fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Business coach képzés

[tba_ribbon]
[tba_icon_list_display]

Képzésszervező elérhetőségei:

Business coach képzés

Érdekel a business coaching? Inspirálónak találod, ha csapatoknak és vezetőknek tudsz segítséget nyújtani céljaik eléréséhez? Jól tudsz stratégiákat építeni és kitűnően kommunikálsz a körülötted élőkkel? Ha szeretnéd elsajátítani a coaching folyamat alapjait, ez a business coach képzés neked szól!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Business coach képzés?

Üzleti coach képzés - Mutass irányt csapatoknak és vállalkozásoknak!

A képzésen olyan tudásra tehetsz szert, amivel vállalkozások csapatainak és a vezetői beosztottaknak segíthetsz megtalálni a fókuszt és kialakítani egy akciótervet azok eléréséhez. Eszközöket és módszereket adunk a kezedbe a képzés folyamán, amiket a business coaching beszélgetések során alkalmazni tudsz. A nemzetközi példák azt mutatják, hogy a coaching - legyen szó személyes tanácsadásról vagy üzleti és karrier coachingról - meghatározó szerepet tölt be egy cég sikerességében. Egy tanácsadó nem csak a motiváció megtalálásában és megtartásában segít, de a munkahelyeken fellépő konfliktusok esetén is nagyon hasznos. A business coaching egyre elterjedtebb itthon is. A cégek egyre nyitottabbak arra, hogy coaching üléseken vegyenek részt a vállalati jólét és az üzleti sikerek elérésében, ezért ez a legjobb alkalom arra, hogy kitanuld a szakmát! Felkészültél? Akkor vágjunk bele, várunk a business coach online tanfolyamon!  

Mi az a coaching?

Mielőtt további információkat osztunk meg a coaching folyamatáról és annak fontosságáról, nézzük meg, hogy mit is jelent pontosan a coaching. A coaching angol szónak nincs pontos magyar megfelelője. A fogalomhoz legközelebb eső kifejezés az a típusú tanácsadás, ami személyes beszélgetést, fejlesztést foglal magába. A coaching célja, hogy feltérképezze az egyéni adottságokat, képességeket és személyiségjegyeket és az adott készségek kihasználásával a jövőbeli célok elérését segítse. A coaching segítséget nyújt akkor, ha valaki elakad és nem tudja milyen irányba induljon tovább, vagy mi is motiválja pontosan az életben, a karrierjében.

A coaching nem pszichológia

A coaching és a pszichológia is a mentális jólét kialakításában játszik szerepet, de a két terület mégsem ugyanaz. A legnagyobb különbség a kettő között az, hogy az egyik a múltat vizsgálja, míg a másik teljes mértékben a jövőre koncentrál. Egy pszichológiai rendelés során a múltbeli sérelmek, bántalmak és berögzült viselkedési formák vizsgálata kapja a főszerepet és ezek megértése, feldolgozása és feloldása a cél. Ezzel ellentétben a coaching a célokat helyezi a középpontba, a jövőbeli lehetőségeket kutatja és arra készíti fel a klienst, hogy elérje azokat.

Egy pszichológus csak egyetemi képzések során szerezheti meg a szakirányú végzettségét, míg a coaching alapjaira és gyakorlati ismereteire továbbképzések, online tanfolyamok, tankönyvek és workshopok segítségével is szert tehetsz. Ha szeretnél a segítő szakmában elhelyezkedni és az online oktatási rendszert kihasználva professzionális tudásra szert tenni, akkor jó helyen jársz!

Mit csinál pontosan egy business coach?

Egy coach az élet különböző területein tud segítséget nyújtani. A párkapcsolati nehézségek során a párkapcsoalti coach, az általános problémák kiküszöbölésében a life coach, míg a karrier és az üzleti célok elérését a business coach tudja segíteni. Nézzük meg, hogy pontosan mit csinál egy business coach és hogyan segít a kliensének, azaz a coachee-nak.

Egy business coach legfontosabb feladata, hogy kérdéseivel irányt mutasson, segítse a célkitűzést és a megvalósítás folyamatát. A coach eszközöket és technikákat alkalmaz, amik segítik a coachee-t a válaszok megfogalmazásában és ezáltal a személyre szabott megoldás megtalálásában. Egy business coach dolgozhat egyénekkel, és ritka esetekben vállalati csapatokkal is.

Miért jó egy vállalatnak a coaching?

Azt tehát látjuk, hogy mit is csinál pontosan egy coach. De miért olyan fontos ez egy cégnek? Hogyan tud belőle profitálni egy vállalkozás? Mit jelent a vezetők és a beosztottaik számára a coaching szemléletű működés? Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy hol és miért van szükség coachingra a szakmai területeken is.

Coaching vezetőknek

A business coach segítséget nyújthat vezetőknek és menedzsereknek a szervezeti célok megtalálásában és elérésében. A rendszeres coaching óra hozzájárul ahhoz, hogy egy vezető jobban, eredményesebben tudja irányítani csapatát és fókuszáltan tudja menedzselni a feladatokat. A coaching szemléletű vezető kiegyensúlyozottabb, motiváltabb és sokkal hatékonyabban végzi el a munkát.

Coaching a csapatnak

Akár a beosztottaknak is eredményes lehet egy rendszeres coaching beszélgetés, hiszen segít fenntartani a motivációt és beilleszkedni a céges kultúrába. Az egyéni beszélgetések mellett pedig rendkívül hasznos a szervezeti coaching egy csoport számára is. Ezek a néhány órás beszélgetések aktív részvételt igényelnek, ahol a csoport tagok az önismeret mellett gyakorlati tudást is szerezhetnek a csoporton belüli együttműködést illetően. A csoportos coaching készségek elsajátítását is biztosítja, mint a konfliktuskezelés, hatékony munkavégzés és célorientáltság.

business-coach-2

Hogyan válhat belőled business coach?

A coaching a segítő szakmák közé tartozik. Ha úgy érzed, hogy szívvel-lélekkel csinálnád ezt a szakmát, akkor van egy jó hírünk számodra! Könnyedén elindulhatsz te is ezen az úton és viszonylag hamar megszerezheted azt a szakmai képzettséget és tapasztalatot, ami segítségedre lesz a jövőben. Amennyiben úgy érzed, hogy számodra ez több lenne, mint munka, mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vágj bele és tanuld meg a coaching folyamat alapjait!

Sajátítsd el az alapokat

Kezdd a legelején! Tanuld meg a coaching alapjait, ismerkedj meg az üzleti coaching jelentésével és legfontosabb módszereivel, és szerezz átfogó tudást hazai és nemzetközi példákat vizsgálva. Ez a coaching képzés segít elindulni a céljaid felé vezető úton!

Rálátás az üzleti világra

Ha business coachként képzeled el a jövőd, szükséges, hogy legyen némi rálátásod az üzleti világra, a vezetői gondolkodásmódra és a szervezeti működés további elemeire. Ha a korábbi tapasztalataid során beleláttál egy cég belső működésébe, akkor az mindenképpen előnyödre válik majd. Ha azonban újdonság számodra ez a terület, akkor némi utánajárással elsajátíthatod az alapokat. A business coach képzésünk során ezeket részletesebben is átbeszéljük és egy átfogó tananyagot biztosítunk számodra.

Határozd meg a célközönséged

Startup-ok és kis cégek, vagy multik és óriási vállalatok? Hol dolgoznál szívesebben? Egy cég profilja, dolgozóinak száma és azok kora, stílusa, illetve a vállalati kultúra rendkívül befolyásolják, hogy egy coachnak milyen szerepe van a szervezeti életben és milyen jellegű beszélgetéseket szervez. Próbáld ki magad különböző piacokon és válaszd ki a számodra leginkább szimpatikus vállalati felépítést! Erre időt kell szánnod, de ha megtalálod azt a közeget, ahol a legjobban érzed magad, boldog és kiegyensúlyozott leszel, ami nem csak a karriered fejlődésére, de az egész életedre kihat.

A tapasztalat fontossága

Ahogy minden szakmánál, a coaching karrier építésekor is elengedhetetlen szerepet játszik a gyakorlat és a tapasztalat. Azt tanácsoljuk, hogy amint lehetőséged adódik rá, kezdd el élesben is alkalmazni a megtanult módszereket és eszközöket és szerezz minél több gyakorlatot! Tarthatsz ingyenes próba beszélgetéseket online, adhatsz ajándék coaching órát kis és nagy cégeknek egyaránt - találd meg a módját annak, hogy minél többet gyakorolhass. A különböző emberekkel és szituációkkal való megismerkedés segít a későbbi sikereid elérésében.

Fejleszd magad

Fontos, hogy a szakmai fejlődésre mindig szánj időt és energiát! Olvass nemzetközi cikkeket, coaching szemléletű könyveket, szakirányú magazinokat és bővítsd a tudásod online képzés által. Légy naprakész és kiemelkedő a szakmai tudásodat illetően!

Milyen készségekre lesz szükséged business coachként?

Összegyűjtöttük azokat a készségeket, amik fontosak, ha coach szeretnél lenni. Ha elnyerte a szakma a tetszésedet, de nem tudod, hogy rendelkezel-e azokkal a személyiségi jegyekkel és készségekkel, amik szükségesek hozzá, akkor olvass tovább!

Kommunikálj tisztán és érthetően

Az első és legfontosabb készség, ami szükséges, ha coach szeretnél lenni, az a tiszta és világos kommunikáció. A coachok egyik fő eszköze a beszéd, a személyes kommunikáció, ezért enélkül nem tud működni egy coaching ülés sem. Tucatnyi módszer áll rendelkezésre, amik segítenek fejleszteni a kommunikációs készségeket, ha úgy érzed, van hova fejlődnöd ezen a területen!

Kérdezz jól

A coach magyarra fordítva tanácsadót jelent, de ez mégsem felel meg pontosan annak, amit valójában csinál. A tanácsadó tanácsot ad, a coach viszont megfelelő kérdéseket tesz fel a megfelelő időben. A coachok nem adnak szakmai vagy életvezetési ötleteket, hanem segítik rávezetni az egyént a saját útja megtalálására. Ez nem mágia - a coach képzés során megtanítjuk neked, hogy hogyan tudsz megfelelő kérdéseket formálni és hogy mikor tedd fel azokat.

Hallgass figyelmesen

Fontos része az előző pontnak az, hogy a kérdéseidre adott válaszokat figyelmesen hallgasd meg és részletesen tudd értelmezni. Ha a kliens, azaz a coachee megnyílik és mesélni kezd, akkor a te feladatod az, hogy alaposan megvizsgáld a válaszait, hogy később azokra alapozva egy akciótervet tudjatok készíteni számára.

Motiválj, inspirálj

Egy coach akkor tud igazán hatni a környezetére és akkor tud segíteni leghatékonyabban egy vállalat dolgozóinak, ha hiteles. Törekedj arra, hogy motiváld és inspiráld a klienseidet és alkalmazd a coaching eszközöket a saját életed menedzselésére is!

Légy rugalmas

Egy coaching óra során vannak olyan kiszámíthatatlan helyzetek, amiket tudni kell kezelni és a beszélgetés megakadása esetén újra kell tervezni. Ezért fontos, hogy rugalmas légy és mindig megadd a lehetőséget az újratervezésre. Előfordulhat, hogy egy beszélgetés nem hoz olyan szintű eredményt, mint amire számítasz. Az ilyen szituációk esetén is neked kell irányítanod a kommunikációt, hogy az adott helyzetből a lehető legtöbbet kihozd!

Tudj tervezni

Egy coach egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy tud reális terveket felállítani és látja az utat azok eléréséhez. A személyes konzultációk során sok egyéni céllal és élethelyzettel, motivációval fogsz találkozni, ezért kiemelten fontos, hogy ezeket tisztán lásd és a klienseidnek megfelelő támaszt tudj nyújtani az karrierjük mérföldköveinek eléréséhez. Az eredményorientált gondolkodás fontos egy coach számára, hiszen egy vállalat működése során előfordulhat, hogy olyan belső akadályok merülnek fel, amit nem tud a csapat magától megoldani. Ilyenkor kimondottan fontos és hasznos, ha egy coach részvételével zajlik a célkitűzés és a tervezés. Erre sok gyakorlat elérhető, amit a coach képzés során elsajátíthatsz!

Gondolkodj logikusan

A logikus gondolkodás a tervezés egyik legfontosabb eleme. Ez segít abban, hogy reálisan lásd a szituációkat, problémákat vagy elakadásokat és a vállalat szereplőit is erre motiváld. A logikus gondolkodás az apró részletek során is nagyon hasznos és akkor is, ha egy több területre kiterjedő probléma megoldásán dolgozik a coach egy csapattal együtt.

business-coach-3

További személyiségbeli jellemzők, amik segítségedre lesznek coachként

Mik azok a személyiségjegyek, amik támogatják egy coach eredményességét? A fentebb felsorolt készségek mellett az optimizmus, az empátia, a nyitottság, az emberek iránti érdeklődés, az etikus magatartás és a professzionalizmus mind segítenek téged abban, hogy sikeres coach lehess!

Miért válassz minket?

Készen állsz arra, hogy megtanuld a coaching legfontosabb elemeit? Szakirányú képzésen szeretnél részt venni, ahol te oszthatod be az idődet? Nálunk ez lehetséges! A coach képzésünk előnyeit összegyűjtöttük neked, hogy megkönnyítsük a döntésedet a jelentkezési folyamat előtt. Tanulj online a legjobb szakemberektől és szerezz stabil, gyakorlatorientált tudást a business coaching képzés során!

Az online oktatás előnyei

Online oktatási rendszerünk rengeteg előnnyel jár. Amellett, hogy a tananyagot egyéni tempóban tudod elsajátítani, a részvétel egyetlen feltétele csak egy számítógép és stabil internetkapcsolat. Becsatlakozhatsz egy budapesti kávézóból, egy vidéki parkból, a szobádból, a nyaralásról. A coach képzést bárhol, bármikor elvégezheted és így a képzési idő is teljes mértékben a személyes preferenciáidhoz igazodik. Ha több időre van szükséged, haladhatsz lassan, ha viszont egy hétvége alatt végezni szeretnél a tananyaggal, az is lehetséges. Az online tanulás kényelmes, időhatékony és személyre szabható.

Szakképzett oktatók

A tanfolyamon való részvétel során lehetőséget nyújtunk számodra, hogy a szakma legjobbjaitól tanulj. Olyan oktatók várnak a coaching képzésen, akik magas szintű szakmai tudással és sok év tapasztalattal rendelkeznek. Az oktatóink coachként dolgoznak, ezért hiteles információkat és a gyakorlatban is releváns oktatási anyagokat tudnak átadni számodra.

Gyakorlati tudásra tehetsz szert

Az elméleti anyagok elsajátítása nagyon fontos része a coach képzésünknek. A technikákat, módszereket és további coaching eszközöket azonban tudnod kell használni is, ezért a gyakorlat pont olyan fontos, mint az elméleti tananyag megértése. A nálunk végzett diákok gyakorlati tudással fejezik be a képzést, hogy a lehető leghamarabb alkalmazni tudják azokat élesben is.

Kinek ajánljuk a tanfolyam elvégzését?

  • Azoknak, akik szeretnének a coachként szervezeti szektorban elhelyezkedni
  • Azoknak a gyakorló coachoknak, akik szeretnék bővíteni a tudásukat a legfrissebb módszerek és eszközök megismerése által
  • Vezetőknek, akiknek szeretnék csapatukat hatékonyan menedzseléni és motiválni
  • HR menedzsereknek, akik a szervezeti feladataik elvégzését szeretnék fejleszteni
  • Mindenkinek, akiket érdekel a karrier és üzleti coaching


Egyedi vállalati képzések, személyre szabott csomagajánlatok a naprakész tudásért a The Bright Academynél!

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Pillants bele!

Szívesen megnéznéd miről is szól a Business coach képzés? Pillants bele oktatónkkal készült videóba!

Itt volt egy shortcode form: aac_c3_submit_form

Azért lett elrejtve, hogy ne tudjanak  regisztrálni, mert fals regek érkeztek be. Ha ez újra elérhető, akkor egy captcha-t rárakni erre a formra