Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítés online tanfolyam

Jelentkezz most!

Új típusú képzéseinkkel államilag elismert bizonyítványt szerezhetsz!

Részletekben is fizethetsz!

Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítés online tanfolyam elvégzésével naprakész tudást szerezhetsz.

Képzés ára:

199 000 Ft

Képzés típusa:

Szakképesítés, Szakképesítés (online), Szakképesítés (távoktatás)

Szükséges iskolai végzettség:

Érettségi bizonyítvány és szakmai előképzettség

Kiválasztott város:

Ha jelentkezni szeretnél, vagy további információkra vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi városok közül!

Ismerkedj meg a Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

Érdekel a HR területe, de inkább a háttérben zajló munkafolyamatokban vennél részt? Sokoldalú tudásra vágysz, amiket különböző területeken tudsz alkalmazni? A munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyam azoknak ideális választás, akik szeretnének egy piacképes szakmát magukénak tudni.

Ez egy olyan tanfolyam, ami három területet fed le. Elsajátíthatod a humán erőforrás, a társadalombiztosítás és a bérszámfejtés ismereteit, amiket aztán egységesen, vagy külön-külön is alkalmazhatsz a karriered során.

Ismerkedj meg a munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

Mit csinál egy munkaerő gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző?

A munkaerő gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző több különböző feladatot ellát munkája során, amik szorosan kapcsolódnak az emberi erőforrások területéhez.

A tanfolyamot sikeresen teljesítő hallgató képes ellátni a nyilvántartási és ügyintézői feladatokat, amelyek a munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosításhoz tartoznak. Alkalmas a munkaerőpiaci helyzetek felmérésére, az adatok vezetésére és a hivatalos szervekkel való együttműködésre.

A munkaerő gazdálkodás és társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyam elvégzése után az alábbi területeken szerezhetsz tapasztalatot:

HR feladatok

A HR, azaz a humán erőforrás feladatok közé tartoznak egy vállalkozás munkavállalóival kapcsolatos ügyintézések. Ahogy azt a terület neve és sejteti, legfőbb fókuszában az emberi erőforrások és azok menedzselése, rendszerezése és fejlesztése áll. A HR szakember kapcsolatban áll az alkalmazottakkal és részt vesz az adminisztrációs feladatokban is.

Bérszámfejtés

A bérszámfejtési feladatok ellátása is a munkaerő gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző feladatai közé tartozik. A bérszámfejtési folyamatok során a HR által megadott adatok alapján történik a havi bérszámfejtés, ami során a szakember figyelembe veszi a jogszabályokat. Ide tartoznak a bejelentések, a bevallások és más adatszolgáltatáshoz kapcsolódó feladatok.

Társadalombiztosítással kapcsolatos feladatok

A társadalombiztosítási feladatok kapcsán az ügyintéző számon tartja és tájékoztatja az érintetteket a családtámogatási lehetőségekről, a pénzbeli ellátások feltételeiről és a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos lehetőségekről is.

Kapcsolattartás

A munkaerő gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző feladatai közé tartozik a kapcsolattartás az esetleges ügyfelekkel és hatóságokkal (mint például a KSH, NAV, NEAK, ONYF, Kormányhivatal).

ber-tb-1.jpgMilyen készségekre lesz szükséged?

A szakmai tudás és a megszerzett tapasztalat mellett fontos, hogy a megfelelő készségekkel rendelkezz, ha a munkaerő gazdálkodás és a társadalombiztosítás területén képzeled el magad.

Íme a legfontosabb puha készségek, amik szükségesek ezen a területen:

Pontosság és precizitás

Alkalmazottak adataival, bérezési papírjaival fogsz dolgozni, ezért nagyon fontos, hogy pontos és precíz legyél. Ennél a szakmánál a pontatlanság sok fejfájást okozhat, hiszen hivatalos szervekkel is kommunikálnod kell, és extra munkát jelent, ha oda-vissza kell küldeni a dokumentumokat egy elütés, vagy elírt információ miatt.

Kritikus gondolkodás

A logikai készség és a rendszerben való gondolkodás elengedhetetlen ezen a területen. Egészében kell látnod a feladatokat, ugyanakkor képesnek kell lenned arra, hogy részleteire bontsd őket. Legyen szó bérszámfejtésről vagy társadalombiztosítási ügyek rendszerezéséről, egy szakember nem veszhet el a részletekben.

Problémamegoldás

Annak érdekében, hogy hatékonyan és gördülékenyen haladjanak a munkafolyamatok, képesnek kell lenned hatékonyan és módszeresen megközelíteni a felmerülő problémákat és a kreatív gondolkodás segítségével megoldani azokat.

Csapatmunka

Kevés olyan szakma van, ahol egy dolgozó teljesen egyedül dolgozik, mindenféle kontakt nélkül. A munkaerő-gazdálkodás területén dolgozó szakember pedig egyáltalán nem tartozik közéjük. Fontos az, hogy tudj csapatban dolgozni, meghallgasd a munkatársaidat, odafigyelj a kéréseikre és nyitottan állj hozzájuk.

Megbízhatóság

Egy szervezet belső rendszereinek ismerete felelősséggel jár, ezért kiemelten fontos, hogy megbízható szakember kezelje azokat. A határidők betartása elengedhetetlen, legyen szó hivatalos iratok beadásáról, vagy éppen a külső szervezetekkel való kommunikációról.

Kommunikáció

Mind a cégen belüli és a cégen kívüli kommunikáció esetén fontos a pontosság és az érthetőség. Egy TB ügyintéző szakembernek jó kommunikációs készségekkel kell rendelkeznie, amibe bele tartozik az írásos és a szóbeli kommunikáció is.

A munkaerő gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés célja

A tanfolyam során olyan szakemberek képzése a cél, akik képesek elvégezni a munkaerő gazdálkodási és társadalombiztosítási feladatokat a gyakorlatban.

A tanfolyam felkészíti a résztvevő diákokat a változatos helyzetekre, hogy sikeresen tudjanak helytállni a különböző, humán erőforrásokhoz kapcsolódó területeken és hatékonyan tudjanak együttműködni a hivatalos szervekkel.

Mi vár rád a képzés elvégzése után?

Miután elvégezted a képzést, akár azonnal munkába állhatsz. Kíváncsi vagy, hogy milyen területen szerezhetsz gyakorlatot?

A tanfolyam elvégzését követően lehetsz pénzügyi ügyintéző, bérszámfejtő és kalkulátor, vagy vállalati társadalombiztosítási ügyintéző is.

Alkalmazotti viszony

Dolgozhatsz egy cég számviteli osztályán, ahol minden olyan terület hozzád tartozik majd, ami a munkaerő gazdálkodással és a társadalombiztosítási ügyekkel kapcsolatos.

Tagja lehetsz egy könyvelői irodának is, ahol több vállalat ügyeiért felelsz egyszerre és a könyvelői csapattal dolgozol együtt.

Vállalkozói viszony

Amennyiben a magad ura szeretnél lenni, építheted a karriered vállalkozóként is, együttműködve egy könyvelőirodával vagy akár cégekkel is. Kisebb cégekkel dolgoznál szívesen? Csak a bérszámfejtés érdekel? Ez lehetőséget nyújt arra, hogy megválogasd az ügyfeleidet és hamar szakértővé válj.

ber-tb-2.jpgMiért válassz minket?

Több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezünk a felnőttoktatásban és több, mint 100.000 elégedett hallgató végzett nálunk az évek során. Ha piacképes szakmát szeretnél tanulni és egy mély, átfogó tudásra vágysz, akkor a legjobb helyen jársz!

A távoktatás előnyei

A munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés távoktatásban az ország egész területéről elérhető, így lehetőséged van, hogy saját igényeid szerint végezd tanulmányaidat.

Az online oktatás lehetőséget nyújt arra, hogy otthonról, kényelmesen, a saját időbeosztásod szerint sajátítsd el a munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítés megszerzéséhez szükséges tudásanyagot.

Szakképzett oktatók

Oktatónk a munkaügyi területen szerzett igazolt gyakorlattal és átfogó tudással rendelkezik és valós tudásanyagot biztosít számodra. A képzés során felteheted a kérdéseidet, elérhető lesz számodra egy részletes tananyag és támogatunk a fejlődésben.

Elismert szakképesítés

Ezzel a képzéssel államilag elismert bizonyítványt szerezhetsz.

A jelentkezés feltételei

A képzésre való jelentkezés feltétele az érettségi végzettség megléte. Mivel az oktatás e-learning, azaz online oktatási formában valósul meg, szükséges egy számítógép és egy stabil internetkapcsolat ahhoz, hogy az órákon részt tudj venni.

A további feltételekről az alábbi linken olvashatsz.

A képzés felépítése

A munkaerő gazdálkodási és TB ügyintéző képzés három fő témára épül, amik az alábbiak:

 • HR ismeretek

 • Bérszámfejtési ismeretek

 • Társadalombiztosítási ismeretek

Munkaerő gazdálkodási szakember és TB ügyintéző tanfolyam - Kinek ajánljuk?

 • Azoknak, akik irodai környezetben szeretnének elhelyezkedni és egy piacképes szakmát szeretnének magukénak tudni.

 • Azoknak, akiknek fontos a képzési idő hossza és viszonylag hamar szeretnének egy teljesen új szakmát elsajátítani.

 • Azoknak, akiket érdekel a HR területe, de nem a toborzási és kiválasztási folyamatokban szeretnének részt venni, hanem sokkal inkább a háttérmunkák vonzzák őket.

 • Azoknak a HR-eseknek, akik szeretnének mélyebben belelátni a bérszámfejtés és a társadalombiztosítási ügyek részleteibe.

 • Azoknak, akik tudásukat szeretnék felfrissíteni, kiegészíteni a munkaerő gazdálkodás és a társadalombiztosítás fogalmaival, összefüggéseivel.

Ha magadra ismertél, várunk a tanfolyamon!

A Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés távoktatásban az ország egész területéről elérhető, így lehetőséged van, hogy saját igényeid szerint végezd tanulmányaidat.

Miért válassz minket?

 • - több, mint 22 év tapasztalat a felnőttoktatásban
 • - garantáltan gyors és kedves ügyfélszolgálat
 • - több, mint 100.000 elégedett hallgató
 • - tanfolyamok országszerte, 35 városban
 • - tanfolyam indulások egész évben, különböző időpontokban
 • - magyar, családi vállalkozás
 • - folyamatos extra kedvezmények a jelenlegi és a végzett hallgatóinknak
 • - szakképzett, segítőkész oktatók
 • - online képzések
 • - részletfizetési lehetőség

HA JELENTKEZNI SZERETNÉL, VAGY TOVÁBBI INFORMÁCIÓKRA VAGY KÍVÁNCSI, AKKOR VÁLASSZ AZ ALÁBBI VÁROSOK KÖZÜL!

HA JELENTKEZNI SZERETNÉL, VAGY TOVÁBBI INFORMÁCIÓKRA VAGY KÍVÁNCSI, AKKOR KATTINTS AZ ONLINE GOMBRA!

Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakképesítés online tanfolyam képzésünket Hunter Hawk Kft. partnerünk szervezi.