fbpx

Webfejlesztő tanfolyam – a webprogramozás alapjai

Oktató:

[tba_ribbon]
bruttó

149 990 Ft

99 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Webfejlesztő tanfolyam – a webprogramozás alapjai?

Ez az online webfejlesztő tanfolyam segít neked megismerkedni a webprogramozás alapjaival. Ha szívesen dolgoznál az IT szektorban, esetleg karrierváltásban gondolkodsz, akkor itt a lehetőség, sajátítsd ez a webprogramozás alapjait és valósítsd meg az álmaidat. 


Webfejlesztő tanfolyam - Mi az a webfejlesztés? 

A tanfolyam során közelebbről megismerkedhetsz a webfejlesztés és webprogramozás alapjaival. De először is érdemes tisztázni, mit foglal magában a webfejlesztés? Mivel foglalkozik pontosan a mindennapok során a webfejlesztő? Csak weboldalakat fejleszt? Egész nap csak kódol? Ez magányos munka vagy csapatban is kell dolgoznod? Tényleg jól fizet az IT szektor? 


Mi az a webfejlesztés? 

A webfejlesztők feladata egyértelműen: weboldalak fejlesztése. Munkájuk azonban nem áll meg itt, hiszen a weboldalt később ők tartják frissen és naprakészen, a karbantartásért ők a felelősek. 


Webfejlesztők típusai 

Nem, nem csak egyféle webfejlesztő létezik, feladataik szerteágazóak. A webfejlesztőket általában három kategóriába soroljuk. Léteznek front end, back end és full stack fejlesztők. 


Back end fejlesztők 

A back end fejlesztők felelősek a háttér folyamatokért. Az ő munkájuk ugyan kevésbé látványos, mint a front end fejlesztőké, de ugyanolyan fontos. Leggyakrabban használt programnyelveik, a Python, Ruby, Java és a PHP. Létrehozzák a webhelyek szerkezetét, és ellenőrzik a kód működését. Feladataik közé tartozhat a hozzáférési pontok kezelése is. 


Front end fejlesztők 

Ők azok, akik a webhely vizuális részén dolgoznak, azon amit a felhasználók látnak és interakcióba lépnek vele, ez a felhasználói felület. Megtervezik egyes oldalak fizikai elrendezését, integrálják a designt, HTML-t és Javascriptet használnak a webhely fejlesztésére. 


Full stack fejlesztők 

A full stack fejlesztők rendelkeznek egy komplett weboldal fejlesztéséhez szükséges tudással, általában kisebb projektek és kkv-k szokták őket alkalmazni, hiszen az ő tudásuk a legátfogóbb. Mind a backend mind a frontend munkáját ismerik és alkalmazni is tudják. Webfejlesztői feladatok és felelősségek 

Webfejlesztőként dolgozhatsz szabadúszóként, ahol saját projektekbe vágsz bele, egyéni ügyfelek számára vagy éppen ügynökségnek, cégnek, munkavállalóként. A feladatok sokszor egyéniek, de többnyire ezeket foglalják magukba: felhasználói felületek és navigációs menük készítése, webhelyek kódjának megírása, áttekintése, jellemzően HTML, XML és JavaScript segítségével. Emellett feladatod lehet, a multimédiás tartalom integrálása, webes alkalmazások tesztelése, teljesítménnyel vagy felhasználói élménnyel kapcsolatos problémák elhárítása, és együttműködés a fejlesztői csapattal, illetve magával az ügyféllel. 


Milyen karrierút vár rád webfejlesztőként?

Junior fejlesztőként érdemes elhelyezkedned egy kisebb cégnél, ahol szakmai tapasztalatot tudsz szerezni. A fejlesztők sokszor fókuszáltan kiválasztják a hozzájuk közelebb álló fejlesztési típust, és arra specializálódnak, ez lehet front end vagy back end. Később, továbbléphetsz full stack fejlesztőként, vagy magasabb szintre emeled a már meglévő képességeidet, vagy a kapcsolódó területekre fókuszálsz: projektmenedzsment, programozás, vagy éppen grafikai tervezés. 


Mennyit kereshetsz webfejlesztőként? 

Az, hogy mennyit keresel több dologtól is függ: a cég, amiben dolgozol, milyen iparágban tevékenykedik, te milyen szakmai tapasztalattal rendelkezel, illetve szabadúszó vagy munkavállaló vagy-e? Juniorként, a fizetésed bruttó 400.000 Ft körül indul, a határ pedig mondhatni a csillagos ég, hiszen az IT szakmában, seniorként könnyen kereshetsz, akár havi egymillió forint körül is, szakmai tapasztalattól függően. 


Hogyan válthatsz webfejlesztővé? 

Ez az online webfejlesztő tanfolyam, segít neked elsajátítani az alapokat, így szabadon eldöntheted, hogy ez a szakmai valóban neked való-e? Belépő szintű webfejlesztőként nincs mindig szükség formális oktatásra, a cégek sokkal inkább a szakmai tapasztalodra és a rátermettségedre kíváncsiak. Egy certifikát, vagy különböző fejlesztő tanfolyamok versenyképes jelöltté tehetnek, egy erős szakmai portfólió azonban a legerősebb kártya a kezedben. 


Ha álmod a webfejlesztés, és érdekelnek a webprogramozás alapjai, íme néhány lépést, amit megtehetsz álmod megvalósításának érdekében. 


Fejleszd a webfejlesztői képességeidet 

Ez az online tanfolyam rengeteget segíthet neked az alapok elsajátításában és abban, hogy megértsd milyen feladatok várnak rád a webprogramozás során. A munkaadók és ügyfelek általában elvárják, hogy a webfejlesztő rendelkezzen bizonyos képességekkel, amelyek bizonyítják, hogy képesek teljesíteni az elvárásokat. A technikai és személyes készségek mind közrejátszanak abban, hogy milyen webfejlesztő válik belőled. Először a technikai készségekkel kezdjük ezt követően pedig sorra vesszük a személyes készségeket is. 


Kódolás 

A gyakori programozási nyelvek közé tartozik a HTML, a JavaScript, a PHP, a Ruby vagy éppen a Python, ezeket érdemes akkor elsajátítani, ha érdekel a back end fejlesztés. 


Reszponzív tervezés 

Az emberek különböző eszközökön keresnek fel ma már weboldalakat: mobilokon, táblagépeken és asztali számítógépeken. A fejlesztők feladata, hogy egy adott weboldal ugyanolyan megjelenésű legyen mobilon, mint asztali gépen. 


Technikai SEO

A webfejlesztők számára fontos érteni a technikai SEO alapjait, és azt, hogy keresőmotorok mi alapján indexelnek egy weboldalt és mi befolyásolja a weboldal elhelyezkedését.


Vizuális tervezés 

Az alapvető tervezési elvek megértése, mint például a szóköz használata betűtípusok kiválasztása és a képek beillesztése, növelheti egy weboldal piacképességét. 


Kommunikáció


Nem meglepő módon a kommunikáció és a konfliktuskezelés áll az első helyen. Webfejlesztőként értened kell az aktív hallgatáshoz és megfelelő, asszertív kommunikációhoz, legyen az ügyfél vagy a csapat akivel dolgozol.


Ügyfélközpontúság

Mivel sokat fogsz ügyfelekkel együtt dolgozni, ezért fontos, hogy képes légy megérteni az igényeiket, az ügyfélközpontú szemlélet nélkülözhetetlen, ha szeretnél még jobb eredményeket elérni. 


Szervezettség

Határidők betartása, projektek időzítése, munkafolyamatok és költségvetések készítése és nyomon követése, mind hasznos képesség, ha időben szeretnéd elvégezni a feladatokat és pontos, igényes munkát szállítani. 


Problémamegoldás 


A webfejlesztők gyakran ütköznek problémákba a webhelyek tervezése során. Türelemmel és proaktív szemlélettel kell rendelkezniük a tervezés vagy a kódolás során felmerülő problémák azonosítására és módszeres megoldására.Készíts saját portfóliót

Webfejlesztőként az önéletrajzod legfontosabb része a saját portfólió, ez mutatja meg az ügyfél vagy munkáltató számára, hogy mit várhat tőled, milyen képességeid és tapasztalataid vannak. Mutasd be a különböző projekttípusokat, és azt is, hogy mi áll hozzád igazán közel. 


Webfejlesztő online tanfolyam - Neked való!  

Az online tanfolyam 6 modulja során megismered a webprogramozás alapjait. Az első modulban megismerkedsz a webprogramozás alap pilléreivel, ezekre épülnek a következő fejezetek. Megismered a kliens és a szerver oldali különbségeket, a domain beállításokat, és az alapfogalmakat és telepítésre kerül a Notepad++. A második modulban a HTML alapfunkciókkal ismerkedhetsz meg, mint a linkek, adatok táblázatok, szekciók és szövegek. A modul végén pedig már értelmezni is tudsz egy forráskódot. Az utolsó két modulban a Javascript és a PHP használatát sajátíthatod el, a tanfolyam végén pedig képes leszel megírni az első saját JavaScript kódodat!
A tanfolyam teljesen online, így akár munka mellett, saját időbeosztásban tanulhatsz, akkor és ott ahol szeretnél. A modulok végén tesztek segítségével mérheted fel a tudásodat. Nincsenek rejtett költségek és nem kell szabad hétvégéidet beáldoznod, hogy iskolába járj, hiszen szerezhetsz piacképes tudást. 


Kinek ajánljuk az Online Webfejlesztő tanfolyamot?


  • Azoknak, akik karrierváltásban gondolkodnak és az IT szektorban szeretnének elhelyezkedni.
  • Azoknak, akiket érdekelnek a webprogramozás alapjai. 
  • Mindenkinek, aki fejlesztői karrierről álmodik.

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések: