fbpx

Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam – A sikeres vállalkozás felépítése

Oktató:

[tba_ribbon]
bruttó

Egyszeri összeg

[tba_icon_list_display]

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam – A sikeres vállalkozás felépítése?

A tanfolyamunk jelenleg nem elérhető. Annak érdekében, hogy tudjunk értesíteni a tanfolyam indulásával kapcsolatban kérjük, hogy kattints az alábbi linkre.


Régóta jár a kérdés a fejedben: Hogyan legyek vállalkozó? Akkor eljött az ideje, hogy választ kapj a kérdésedre! Vállalkozónak lenni, nem könnyű, sokszor több emberes feladat. Hogyan fogok tudni ebből megélni? Milyen kötelezettségekkel jár? Tényleg nekem való? Hogyan kell létrehozni egy vállalkozást? Ha szeretnél minden szükséges információt egy helyen megtalálni és felkészülten belevágni életed nagy kalandjába, akkor ez a tanfolyam neked szól! 


hogyan-legyek-vallalkozo-1


Hogyan legyek vállalkozó - Kisokos kezdőknek

A statisztikák azt mutatják, hogy a vállalkozások 20%-a az első évben megbukik, míg a következő 5 évben pedig lefeleződik. Természetesen már itt is felmerülhet bennünk a kérdés: mi a sikeres vállalkozás titka? Hogyan kell jól csinálni? Ha te is szeretnéd megismerni a sikeres vállalkozás titkát, akkor jó helyen jársz! 

A Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam igyekszik minden kezdő vállalkozó kérdésére választ adni, és iránymutatásként szolgálni. 


Egyéni vállalkozó - Egyedül a harcmezőn? 

Egyéni vállalkozást két módon indíthatsz. Intézheted személyesen, egy formanyomtatvány kitöltésével, majd a helyi jegyző számára benyújthatod a kérelmet. Intézheted teljesen online is, az ügyfélkapun keresztül. Ügyfélkapus regisztrációt a helyi okmányirodában vagy a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál (NAV) tudsz intézni. Amint a tárhelyedre megérkezik a visszaigazoló e-mail, máris megkezdheted vállalkozói tevékenységedet. 

Egyéb hasznos információk 

Amikor kitöltöd a formanyomtatványt, szükséges lesz megadnod a vállalkozásod fő tevékenységét. Gyakran előfordul, hogy nem pusztán egyet, hanem több tevékenységet is folytat a vállalkozó, az indítást követően. Mindig nézz utána, hogy a felvenni kívánt tevékenység engedélyköteles-e? A vállalkozások indítása gyakran kötött valamilyen képesítéshez, ( a szakács, cukrász vagy éppen a fotós is ilyen ) tehát ezeket csak akkor veheted fel, ha rendelkezel is ilyen végzettséggel. Ha szabadúszóként dolgozol, és nincsenek nagy beruházási terveid, akkor válaszd az alanyi adómentes formát, melynek értékhatára 12 millió forint. Ha mégis az áfás adózás mellett voksolsz, akkor 8 napon belül kötelezően indítanod kell egy bankszámlát a vállalkozásod számára. 


Felmerülő költségek 

Fontos tisztában lenned egy vállalkozás költségeivel, mielőtt elindítod azt. Szerencsére, az egyéni vállalkozás indítása, nem jár hatalmas költségekkel, sőt: az egyéni vállalkozás regisztrációja, bejelentése teljesen ingyenes. Az indítás után, kötelező számlát adnod, ezért elő kell fizetned egy általad választott számlázó programra. Ennek a költsége, 10 - 12 ezer forint, évente. Egy sikeres vállalkozó igazi bajtársa egy könyvelő, aki intézi a vállalkozásod apró - cseprő ügyeit, ennek a költsége változó, 5 - 10.000 ezer forint havonta. Az önkormányzat felé, pedig évente kell fizetned iparűzési adót, emellett pedig számolnod kell a KATA költségeivel, ami 50 - 75 ezer forint havonta. 


hogyan-legyek-vallalkozo-2


Egyéni vállalkozó -  Pro és kontra

Az egyéni vállalkozás könnyen elindítható, költségmentes, nem függsz igazán semmitől, csak önmagadtól és természetesen az ügyfelektől. Az egyéni vállalkozók számára a KATA-s adórendszer előnyös megoldás, hiszen kevés adminisztrációval jár. Ha mégsem ez lenne a te utad, akkor könnyen meg is szüntetheted. Hátrányai közé tartozik, hogy ha tartozásokat halmoz fel a vállalkozó, akkor a teljes vagyonával felel mindezekért. Ezzel szemben egy KFT már komolyabb anyagi beruházást igényel, de pontosan ezért sokszor jobban megbíznak bennük az ügyfelek, mivel tőkeerősebbek. 


A sikeres vállalkozó 5 titka 

Az már egyértelmű lehet számunkra, hogy a sikeres vállalkozás, rengeteg dolgokon áll vagy bukik. De mi a titkos összetevő? Van ilyen egyáltalán? Csak a kemény munka számít? Vagy kell hozzá némi szerencse? Ha te is szeretnéd az álmodat valóra váltani és valódi szenvedélyből indítottad a vállalkozást, akkor nincs más hátra, csak a kemény munka! 


Maradj proaktív! 

Van egy rossz hírünk: semmi nem hullik majd csak úgy, az öledbe. Egy sikeres vállalkozó elsőszámú tulajdonsága a proaktivitás, a kezdeményezőkészség. Merj beszélni, kommunikálni a többi emberrel, hiszen a sikert, nem adják könnyen. 


Maradj türelmes 

Amikor egy sikeres vállalkozó képét hívjuk magunk elé, valószínűleg a korlátlan szabadság és az anyagi javak jelennek meg először. A kemény munka, amíg felért a “hegyre” kevesek szeme előtt lebeg, pedig valójában ez áll a háttérben. Sokan azért adják fel, mert úgy érzik: nem ezt a lovat akarták és a siker nem érkezik meg azonnal. A türelem képessége minden sikeres vállalkozó sajátja. 


Maradj szorgalmas 

Ha vannak vállalkozó barátaid, akkor tudod: szinte mindig dolgoznak és mozgásban vannak. Igyekeznek lépést tartani a trendekkel, hogy vállalkozásuk még sikeresebben legyen. Érdemes kapcsolatokat építeni, részt venni különböző szakmai workshopokon és konferenciákon, hogy új embereket ismerj meg és kapuk nyíljanak meg előtted. 


Maradj alázatos 

A vállalkozói lét: áldozatokkal jár. Annak az előnye, hogy te osztod be az idődet, hátránnyal is jár: nem mindig fogsz tudni eljutni nyaralni, és sokszor hétvégén is dolgozol majd. Természetesen ha úgy gondolod, nem dolgozol hétfőn, csak kedden, vagy már pénteken véget vethetsz a hétnek. Ha vállalkozó típusú ember vagy, ez a rugalmasság biztosan szimpatikus lesz számodra. 


Maradj képben

Ahogy már említettük a sikeres vállalkozás kulcsa a folyamatos fejlődés. Ezért nagyon fontos, hogy mentálisan rendben legyél, és megfelelő emberekkel vedd körül magadat. Mivel Magyarországon számtalan vállalkozás van, ezért a verseny is hatalmas. Járj rendszeresen továbbképzésekre, workshopokra, nemzetközi konferenciákra így garantáltan új élmények érnek majd.


hogyan-legyek-vallalkozo-3 


Miről szól a Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam? 

Mindig az első lépés a legfontosabb, ezt segítünk neked megtenni. Egy vállalkozás indítását, sokszor hosszú hónapok munkája és tervezése előzi meg. Ha úgy érzed megvan az ötlet, már csak a megvalósítás lépései hiányoznak, akkor itt mindezeket megtalálod. Minden modulban konkrét tanácsokat, segítő tippeket találsz, legyen az adózás, üzleti terv, vagy éppen számlázás. Igyekszünk olyan tanácsokkal ellátni, melyeket könnyedén beépítehtsz a mindennapi gyakorlatba is. Tekinthetsz a tanfolyamra úgy, mint egy vállalkozói kisokosra! 


Fontos a hatékonyság...


Vállalkozóként a hatékony munkavégzés sokak számára jelent kihívást, hiszen te felelsz az idődért. Senki nincs, aki motiválna, csak a határidő. Megfelelő időbeosztás és a produktivitás talán az egyik legfontosabb kulcs a sikerhez. Éppen ezért, külön modult szentelünk a vállalkozói produktivitásodat maximalizáló stratégiák és eszközök részletes bemutatására. Így te is elérheted az Elon Musk szintű napi produktivitási szintet.… és a self - marketing is! 

Az utolsó modulban, pedig sok vállalkozó achilles sarkával foglalkozunk, ami nem más, mint a self - marketing, vagy annak a hiánya. Bemutatjuk, hogyan tudsz sikeres weboldalt készíteni és kapsz hozzá szövegírási formulát is, amellyel a későbbiekben bármilyen szöveget percek alatt papírra vethetsz, legyen az blogcikk vagy Facebook poszt. 

Készen állsz sikerre vinni a saját vállalkozásod? Akkor tarts velünk! Kinek ajánljuk a tanfolyamot? 

  • Mindenkinek, aki szeretné a vállalkozói tengeren vitorlát bontani, de fogalma sincs hogyan. 
  • Kezdő vállalkozóknak, akik úgy érzik elakadtak. 
  • Szolgáltatásalapú vállalkozásoknak, akik számtalan hasznos tippet és trükköt találnak a tanfolyamban. 

A tanfolyam moduljai

1. modul: ALAPOK

1.1 Bevezetés

1.2. A vállalkozási ötlet

2. modul: TERVEZÉS ÉS STRATÉGIA

2.1. Üzleti terv

2.2. Piackutatás

3. modul: INDULÁS A GYAKORLATBAN

3.1. Regisztráció és hatósági bejelentések

3.2. Adózás és könyvelés

3.3. Fizetés és számlázás

4. modul: PRODUKTIVITÁS

4.1. Tervezés

4.2. Reggeli rituálék

4.3. A produktivitást elősegítő mobilos alkalmazások

4.4. A produktivitást elősegítő szokások

5. modul: MARKETING

5.1. Online hirdetési felületek és az arculat

5.2. A szolgáltatáspiramis, a tesztelés és a honlap

5.3. Az értékesítési szövegírás alapjai

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Kitől fogsz tanulni?

Ezek is érdekelhetnek:

Ráépülő képzések: