fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Készíts weboldalakat egyszerűen, a WordPress segítségével!

Online vállalkozást indítani sokszor nem könnyű. A kezdeti nehézségek és a rengeteg anyagi befektetés, arra kényszeríti az embert, hogy amit tud maga oldjon meg. Ilyen lehet akár a honlapkészítés is, ez a wordpress online tanfolyam pedig segít, hogy a saját kezedbe vedd az irányítást!

A WordPress kicsit olyan, mint a sarki ABC, ahol mindent megtalálsz egy helyen: a papírtörlőn át a friss zöldségekig. Ebben a blogposztban WordPress számtalan olyan tulajdonságát mutatjuk be, amiért ma piacvezető cégek is, ezt a szoftvert választják. Szeretnél egy kicsit többet tudni róla? Saját honlapot indítani? Akkor a wordpress tanfolyam a segítségedre lesz, hogy elsajátítsd.

Miért pont a WordPress? 

A WordPress egy olyan szoftver, amivel honlapokat készíthetsz és biztosítja a megfelelő háttértárat. A WordPress egy ingyenesen elérhető szoftver, amellyel készíthető blog, céges honlap, webáruház, de teljesen a saját igényeidre is szabhatod. A szoftver letöltése után, szinte percek alatt saját honlap készíthető, az ingyenesen elérhető sablonok segítségével. A WordPress tulajdonképpen egy tartalomkezelő rendszer, így neked semmilyen szinten nem kell értened a programozáshoz, anélkül is tudsz saját honlapot készíteni. A WordPress hátterében egy olyan tartalomkezelő rendszer áll ( CMS – Content Management System ) amely ahhoz szükséges, hogy oldalunk tartalmát bármikor, könnyedén változtatni tudjuk.
Ami pedig még jobb hír, hogy a WordPress magyar verzióban is elérhető, így nem kell tudnod angolul sem! 

 

A WordPress rövid története

A WordPress 2003-ban indult, az elődje pedig egy b2/cafelog volt, amelyet inkább b2-ként ismertek. A WordPress egy markonyi felhasználból indult, ma pedig kinőtte magát a világ legnagyobb blog eszközévé. A 2016-os statisztikák szerint a 10 millió legnagyobb weboldal 26.4%-a világszerte már WordPress CMS-t használt, ami közel 70 millió honlapot jelent. Ma már WordPresst használnak olyan nagy cégek is, mint a CNN, a UPS vagy éppen TED. Mi sem bizonyítja jobban, hogy egy megbízható szoftverről van szó, mint az, hogy ilyen befolyásos cégek is ezt választották. 

 

A WordPress, az igazi ezermester

A WordPress használata igen egyszerű, talán népszerűségének ez az egyik legfőbb oka. A másik pedig az, hogy sokoldalúságának köszönhetően több mindenre is használható. Elsősorban blog indítására használták és arra is tökéletesen megfelelő. Ha helyet keresel ahhoz, hogy megoszd a folyton szárnyaló gondolataidat, akkor a WordPress ideális, és gyors megoldás lehet. A WordPress tanfolyam arra is megtanít, hogyha céges oldal indításában gondolkodsz, hogyan tudsz nekivágni. 

A WordPress a legkézenfekvőbb megoldás, pár napon vagy héten belül szeretnéd a vállalkozásod számára elindítani a céges honlapot. Ahelyett, hogy százezreket költenél, már pár 10 ezer forintból elkészítheted az oldalt és a céges arculatod is megtarthatod. Gyakori WordPress felhasználók még a fotósok, művészek vagy azok akik portfóliójuk bemutatására használják a wordpresst. Nekik egy igényes honlap elengedhetetlen ahhoz, hogy prezentálni tudják eddig munkáikat, ehhez már számtalan ingyenes elérhető sablon áll rendelkezésükre. 

A WordPress honlap jó megoldás lehet még kézművesek vagy kereskedők számára is, hiszen webáruház is működtethető ezzel a megoldással. Ugyanígy bővítményeket kell vásárolni hozzá, de egy teljesen jól funkcionáló webáruházat tudsz készíteni, ahol a termékeidet árulhatod. 

A WordPress személyes célokra is használható, ha csak saját magad örömére szeretnél indítani honlapot, esetleg a családod és barátaid kedvéért. 

Ha esetleg valami egyedi dolgon töröd a fejed, akkor az is könnyen megvalósítható WordPress alapú honlapokkal.

Nem szükséges előképzettség

Sokakat tántorít el a honlapkészítéstől, hogy úgy érzik nem értenek a programozáshoz, vagy az IT világhoz. A jó hír az, hogy nincs is rá szükség, mivel ez a tanfolyam kifejezetten kezdők számára íródott. Tehát, ha Te is azok közé tartozol, akik számtalan, akár milliós összegű honlapkészítési árajánlatot zsebeltek már be, akkor itt az ideje, hogy a kezedbe vedd az irányítást. Nem szükséges előképzettség, vagy bármilyen előzetes webfejlesztési tapasztalat.
Az 5 modulos WordPress tanfolyam során megtanulod, hogyan kell letölteni és feltelepíteni a WordPresst a saját tárhelyedre.
Ezután elkészíted az első saját honlapodat! A WordPress tanfolyam megismertet a WordPress CMS rendszer kezelésével – a vezérlőpulttal, az ingyenesen elérhető sablonokkal, a bővítményekkel és a widgetekkel. Megtanulod, hogyan kezeld és szerkeszd az oldalt, és hogyan készíts biztonsági mentést. Mindezt anélkül, hogy bármilyen programozói háttérrel kelljen rendelkezned!

 

Ingyenes, egyszerű, magyarul is elérhető

A WordPressnek megszámlálhatatlanul sok előnye van, ha úgy döntesz ezzel szoftverrel készíted el az első honlapodat. A WordPress előnyei közé tartozik, hogy ingyenesen elérhető, nincs semmilyen rejtett költség, amit később ki kell majd fizetni, bárki által elérhető és szabadon használható. A másik ilyen előnye, hogy a WordPress magyar nyelven is használható, nem kell hozzá angol tudás.
A WordPress másik tagadhatatlan előnye az egyszerűsége.Nem kell hozzá ezer oldalas könyveket elolvasnod és megtanulnod, elég hozzá ez a WordPress tanfolyam, hogy kezelni tudd a szoftvert. A tartalom kezelés is pofonegyszerű, ha valaha szerkesztettél Word dokumentumot akkor, tudod majd kezelni a WordPresst. A WordPress gyors, ami azt jelenti, hogy a látogatóidnak nem kell perceket várni arra, hogy betöltsön az oldal: ez egy webáruház esetében fizető látogatók elvesztését is jelentheti.

 A WordPress havonta jelenik meg valamilyen új fejlesztéssel, amik többsége szintén ingyenesen elérhető, így lépést tudsz tartani a konkurenciával. A honlapod téged tükröz majd teljesen, hiszen a bővítményeknek hála teljesen a saját kedvedre szabdhatod. A sablonoknak köszönhetően úgy “öltöztetheted” új ruhába a weboldalt, hogy nem kell hozzá webdesigner segítségét kérned.

Vonzó design opciók elérhetőek, így valóban egyedi lehet a weboldalad!  

 Ami azonban még vonzóbbá teheti a honlapkészítők szemében a WordPresst az a kereső optimalizáltság. Sokak számára jelent külön gondot az, hogy a keresők számára vonzóvá tegyék az oldalukat, szerencsére ez a WordPress sajátja. Ha kedved tartja, installálhatod a Yoast SEO plugint, hogy még biztosabb eredményt érj el. 

 A Google jó helyre pozícionálja az oldalt, bármilyen extra munka nélkül, így az oldal több látogatóval gazdagodik. 

Bármennyire is nehéz elhinni, de a WordPress szoftverrel egy nap alatt felépítheted a saját weboldalad, csak képekre és szöveges tartalomra lesz hozzá szükség.
Sokan úgy gondolják, hogy vannak a piacon hasonlóan jó szoftverek, amelyek a fenti opciók valamelyikét vagy esetleg az összeset kínálják. Mégis, egyik sem annyira pontos, rugalmas és sokoldalú, mint a WordPress.

 

Válaszd az online tanulást! 

 Az online oktatás és  tanfolyamok, igazi jolly joker azok számára akik folyamatos időhiányban szenvednek. Miért? Azért, mert bárhonnan és bármikor tanulhatsz, nincsenek megkötések. Reggel egy kávé mellett, a metrón utazva, késő este, ha éjjeli bagoly vagy. Az online tanulás az oktatás legegyszerűbb módja. Nem kell feláldozni a hétvégéidet és utazással sem kell felesleges időt töltened, és a pénz is a zsebedben marad, amit erre költenél. Az online tanfolyamok esetében nincs olyan, hogy tanévkezdés,vagy lekésnél egy kurzusról. Mindent a saját tempódban végezhetsz, nem kell alkalmazkodnod másokhoz vagy egy adott határidőhöz. 

Az online tanulással pénzt spórolsz, hiszen jóval olcsóbbak, még a fizetős online tanfolyamok is, mint a hagyományos társaik. Miért? Mert a tanfolyam szervezőnek sem kell tantermi díjat vagy óraadó tanárok díját kifizetni. A WordPress online tanfolyam ( vagy bármilyen online tanfolyam ) előnye, hogy komfortos. Otthon, egy bögre tea mellett akár a kanapén is új tudásra tehetsz szert. Csak az online oktatás idejére vagy leterhelve, a többi idővel teljesen szabadon rendelkezel. Meggyőző érv, ugye?

A tananyag örökre a tiéd marad, a videókat bármikor visszanézheted, és ismételhetsz. Kérdezhetsz az oktatóktól is, így azonnal visszajelzést is kapsz.
Az online tanulás másik előnye, hogy “up to date” tudást ad, olyat, amit sokszor nehezebb beépíteni a hagyományos oktatás keretei közé.
Az online kurzusok sokkal gyorsabban reagálnak a világot érintő változásokra, így te is naprakész tudással rendelkezel majd.
    

Mi szükséges a WordPress tanfolyam elvégzéséhez?

  1. Előre megvásárolt egyedi domain (www.weboldalamneve.hu tehát a weboldalunk címe) és tárhely (ahova a weboldalunk tartalmát töltjük)
  2. TIPP: Keressünk egy biztonságos és megbízható tárhelyszolgáltatót (ez lehet külföldi, de akár belföldi is) és vásároljuk meg a domain-t és a tárhelyet is a kiválasztott szolgáltatótól. Miután kitaláltuk a weboldalunk nevét/címét, hogy .hu .com .eu vagy más végződésű domain-t szeretnénk, a válasszuk ki a számunkra megfelelő tárhelyet. Jelezzük a tárhelyszolgáltató felé, hogy WordPress weboldalt szeretnénk rajta futtatni, így ők is tudnak megfelelő csomagot ajánlani – általában a legkisebb alapcsomag már megfelelő szokott lenni erre a célra/később bármikor át lehet térni nagyobb csomagra. A kurzus megkezdése előtt néhány nappal már ajánlott megvásárolni a domaint/tárhelyet, mert a szolgáltató részéről a technikai beállítások akár 2-3 napot is igénybe vehetnek, mielőtt elérhetővé válnának. A tárhelyszolgáltatók a költségeiket általában éves viszonylatban szokták feltüntetni. A domain név jellemzően 2000Ft/év, a tárhelyek kezdő ára 12 000Ft/év szokott lenni. A WordPress feltelepítéséhez szükségünk lesz a tárhelyszolgáltató által elküldött konfigurációs levélre, mely tartalmazza a szükséges hozzáféréseket.
  3. Számítógép és állandó internet-hozzáférés a WordPress, FileZilla fájlkezelő és a WordPress sablon letöltéséhez, feltelepítéséhez (a WordPress és a sablon, valamint a fájlkezelő és a kurzusban felhasznált bővítmények mind-mind ingyenesek)
  4. Egy nagy csésze kávé és lelkesség, hiszen csodálatos új, hasznos dolgokat fogunk elsajátítani és néhány órán belül elkészül első honlapunk!

Az online wordpress tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik régóta szeretnének saját honlapot, hogy megvalósítsák álmaikat, blogolás céljából vagy esetleg saját termékeiket szeretnék értékesíteni. A WordPress tanfolyam az az alapoktól készít fel, nincsenek rejtett plusz költségek sem. A tananyag bármikor online visszanézhető, és örökre a tiéd marad.
A tanfolyamot teljesen kezdők számára ajánljuk, akik akár “one man show-t” visznek és a költségkeretükbe nem fér bele egy webdesigner, egy grafikus és egy programozó. Nem is lesz szükség rájuk, hiszen te egyszemélyben kiváltod majd őket! 

Szeretnél okj képzési formában tanulni, idén utoljára? Azt is megteheted, de siess, le ne maradj róla, válogass tanfolyamaink között! 

 

Forrás: wikipedia; wordpress.video.hu; wpbeginner.com

Képek: Unsplash

Bartucz Barbara

További bejegyzések