fbpx

Python programozás tanfolyam kezdőknek

Oktató:

[tba_ribbon]
bruttó

149 990 Ft

99 990 Ft

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Python programozás tanfolyam kezdőknek?

Te is szeretnél programozóként dolgozni, és elsajátítani a Python programozás alapjait? Akkor ez a kezdő Python programozás tanfolyam, ami a Python programozási nyelvet mutatja be, a legjobb választás számodra. 


python-programozas-tanfolyam-kezdoknek-1


A Python programozás rövid története 

Sokak számára meglepő lehet, de a Python programozási nyelv a Monty Phython-ról kapta a nevét, amit Guido Von Rossum, holland programozó kezdett el fejleszteni az 1980-as években. Von Rossum, a holland CWI-ben, ( Matematikai és Informatikai Kutatóközpontban ) dolgozott, és puszta hobbiból fogott bele a Python fejlesztésébe. Éppen a karácsonyi szünet közepén járt, és szerette volna valami izgalmas dologgal lefoglalni magát a szabadidejében. A Python ma már az egyik legdinamikusabban fejlődő, és legnépszerűbb programozási nyelv. 


Von Rossum egyébként lelkes Monty Python rajongó volt, innen ered a név is. Guido, alapvetően az ABC nyelvi rendszerrel dolgozott, de időnként hibákat fedezett fel benne, amik javításra szorultak. Átvette az ABC szintaxisát, kijavította az esetleges hibákat, és a végeredmény egy tökéletes programozási nyelv lett: a python nyelv. Guido, egészen 2018 júliusáig tartózkodott a cége élén, de dolgozott a Google és a Dropbox számára is. 


Miben más a Python programozás?


A Python, ha egyszerűen és röviden szeretnénk kifejezni, akkor egy objektumorientált, magas szintű programozási nyelv. Végleges formáját közel 30 éve, 1991-ben, nyerte el. Guido Von Rossum, a fejlesztés során a fő hangsúlyt az olvashatóságra, és a hordozhatóságra fektette, hogy megkönnyítse a programozók munkáját. A programozási nyelvvel, bármilyen operációs rendszeren dolgozhatunk ( Microsoft, Windows, vagy macOs ) és a formai szabályai is nagyon egyszerűek. A Python használata teljesen ingyenes, pontosan ezért egy igazi lelkes, fejlesztői közösség áll mögötte. 

Kezdő programozó is könnyen tud már kódot írni, hiszen a legtöbb általános kódot a fejlesztői, támogató közösség már elérhetővé tette. Hol használható a Python programozási nyelv?

Felmerülhet benned a kérdés, hogy kezdő python programozóként hol tudsz elhelyezkedni? A jó hír az, hogy szinte bárhol! A Python programozási nyelvet széles körben használják, olyan hatalmas tech cégek is, mint a Google vagy a Spotify. Emellett a Django keresztrendszere miatt, népszerű webfejlesztési körökben is, de mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek is használják. 

python-programozasi-nyelv-hasznalta

Mi az a Django? Hol használják a leggyakrabban? 

A Django egy Pythonban írt, webes alkalmazások készítésére használt nyílt forráskódú framework, azaz keretrendszer. Webfejlesztő kedvence, hiszen a használata egyszerű, a kódolása pedig gyors. A Django keretrendszerrel rendelkező oldalak lényegesen gyorsabbak társaiknál, emellett pedig a Django seo barát is. A Pyhton nagy népszerűségnek örvend az oktatási platformok és az adatelemzők körében is, mivel tökéletes adatvizualizációra. Azoknak is ajánljuk, akik webshop készítésben gondolkodnak, mivel ez egy sokoldalú programozási nyelv. 


Miért érdemes a Python programozást választani? 


A Pyhton használatának főbb területei, az AI - mesterséges intelligencia, és az oktatási platformok, de széles körben használják tech cégek is. Ha elsajátítod az alapokat, számtalan kapu nyílik meg előtted, és mivel kicsi a konkurencia, a tanfolyam tökéletes lehetőség, hogy kitűnj a programozó tömegből. 


Miről szól a Python programozás tanfolyam? 

A Python programozás online tanfolyam, ami azt jelenti, hogy saját időbeosztásban és tempóban végezheted el. A tanfolyam elején megismerkedsz az alapokkal, megtanulod mit jelentenek a reguláris kifejezések, mi az a python gui. A következő fejezetben a gyakorlati módszerek kerülnek a középpontba, majd a második modulban már megírod az első Python programodat. A további fejezetek olyan fontos lépcsőket tartalmaznak, mint a halmazok létrehozása, grafikus függvények, modulok importálásának ismertetése, vagy az adatbázis fontossága.


Kinek érdemes Python programozást tanulni? 


A Python azoknak megfelelő, akiket érdekel a programozás világa, esetleg ismernek már más programozási nyelvet és szeretnénk bővíteni a repertoárjukat. Amennyiben nincs előzetes ismereted, akkor se aggódj, hiszen ez a tanfolyam teljesen kezdők számára is könnyen elvégezhető. A Python programozás tanfolyam azoknak is jó választás, akik időszűkében vannak,  vagy esetleg az utazás okoz gondot. 


Mire van szükséged a Python programozás tanfolyam elvégzéshez?


A tanfolyam elvégzéséhez nincs másra szükséged, mint egy toll, papír, jegyzetfüzet és egy laptop, stabil internetkapcsolattal. 


Hogyan épül fel Python programozás tanfolyam?

1.MODUL - Bevezetés

 1. Felvezető - Python programozási nyelv kontextusba helyezése, történelmi és technológiai áttekintése.
 2. Python telepítése - Python értelmező telepítésének mente és lehetőségei Windows és Unix alapú (Linux, Mac) környezetben.
 3. Python shell - Python shell használata.
 4. Fejlesztőkörnyezetek - Python kompatibilis fejlesztőkörnyezetek áttekintése. Jupyter Notebook.

2.MODUL - Alapok

 1. Első futattás - Első Python program megírása és futtatása, input és print.
 2. Szintaxis és konvenciók - Az olvasható kód alapelvei, reguláris kifejezések követendő szintaxis és konvenció bemutatása. Láthatósági szintek.
 3. Objektum (Objects) - A Python objektum ismertetése, bemutatása, kezelése.
 4. Változók (Variables) - Változók deklarációja, használata, bemutatása kötetlen változók.

3.MODUL - Adattípusok és kollekciók

 1. Bevezetés - Natív adattípusokról szóló bevezetés.
 2. Boolean értékek - Boolean logika Python nyelvben.
 3. Számok (Numbers) - Natív szám alapú adattípusok, műveletek és konverziók.
 4. Listák (Lists and Tuples) - Listák és rendezett n-esek létrehozása és manipulációja, konverziós lehetőségek ismertetése.
 5. Karakterláncok (Strings) - Karakterláncok, azaz string-ek létrehozása, manipulációja és formázása.
 6. Halmazok (Sets) - Halmazok létrehozása és manipulációja, más kollekciókkal való kapcsolata.
 7. Könyvtárak (Dictionaries) - Könyvtárak létrehozása és manipulációja, kezelése, más kollekciókkal való kapcsolata.
 8. Operátorok - Pythonban elérhető operátorok és különböző adattípusokkal való kapcsolataik bemutatása.

4 .MODUL - Vezérlési struktúrák

 1. If-Else - If-else vezérlési struktúra és változatainak ismertetése.
 2. Ciklusok - For és While ciklusok bemutatása, kollekciók felsorolása
 3. Függvények - Függvények létrehozása és hívása, paraméterezés, láthatósági
 4. Kivételkezelés - Kivételek értelmezése, kiváltása és kezelése.

5 .MODUL - Vezérlési struktúrák

 1. I/O – fájlműveletek - Fájlok olvasásának és írásának alapjai.
 2. Modulok - A Python programok szerkezetének áttekintése, modulok importálásának ismertetése.
 3. Pip csomagkezelő - Publikus modulok elérhetősége, telepítése és használata.
 4. Argumentumok kezelése - Program argumentumok beállítása és olvasása.

6 .MODUL - Objektum-orientált programozás

 1. Osztályok, objektumok - Osztályok és objektumok létrehozása Pythonban.
 2. Osztály és objektum attribútumok, adatbázis és függvények - Osztály és objektum attribútumok élétrehozása, és további használata.
 3. Öröklődés - Öröklődés létrehozása és alkalmazása Python nyelvben.

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések: