fbpx

Agile Coach tanfolyam

Fejleszd a csapaton vagy a vállalaton belüli agilitást az Agilis Coach képzés segítségével! Az alkalmazkodásra, gyors változtatásra való képesség, a megoldások megtalálása a kihívásokra mind-mind hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat. Legyél profi Agile Coach!

Oktató:

Tóth Gábor

Tóth László

[tba_ribbon]
[tba_icon_list_display]

Képzésszervező elérhetőségei:

Regina Megyeri

+36308648928

megyeri.regina@tanfolyam.hu

Agilis coach képzés

Hatékonyság, értéknövelés, logikus és követhető munkafolyamatok? Ha a csapatok fejlesztése és a munkafolyamatok hatékonnyá tétele izgalmas feladatnak tűnik számodra, akkor az agilis coach képzés ideális választás számodra! Sajátítsd el az agilis coaching alapjait és a szükséges módszereket ahhoz, hogy profi agile coach váljon belőled! Várunk az élményalapú, felhasználásra kész online képzésünkön!

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Agile Coach tanfolyam?

1. Az agilis „hagyma” – mit és hogyan értelmezzünk benne
  • Agile manifesto
  • A hagyományos szervezet és vezetői stílustól a felhatalmazott csapatig
2. Transzformáció = változás
    • A változás megélésének pszichológiája és fiziológiája
    • Motiváció és végrehajtás
    • „Mi nem vagyunk startup, itt ez nem működik’ – az ellenállók
    3. Az agilis vezető
    • Főnök vs vezető
    • Servant leadership
    • Delegáció, felelősségben tartás
    4. Az agilis csapat
    • Hogyan alakítsunk ki agilis csapatokat?
    5. Az agilis szervezet
    • Melyik keretrendszert válasszuk?
    • Agilis és nem agilis csapatok együttműködése
    • Metrikák szervezeti szinten
    • Szervezeti szintű események
    6. Célmeghatározás, a célok struktúrája – a tervezés művészete
    • Az OKR módszer (objectives and key results)
    • Story mapping
    7. Skálázódjunk!(?) – hogyan és miért?
    • Skálázott működés vagy csapatok közötti függőségek?
    • A skálázott modellekről bővebben
    8. Az agilis coach szerepkör
    • Igazi coach-e az agilis coach?
    • Az agilis coach, mint vezető
    • Mitől lesz valaki jó agilis coach?
    • Agilis coach viszonya a többi szerepkörhöz (developers, PO, management)
    • Scrum master és Agilis coach szerepek viszonya

    Agile-Coach

        Agilis coach képzés

        A coach szakmában képzeled el magad? Szenvedélyed a fejlődés, a haladás, az hatékony munkavégzés és erre örömmel motiválnál másokat is? Az agilis coach képzés ideális számodra, ha a coaching alapjait mellett szeretnéd az agilis módszereket is elsajátítani, hogy ügyfeleidnek maximális segítséget nyújthass. A tanfolyam 2022-ben indul - iratkozz fel még ma, hogy ne maradj le róla! 

        Az agilis coach jelentése

        Az agilis coach egy modern kifejezés és módszer, ami ötvözi az agilis technikákat a coaching elemeivel. De hogyan kapcsolódik ez a kettő egymáshoz? És milyen környezetben hasznos igazán? Nézzük meg, hogy mi is az agilis jelentése és mit csinál pontosan egy agilis coach!

        Mit jelent az, hogy agilis?

        Az agilis szó arra a tulajdonságra utal, amikor valaki képes gyorsan alkalmazkodni és változtatni egy folyamaton. Azt is jelenti, hogy az agilis rendszerben egy problémára több megoldás is rendelkezésre áll. Egy vállalati környezetben sokszor jelennek meg problémák és kihívások, amiken a nem agilis csapatok hajlamosak leragadni. Ez amellett, hogy időveszteséggel jár, negatív hatással van a csapatszellemre, a motivációra és a teljesítményre is. Ezzel ellentétben az agilis csapatok képesek kreatívan reagálni az ilyen helyzetekre és gyorsan irányt váltani az eredményesség érdekében.

        Ki az agilis coach?

        Az agilis coach az a szakember, aki az agilis módszertanok alkalmazásával segíti egy vállalat fejlődését. Az agilis coach együtt dolgozik a vezetői csapattal és részt vesz a fejlesztési folyamatok kiépítésében, a változások menedzselésében és a hatékonyság növelésében. Szoros kapcsolatot ápol a csapattagokkal is és átlátja a cég működését, hiszen így tud leghatékonyabban segíteni a szervezetek számára.

        Az agilis coach feladatai

        Az agilis, vagy más néven agile coach feladata, hogy segítse a vállalkozások dolgozóit az agilis módszertanok elsajátítására és alkalmazására a projektmenedzsment során. Felel a fejlesztési folyamatokért, részt vesz a megvalósításban és ösztönzi a dolgozókat és a vezetőket, hogy az agilitás elsődleges szempont legyen a munkafolyamatok során. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az agilis coach nem projektmenedzser és nem Scrum Master! Az agile coach segít a célkitűzésben és az akcióterv felállításában, de nem menedzseli és irányítja a csapatot a projekt elvégzése során. Sokkal inkább az agilis mindsetet adja át a vállalat dolgozóinak és folyamatosan támogatja őket annak betartása céljából.

        agile-coachMilyen készségekre van szüksége egy agilis coachnak?

        Nézzük meg, hogy a szakmai tudás mellett milyen készségekre van szükség, ha agilis coachként szeretnél elhelyezkedni!

        A Scrum rendszer ismerete

        Az első és egyik legfontosabb, hogy agilis coachként ismerd és tudd a Scrum módszertanokat alkalmazni. A Scrum módszerek a projektmenedzsment során alkalmazott technikák, amik növelik a dolgozók hatékonyságát és eredményességét. A Scrum alapján sprintekben dolgoznak az csapatok egy termék vagy fejlesztés létrehozása érdekében. Mivel az agilis működés is a hatékonyságot és az alkalmazkodást hirdeti, fontos, hogy tisztában legyél a Scrum alapjaival. Ne aggódj, a képzésünk során elsajátíthatod az alapvető fogalmakat és módszereket!

        Kommunikáció

        A coaching folyamatok nagyon fontos része a kommunikáció. Nap, mint nap emberekkel kell együtt dolgoznia egy coachnak, így nem csak a kapcsolat kialakítása, de annak fenntartása céljából is lényeges, hogy egy coach jó kommunikációs készségekkel rendelkezzen. A tiszta, logikus és érthető beszélgetés mellett ugyanolyan fontos, hogy egy coach jó hallgató legyen, jól tudjon kérdezni és a vállalat dolgozói szívesen megnyíljanak előtte.

        Problémamegoldás

        A vállalati életben és a projektek lebonyolítása során tucatnyi probléma törhet a felszínre. Abban, hogy a csapat ne ragadjon bele ezekbe a szituációkba, az agilis coach jelentős szerepet játszik. Egy friss nézőponttal, vagy kreatív megoldások segítségével tudja átlendíteni a csapatot a krízishelyzeten. Lényeges tulajdonság tehát, hogy a coachnak jó problémamegoldó készségei legyenek, és a problémák helyett a megoldásokat lássa.

        Türelem

        A coach folyamatosan emberekkel dolgozik együtt, ezért szükséges az, hogy jól tudja kezelni a különböző személyiségeket. Előfordulhatnak stresszesebb időszakok, amikor a csapaton nagy a nyomás és az ilyen szituációk esetén is türelmesnek, támogatónak kell lennie a coachnak a dolgozók személyes és a csapat fejlődésének támogatása céljából. 

        Milyen karrier vár rám agilis coachként?

        Hosszú távra tervezel és egy stabil, nagy cégnél dolgoznál? Vagy projekt alapú munkánkban teljesednél ki igazán? Az mozgat meg, hogy egy vállalat kultúráját gyökeresen átalakítsd az agilis módszerek alkalmazásával? Vagy inkább csak részmunkaidőben, független tanácsadóként vállalnál munkát? Bármi lehetséges! Íme a két leggyakoribb munkahelyi forma, amiket a coachok karrierje szempontjából érdemes körbejárni.

        Dolgozz beosztottként

        Egyre elterjedtebb, hogy egy cég teljes munkaidőre alkalmaz egy coachot, aki az agilis csapat tagjaként vesz részt az üzleti mindennapokban. Így ha a napjaidat rendszerben képzeled el, szívesen jársz be egy irodába és szükséges számodra a kiszámíthatóság, a stabilitás, akkor ideális választás számodra az alkalmazotti viszony.

        Légy szabadúszó

        Nem is gondolnád, hogy mennyi szabadúszó coach vállal munkát cégeknél. Egy bevált módszer az, hogy a coach függetlenül, projekt alapú megállapodásban van jelen a cégben. Ez szuper választás annak a vállalkozásnak, ahol kicsi a csapat, vagy nem kell radikális változás. Szabadúszóként akár 2-3 ügyfeled is lehet egyszerre, beoszthatod a saját idődet és több területen kipróbálhatod magad. 

        agile-coachAgile coach képzés - Itt a helyed!

        Az agile coach képzésünk azoknak ideális választás, akik szeretnék elsajátítani a coaching szakma alapjait és kiegészíteni a tudásukat az agilis módszertanokkal. Nálunk otthonról, a saját tempódban haladhatsz a tananyaggal és a szakma legjobbjaitól tanulhatsz! Úgy érzed, hogy neked való a coach szakma? Akkor itt a lehetőség, hogy megtedd az első lépést az álmaid felé!

        Ezen a képzésen van a helyed, ha...

        • szeretnél olyan gyakorlati tudásra szert tenni, amellyel a képzés elvégzését követően rögtön munkába is tudsz állni

        • meg akarsz ismerkedni az agile coaching eszközök használatával a szervezeti környezetben

        • szakmabeli vagy és szeretnéd kiegészíteni a szakmai tudásod az agilis technikák ismeretével

        • érdekel a segítő szakma és a coaching minden részlete

        • a környezetedben lévő emberek sokszor fordulnak hozzád tanácsért és szeretnéd őket működő módszertanok alapján segíteni a céljaik elérésében

        • agile coachként szeretnél karriert építeni és egy online, gyakorlatias képzésen szeretnéd elsajátítani a szakmához kapcsolódó tananyagot

        A agilis coach képzés 2022-ben indul! Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a tanfolyam indulásáról!

        Becsült időtartam:

        • 4 hetes képzés, heti 2 alkalom
        • február 2 - február 28.
        • 18:00 - 20:00
        • 2 napos intenzív képzés
        • február 9 - 10.
        • 09:00 - 18:00

        Képzésszervező elérhetőségei:

        Megyeri Regina

        +36308648928

        1. Az agilis „hagyma” – mit és hogyan értelmezzünk benne
        • Agile manifesto
        • A hagyományos szervezet és vezetői stílustól a felhatalmazott csapatig
        2. Transzformáció = változás
          • A változás megélésének pszichológiája és fiziológiája
          • Motiváció és végrehajtás
          • „Mi nem vagyunk startup, itt ez nem működik’ – az ellenállók
          3. Az agilis vezető
          • Főnök vs vezető
          • Servant leadership
          • Delegáció, felelősségben tartás
          4. Az agilis csapat
          • Hogyan alakítsunk ki agilis csapatokat?
          5. Az agilis szervezet
          • Melyik keretrendszert válasszuk?
          • Agilis és nem agilis csapatok együttműködése
          • Metrikák szervezeti szinten
          • Szervezeti szintű események
          6. Célmeghatározás, a célok struktúrája – a tervezés művészete
          • Az OKR módszer (objectives and key results)
          • Story mapping
          7. Skálázódjunk!(?) – hogyan és miért?
          • Skálázott működés vagy csapatok közötti függőségek?
          • A skálázott modellekről bővebben
          8. Az agilis coach szerepkör
          • Igazi coach-e az agilis coach?
          • Az agilis coach, mint vezető
          • Mitől lesz valaki jó agilis coach?
          • Agilis coach viszonya a többi szerepkörhöz (developers, PO, management)
          • Scrum master és Agilis coach szerepek viszonya

          Agile-Coach

              Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

              (havi bruttó átlagbér)

              200 000 HUF
              (minimálbér)
              600 000 HUF
              1 000 000 HUF
              1 100 000 HUF
              Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

              Kitől fogsz tanulni?

              Tóth Gábor

              Agilis Coach és tréner

              • Jelenleg a Lufthansa Systems Hungária Kft-nél tölt be Agilis Coach szerepkört
              • 10 évig dolgozott IT/telekommunikációs szektorban
              • 15+ éves tapasztalata van pénzintézeti szektorban különböző pozíciókban, hazai és nemzetközi környezetben
              • IT fejlesztői csapatok mellett más termékkategóriáért felelős csapatok támogatásában is részt vett
              • Nemzetközi szintű skálázott agilis működést támogat SAFe Release Train Engineer szerepben
              • Trénerként agilis gondolkodásformáló és szerepköri (Scrum Master, Product Owner) felkészítő tréningeket tart
              • Certified Professional Scrum Master II (PSM II), Certified SAFe Advanced Scrum Master (SASM)

              Tóth László

              Scrum Master és Agilis Coach

              • Jelenleg szabadúszóként támogat KKV és nagyvállalati agilis működést
              • 12+ év tapasztalat Lokális és Nemzetközi IT projektek vezetésében
              • 8+ év agilis tapasztalat
              • Több nagyvállalati agilis transzformáció aktív résztvevője volt
              • Agilis módszertani tréningek szervezése és lebonyolítása
              • Feladatai közé tartozik a kulcsszereplők és csapatok támogatása illetve mentorálása
              • Certified Scrum Master (CSM), Certified SAFe Advanced Scrum Master (SASM), Professional Scrum Master II (PSM-II)

              Pillants bele!

              Szívesen megnéznéd miről is szól az Agilis coach képzés? Pillants bele oktatónkkal készült videóba! 

              Képzési adatok

              A választott képzés Agile Coach tanfolyam

              Csoport(ok) *

              Személyes adatok Kérjük, hogy a személyi igazolványban szereplő adatok alapján töltse ki az alábbi űrlapot!

              *