technikákra és meditációs gyakorlatokra. Ezt bármikor előveheted, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá vagy csak azért, mert úgy érzed, hogy jól esne az adott pillanatban.

 

Valóban túl sok a feladatod vagy csak rosszul osztod be az idődet?

Az elmúlt másfél év mindenkinek a lelkében kőkemény nyomokat hagyott. Sokan a munkahelyüket is elvesztették vagy home office-ba kerültek, és onnantól összedőlt minden. Megszűnt a megszokás, a biztonság, a kiszámíthatóság, mindenki a káosz kellős közepében érezte magát.

Ha tényleg sok a munkahelyi feladatod, és ezért úszol el vele, akkor húzd meg a határokat, és ne vállald túl magad. Ha úgy érzed, hogy az elmúlt időszak akkora terhet tett rád, hogy nem tudod a munkahelyeden tovább cipelni, akkor válts! Lehetsz akár szabadúszó is! De akkor aztán tényleg meg kell tanulnod jól beosztani az idődet, mert nem lesz, aki figyelmeztessen, ha pl. közelít egy határidő! Ugyan a magad ura lehetsz, de légy felkészült! Ne ijedj meg, segítünk!

Home office?

Ha úgy döntöttél – vagy már így hozta a sors –, hogy home office-ban folytatod, akkor fel kell arra készülnöd, hogy mindenben csak magadra számíthatsz. Vajon hogy fogsz tudni ugyanolyan produktív maradni, mint eddig a munkahelyeden? Hiszen a megbízóid pontosságot várnak el, különben tovább fognak állni.

Hogy mit is kell tenned?

  • Először is alakítsd ki az otthoni munkahelyedet. Ne a kanapén ülve és ne is a konyhaasztalon dolgozz. Legyen egy saját sarkod, ahol csak és kizárólag dolgozol. Ne ott egyél, ne ott tanulj a gyerekkel. Az csak a munka helyszíne legyen. Ugyanúgy, mint amikor bemész az irodába.
  • Öltözz fel! Ezzel már át is lényegülsz, hangolod magad a munkára.
  • Tegyél rendet az asztalodon. Ha rumlis az asztalod, akkor az agyadban sem tud igazi rend lenni. Rendszerezz, csak az legyen elöl, amivel dolgod van. A prioritás itt is igaz!
  • Priorizálj a feladatok között! Ne kapkodj! Ne kezdj bele mindenbe!
  • Kommunikálj jól! Az asszertív kommunikációs tréning szintén hatalmas segítségedre lesz a home office-ban! Tanulj meg jól kommunikálni és máris sokkal könnyebbek lesznek a napok!
  • A legnagyobb titok a jó időbeosztás. Sokszor érzed úgy, hogy úgy ment el a nap, mintha semmi sem történt volna, mintha semmivel sem jutottál volna előrébb? Beosztottad a napodat, de a nap végén semmit nem tudtál kihúzni a listáról? Elkésel mindenhonnan, mert állandó csúszásban vagy? Akkor az Időgazdálkodás tréning – hatékonyság home office-ban tanfolyamunk pont Neked való!
  • Tudod, hogy ebben akár applikációk is a segítségedre lehetnek?

Betekintés az Időgazdálkodás tréning tanfolyamba

Legfontosabb, hogy megtanítunk arra, hogyan reagálj és dönts jól és hatékonyan, és hogy hogyan tudod kizárni a zavaró tényezőket, amelyek megakadályoznak abban, hogy jól menjen a napod.

Sokat fogsz önmagadról és a még hatékonyabb időbeosztásról tanulni. Megtanítunk a munkanap jó megtervezésére és a zavaró tényezők kizárására. Sőt! Azt is eláruljuk a tanfolyam alatt, hogy hogyan tudod a munkát még az otthoni körülmények között is sokkal egyszerűbbé tenni!

A tanfolyam online, fel sem kell kelned a gép elől, csak szánj időt magadra és a jövődre, hogy jobbak legyenek a mindennapjaid! Az idődet a tanfolyam alatt is Te osztod be, hiszen a saját tempódban tanulhatsz! Ez már eleve egy időbeosztási feladat, ami biztosan a hasznodra lesz!

Ez az a tanfolyam, ami megváltoztathatja az egész életedet. Rá fogsz jönni, hogy a jó időbeosztás segítségével nem csak a munkádat könnyíted meg, de a magánéletedre nagy hatással lesz. Sokan hatékonyabban home office-ban, mint irodai környezetben! Ez most még hihetetlen számodra?

Töltsd hasznosan az időt!

Ha munkahelyváltáson gondolkodsz, vagy csak az otthoni teendőkkel vagy rendszeresen elhavazva, akkor ez a tanfolyam biztosan a segítségedre lesz.

Mindegy hány éves vagy, milye élethelyzetben vagy, tanulni sosem késő!

Ezzel a tanfolyammal csak nyerhetsz, hiszen a segítségével olyan plusz időket nyerhetsz, amiket végre önmagadra fordíthatsz! Több energiád lesz, jobban fogsz aludni, csökken a stressz szinted! Mi kell még? Vágj bele!

Forrás: thebrightacademy.com; wikipedia.org

Képek: Unsplash

 

Matics Kata

További bejegyzések