fbpx

Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@tanfolyam.hu e-mail címen.

Mit csinál egy sportszervező? Mi a sportszervezés?

Nem tudsz egy helyben megülni? Az iskolában mindig a tesiórát vártad a legjobban? Lehet, hogy a sportszervező munkatárs a Neked való szakma. Gyere, olvass tovább!

A sportszervező

Mind a professzionális-, mind a szabadidő sport szervezésének területein nagyon fontos szerepet tölt be a sportszervező szakember. Ő az, aki erősíti az adott sport- szervezet szakmai és gazdasági területét, valamint közreműködik az egészséges életmód szemléletének kialakításában, megerősítésében. Ez a feladat társadalmilag kiemelten hasznos és értékes.

A sporthoz kapcsolódó szakmák, mint a sportszervező munkatárs szakma támogatja a magyar sportélet előrelépését. Közreműködik a magyar sport társadalmi, gazdasági és kulturális jövőképének, a mindenkori társadalom életmódjának, életminőségének, egészségtudatos szemléletének alakításában.

Vágjunk is bele! Lássuk, ha sportszervező leszel, mik lesznek a feladataid

Sportszervezőként ellátod a sportversenyek előkészítésével, lebonyolításával kapcsolatos feladatokat és természetesen a vele járó utómunkálatokat is. Ilyen munkák például a szakmai egyeztetés, támogatások szerzése, egészségügyi szolgálat igénylése, forgatókönyv elkészítése, nevezések intézése, közreműködők biztosítása és tevékenységük megszervezése.

Sportversenyeket, edzőtáborokat, sporthoz és rekreációhoz kapcsolódó rendezvényeket és egyéb sportrendezvényeket szervezel. Illetve koordinálod a rendezvényekkel kapcsolatos sportmarketing feladatokat.

A sportesemények rendezésén kívül, közreműködsz sportszervezetek, sportszövetségek szakmai feladatainak ellátásában, működésének biztosításában.

Részt veszel a sporttevékenység fejlesztését szolgáló projektek előkészítésében, lebonyolításában. Közreműködsz a tevékenységeddel összefüggő jogi és igazgatási feladatok ellátásában. Ezek például engedélyek, egyeztetések, programok, nyilvántartások, jelentések, költségvetés stb.

Nem árt tudni

Sportszervezőként nem szükséges ténylegesen sportolni. Te az a szakember leszel, aki megszervezi a sportolás feltételeit, gondoskodsz a megfelelő körülményekről, de nem tartasz sportfoglalkozásokat.

A sportszervezés kifejezés tudományos jelentése

A sajátos szakmai, ágazati szervezéstanok az általános szervezéselméletből nőtték ki magukat. Így a sportszervezésről is elmondhatjuk, hogy az általános szervezéselméletre épülő, azzal összhangban lévő szervezéstan.

A sportszervezés a gyakorlatban szerzett sportvezetői ismereteket, elveket, módszereket foglalja össze.

A sportszervezés szegmensei

  • sportrendezvények szervezése, lebonyolítása
  • sportszervezetek létrehozása, működtetése, fejlesztése
  • sportegyesületi és utánpótlás nevelési munka
  • célok, módszerek és a szervezetek egységének biztosítása
  • testnevelési és sportfolyamatok kialakítása
  • résztvevők és erőforrások biztosítása

Szerezz államilag elismert Sportszervező munkatárs szakképesítést igazoló bizonyítványt!

Nem szeretnél éveken keresztül iskolába járni, hogy bizonyítványt kaphass? Sportszervező munkatárs szakképesítés képzési ideje csupán 3-4 hónap, így elvégzéséhez nem kell éveken át iskolapadban ülni.

A képzés részvételi feltételei

A szakmai képzés részvételéhez csak néhány dologgal kell rendelkezz. Szükséged van érettségi iskolai végzettségre, illetve számítógépre és internet kapcsolatra.

Semmiféle szakmai előképzettséggel, egészségügyi alkalmassággal nem szükséges, hogy rendelkezz!

Könnyítések

A képzés árát részletekben is kifizetheted. Illetve további jó hír, hogy a tanfolyam elvégzéséhez kamatmentes Képzési Hitel áll rendelkezésedre.

A felkészítés módja

  • kontakt online oktatás és
  • önálló otthoni felkészülés oktatói segítséggel, illetve
  • a tanulás közben felmerülő kérdésekben az oktatók elektronikus formában készségesen rendelkezésedre állnak.

Kinek ajánljuk ezt a képzési formát?

Minden olyan tanulni vágyó számára ajánljuk, akik ezzel a módszerrel otthonról, kényelmesen, saját időbeosztással, költségkímélő módon szeretnék elsajátítani a Sportszervező munkatárs szakképesítés megszerzéséhez szükséges tudást.

Miket fogsz nálunk megtanulni?

Nálunk naprakész, hasznosítható tudást fogsz elsajátítani. Mutatjuk a képzési tematikát:

  • Kommunikáció a sportban
  • Sportszervezetek, sportszövetségek működése
  • Jogi-gazdasági ismeretek
  • Sportági ismeretek
  • Sporttal kapcsolatos idegen nyelvi kommunikáció
  • Sportrendezvény-szervezés
  • Sportigazgatási és adminisztrációs alapok
  • Sportlétesítmény és eszközmenedzsment

A Sportszervező képzés célja

Sportszervező munkatárs képzés célja olyan szakember képzése, aki a sport legkülönbözőbb területén alkalmazható tudással, kellő gyakorlati tapasztalattal kimagasló szakmai teljesítményre képes.

Mihez jutsz hozzá a képzés végén?

A szakmai képzés végén tanúsítványt állítunk ki. Sikeres szakképesítő vizsga esetén pedig államilag elismert Sportszervező munkatárs szakképesítést igazoló bizonyítvány kerül a tulajdonodba.

Helyezkedj el sportszervezőként!

Felsoroljuk Neked azokat a lehetőségeket, ahol örömmel fogadnak majd a Sportszervező képzés elvégzése és a sikeres vizsga után.

  • sportszervezetek,
  • sportklubok,
  • sportvállalkozások,
  • sportigazgatási szervek,
  • helyi és önkormányzati sportirányítási szervek,
  • országos sportági szövetségek,
  • rekreációs központok,
  • rendezvényszervezéssel foglalkozó szervezetek,
  • területi és települési önkormányzatok.

Mélyebb vizekre eveznél?

Ha elég rátermett vagy, sportszervezőként önállóan is létrehozhatsz akár egy sportegyesületet, sportmozgalmat, sportvállalkozást, fitnesz klubot, vagy elhelyezkedhetsz akár a sportmédiában is.

Illetve, megfelelő nyelvtudás és nyitottság esetén a sport nemzetközi szervezetei – pl. nemzetközi sportszövetségek, nagy világesemény szervezői csapata – is nyitva állnak előtted.

Mekkora lesz a sportszervezői fizetésed?

A Központi Statisztikai Hivatal 2021. évre vonatkozó kimutatása alapján elmondhatjuk, hogy a sportszervező, edző és irányító mind-mind jól kereső szakma.

Ahogy az általában lenni szokott, ebben a szakmában is a gyakorlat és a kor emelkedésével az átlagkereset összege is emelkedik. A KSH statisztikája szerint ez az összeg 431.230 Ft-ról indul és felemelkedhet akár 722.754 Ft-ra.

Láthatod, hogy a sportszervezőként végzett szakemberek még pályakezdőként is elég jól keresnek.

Mindig lesz kereslet a munkádra

A rengeteg felsorolás alapján egyértelmű, hogy számos helyen elhelyezkedhetsz sportszervezőként, illetve a lehetőségek száma szinte határtalan ahhoz, hogy akár magadnak munkát teremts. Hiszen a szabadidősportos rendezvények szervezésére mindig is lesz igény.

Legyél a sportélet fontos része!

Csak pár kattintás és kezdődhet a tanulás, hogy sportszervezőként dolgozhass! Regisztrálj a Sportszervező munkatárs szakmai képzésre és e-mailben elküldjük számodra a további egyszerű teendőket.

Ha képzési kínálatunkból más tanfolyam is érdekel, akkor böngéssz közöttük weboldalunkon.

Szeretettel várunk képzéseinken!

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések